Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.” [naar artikel]
Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij 350 restaurants blijkt dat met de invoering van de witte kassa heel wat horecazaken hun prijzen het afgelopen jaar hebben moeten verhogen. Het gaat om een prijsstijging van soms meer dan 10%. Volgens de uitbaters kan het gewoon niet anders meer. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
De Nederlandse bierbrouwer Heineken kondigt aan dat hij zijn prijzen gaat verhogen. Door de oorlog in Oekraïne zijn grondstoffen zoals graan duurder geworden. Tim Joiris, voorzitter van vzw Gentse Tappers en voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen, ziet geen andere mogelijkheid dan duurdere pintjes in de toekomst: “Veel cafés zullen verplicht zijn om de prijs te verhogen.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stelt volgende week een heus energieplan voor. Daarin staan vijftig bespaartips voor uitbaters, maar de federatie vraagt ook bijkomende steunmaatregelen. Wat zeker is: ook de klant zal de hoge energiefactuur van de restaurants en cafés merken. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Horecazaken rekenen de stijgende kosten maar beperkt door in hun prijzen voor de klanten. Dat leert een bevraging van Horeca Vlaanderen. Cafés en restaurants proberen vooral het personeel anders in te zetten om de kosten te drukken. [naar artikel]
Een aantal restaurants in Brussel en Wallonië voeren een “energiesupplement” in van 1 euro per klant. In Vlaanderen wordt het ook besproken als één van de mogelijke maatregelen tegen de explosief gestegen energieprijzen, zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe. [naar artikel]
De federale en alle deelstaatregeringen willen restaurants en cafés die alcohol serveren, gratis water laten aanbieden. Dat is één van de meest opvallende maatregelen in het nieuw interfederaal alcoholplan dat ze woensdag afklopten. Horeca Vlaanderen heeft hier vragen over. Zij pleiten ervoor de keuze aan de uitbaters laten. [naar artikel]
Het water staat veel uitbaters van horecazaken aan de lippen. Nu ze komende maandag mogen heropenen met een resem maatregelen, lijkt de kans ook klein dat het geld weer zal binnenkomen zoals voordien. De meest logische oplossing voor dat omzetverlies lijkt dan de prijzen verhogen, maar is dat ook iets dat de horeca-uitbaters van plan zijn? [naar artikel]
Horeca staat vandaag voor ho(ge) re(kening) voor c(h)a(uffage). Eigenaars van hotels, cafés en restaurants rekenen zich suf hoe ze hun energierekeningen - maal drie, maal vier, maal vijf - nog kunnen verteren. Sluiten, prijzen verhogen, de thermostaat naar beneden tot zelfs gratis werken. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil de nieuwe maatregelen in het uitgaansleven meteen aanpassen en vraagt het 2G-ticket voor danscafés, feestzalen én evenementen in te voeren. De bijkomende maatregelen waarover het Overlegcomité woensdag besliste zijn afgelopen weekend ingegaan. De regels gelden voorlopig tot 28 januari 2022. Onder meer het Covid Safe Ticket Plus, telewerken en mondmaskers moeten de circulatie van het virus afremmen. Ondertussen werd ook een akkoord bereikt over de vaccinatieplicht in de zorg. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog. [naar artikel]
De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.