Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Gebakken eitje met kurkuma, gebrande kip, en meringue met appels: doordeweekse recepten met een twist van Ottolenghi

06/10/2022 - 11:55
"In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


2. Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]


3. Last minute paasbrunch organiseren? 3 recepten met een twist om je uit de nood te helpen (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op het laatste nippertje toch nog op zoek naar recepten voor Pasen voor vandaag of morgen? Eieren, asperges, worteltjes en lamsvlees spelen dé hoofdrol in een klassiek paasmenu. Geef ze in deze drie recepten een verrassende twist en vier Pasen net een tikkeltje anders dit jaar! [naar artikel]


4. Koken uit ‘Flavour’ van Ottolenghi: groenten & fruit met nog meer smaak (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]


5. Van Yotam Ottolenghi tot Seppe Nobels en Sergio Herman: 7 topchefs delen overheerlijke veggie recepten (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Beter voor de planeet, minder dierenleed, minstens even lekker. Naar aanleiding van Wereldveggiedag bundelen we vegetarische recepten van zeven getalenteerde chefs uit binnen- en buitenland: Seppe Nobels, Sandra Bekkari, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Maxence Sys en Jeroen Meus. Vlees of vis? Afwezig. Smaaksensatie? Check! [naar artikel]


6. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


7. 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch: “Zo maak je een quiche zonder bladerdeeg” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]


8. Appels tot in de eeuwigheid (04/04/2019 - De Morgen)

Negen kilo, zoveel appels eten we gemiddeld per jaar in België. Een derde meer dan de zes kilo chocolade die we achter onze kiezen steken. Om maar te zeggen: appels doen het goed bij ons. Het plukseizoen is volop bezig, en net nu verschijnt een fijn boek, helemaal gewijd aan de verboden vrucht. Drie recepten uit 'Het grote appelboek'. [naar artikel]


9. Yotam Ottolenghi kookt in Antwerpen: “Stress in de keuken is het laatste dat ik wil” (11/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]


10. QUIZ. Jeroen Meus versus Yotam Ottolenghi: wereldberoemde kok komt naar België, maar kan jij hun recepten uit elkaar houden? (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)

In amper acht minuten tijd waren de 900 tickets voor zijn evenement in de Vooruit en de Gentse Sint-Pietersabdij uitverkocht. Vlaanderen kijkt uit naar de komst van Yotam Ottolenghi maandagavond, de beroemde Brits-Israëlische chef-kok. Hij kookte over de hele wereld en mocht door de jaren heen talloze prestigieuze prijzen op zijn naam zetten. Maar wat weet u eigenlijk van de chef? En kan u zijn recepten eigenlijk wel uit elkaar houden met die van onze eigenste Jeroen Meus? Doe hier de test. [naar artikel]


11. Yotam Ottolenghi kookt in België, en thuis? “Nee, meestal doet mijn man dat. De kinderen vinden niet al mijn gerechten lekker” (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)

In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]


12. Sobanoedels met gemberbouillon en een makkelijke moussaka: dit zijn onze favoriete recepten van Ottolenghi uit 2023 (27/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


13. Culinaire superster Yotam Ottolenghi op tournee in ons land: "Laat mijn recepten maar voor mij spreken" (11/02/2019 - VRT NWS)

Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]


14. Zin en onzin van kurkuma als immuniteitsbooster: “Er zijn al heel wat onderzoeken, maar het menselijk lichaam is geen reageerbuis” (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het griepseizoen is in aantocht. Gezondheidswinkels adviseren daarom niet alleen vitamines C en D, maar ook kurkuma. Holland & Barrett bombardeert kurkuma zelfs tot ‘superfood’ en ‘heilig poeder’, dankzij curcumine: een antioxidant met een heilzame werking. Maar is het wel verstandig om onze weerstand te boosten met kurkuma? [naar artikel]


15. Bestseller-kok Ottolenghi komt eindelijk op de Vlaamse tv (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]


16. “Sommige supplementen bevatten ruim 4.000 procent meer dan de aanvaardbare hoeveelheid”: Is kurkuma gezond en hoeveel mag je ervan innemen? (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het griepseizoen is in aantocht. Gezondheidswinkels adviseren daarom niet alleen vitamines C en D, maar ook kurkuma. Holland & Barrett bombardeert kurkuma zelfs tot ‘superfood’ en ‘heilig poeder’, dankzij curcumine: een antioxidant met een heilzame werking. Maar is het wel verstandig om onze weerstand te boosten met kurkuma? [naar artikel]


17. Van gekookt tot een spiegelei: zo maak je een ei klaar op 10 verschillende manieren (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een eitje klaarmaken vinden we doorgaans... een eitje. Grijp je toch graag terug naar een basisrecept of heb je even geen inspiratie meer voor wat aan te vangen met dat ei? Dan zetten we 10 basisbereidingen op een rijtje. Of je nu liever een ‘gebakken’ ei of een speciale bereiding verkiest: keuze genoeg voor iedereen. Pellen, bakken, of roeren maar. [naar artikel]


18. Ottolenghi doet het zoet Shortbread met sinaasappel en anijs (09/12/2017 - De Morgen)

3 recepten uit Sweet, het nieuwe boek van de Brits-Israëlische chef. [naar artikel]


19. Bierprijs voor Gebrande Winning (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Het bekende restaurant De Gebrande Winning is op het Beer Awards Digital Festival verkozen tot beste bierrestaurant van België. [naar artikel]


20. Vier International Apple Day met deze hartverwarmende recepten (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Op 21 oktober vieren we International Apple Day, de jaarlijkse viering van appels en boomgaarden. Nu de dagen langer worden en de temperaturen killer, is het een goed idee om eens een hartverwarmend gerecht met appels op het menu te zetten. We geven alvast de voorzet. [naar artikel]


21. Back to basics: 10 verschillende bereidingen van eitjes als tussendoortje, ontbijt of lunch (16/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een eitje klaarmaken vinden we doorgaans... een eitje. Grijp je toch graag terug naar een basisrecept of heb je even geen inspiratie meer voor wat aan te vangen met dat ei? Dan zetten we 10 basisbereidingen op een rijtje. Of je nu liever een ‘gebakken’ ei of een speciale bereiding verkiest: keuze genoeg voor iedereen. Pellen, bakken, of roeren maar. [naar artikel]


22. Wereldchef Ottolenghi lanceert kleurrijk servies met designmerk Serax (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]


23. Veggie cheeseburger met Jeroens burgersaus (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een burger van krokant gebakken aubergine en ui met een plak kaas: wat een oppepper voor een doordeweekse dag! En nog vegetarisch ook. Maak de [naar artikel]


24. Is geluidsoverlast van vliegtuigen dankzij ‘meringue’ straks verleden tijd? (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Engelse wetenschappers ontwikkelden uit grafeen een soort van ‘meringue’ met zeer lage dichtheid, die de geluidsoverlast van vliegtuigen met 80% kan verminderen. Een vliegtuig zou daardoor even stil worden als een haardroger. [naar artikel]


25. Gebrande cheesecake, gepekelde kalkoen en karamelsnoepjes: kerstrecepten van foodfenomeen Donna Hay (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Australische kookfenomeen Donna Hay serveert in Kerstmis feestelijke diners en lekkernijen. Vier heerlijke recepten voor een simpel kerstmenu. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!