Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]
In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]
De oer-Vlaamse vollegrond asperges zijn op hun best nu. In ons interview met Seppe Nobels vertelt de groentechef in geuren en kleuren waarom de groente zo'n geliefde klassieker is, en hoe hij hem graag klaarmaakt. Zin gekregen om er thuis mee aan de slag te gaan? Nobels deelt gul vijf van zijn beste recepten voor witte en groene asperges. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]
In amper acht minuten tijd waren de 900 tickets voor zijn evenement in de Vooruit en de Gentse Sint-Pietersabdij uitverkocht. Vlaanderen kijkt uit naar de komst van Yotam Ottolenghi maandagavond, de beroemde Brits-Israëlische chef-kok. Hij kookte over de hele wereld en mocht door de jaren heen talloze prestigieuze prijzen op zijn naam zetten. Maar wat weet u eigenlijk van de chef? En kan u zijn recepten eigenlijk wel uit elkaar houden met die van onze eigenste Jeroen Meus? Doe hier de test. [naar artikel]
Topchefs Seppe Nobels en Sofie Dumont namen het deze week tegen elkaar op in ‘Snackmasters’. De uitdaging was deze keer de meest complexe van allemaal: maak de perfecte Bicky Burger. Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar uiteindelijk ging Seppe met de overwinning aan de haal. [naar artikel]
Seppe Nobels stopt in Graanmarkt 13, Seppe Nobels kookt met vluchtelingen in Instroom, Seppe Nobels opent La Chapelle in de Ardennen. Die ene persoon lijkt overal te zijn en toch slaagt de topchef erin om zijn tijd te verdelen over alle projecten. Wij trokken met hem mee naar Anthisnes in de Condroz en ontdekten waarom hij samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen juist daar zijn hart verpand heeft. [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ [naar artikel]
Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]
Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. “Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama’s exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor. [naar artikel]
De 700 tickets voor zijn lezing in Gent waren in 8 minuten uitverkocht, maar weinig mensen weten dat de immens populaire kok Yotam Ottolenghi maandag ook naar Antwerpen komt. Hij geeft een kookdemonstratie voor veertig klanten van boekhandel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest om zijn nieuwe kookboek Simple te promoten. [naar artikel]
In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.