De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Krakend vieruurtje: Belgische snoepreep gemaakt van krekels

Het Laatste Nieuws

04/07/2017 - 16:47

Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brood gemaakt van (zeventig) krekels? In Finland kunt u het kopen (24/11/2017 - VRT NWS)
  Wie zin heeft in brood gemaakt van krekels, moet maar eens een tripje naar Finland overwegen. Producent Fazer is de eerste die zo'n brood op de markt brengt. 
  [naar artikel]
 2. “Krekels worden de nieuwe garnalen” (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels.
  [naar artikel]
 3. Brussels bedrijf wil zelf eetbare krekels kweken: "Niemand at 30 jaar geleden sushi, nu wel, zelfde verhaal met krekels"  (30/04/2021 - VRT NWS)
  Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht.
  [naar artikel]
 4. Dankzij dit Belgische bedrijf zitten er krekels in uw soep (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  U haalt misschien nog altijd uw neus op bij de gedachte aan ­gebakken sprinkhaan of pasta met buffalowormen, maar intussen is België uitgegroeid tot koploper in de productie van insecten voor op ons bord. Het bedrijf Little Food ziet het groots en gaat 12 miljoen krekels per maand kweken in een Brusselse hangar. “Insecten zijn het vlees van de toekomst.”
  [naar artikel]
 5. Kleuter krijgt geen vieruurtje, vader sleept school voor rechter (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een papa uit Ieper vindt het niet kunnen dat zijn dochtertje van vijf tijdens de namiddagspeeltijd geen vieruurtje meer mag eten van de school.
  [naar artikel]
 6. Zo zuiders klinken 400 losgelaten krekels in Maaseik (02/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De uitbater van Café De Vagant had al zuiderse planten staan in zijn terrastuin. Maar om helemaal in sfeer te blijven, liet hij tijdens de recente hittegolf ook 400 krekels los. Die laten elke avond hun typische melodieuze getjirp horen. “De klanten reageren enthousiast.”
  [naar artikel]
 7. ‘Geluidsaanvallen’ op Amerikaanse ambassade in Cuba waren eigenlijk... parende krekels (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen...
  [naar artikel]
 8. Een reep op basis van krekels? Deze jonge Brusselaars lanceren er eentje (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Anneleen en Michiel Van Meervenne hopen binnenkort Kriket op de markt te brengen. Het gaat om de eerste Belgische reep die voor honderd procent op eigen bodem wordt gemaakt, duurzaam is en als het even kan ook een gezond tussendoortje oplevert. Maar het opvallendste detail schuilt in dit hoofdingrediënt: krekelmeel.
  [naar artikel]
 9. Modellen maken perfect vieruurtje: Gezonde Snickers (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onze modellen maken vandaag het perfecte vieruurtje: een gezonde variant van Snickers.
  [naar artikel]
 10. Klooster op Monte Conero biedt zeezicht met krekels (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Ik wil de zee zien vanuit onze slaapkamer en tegelijkertijd de krekels kunnen horen.” Met die boodschap van mijn vrouw Irena kon ik aan de slag om een hotel te vinden in de Marche, Italië. Het werd uiteindelijk hotel Monteconero, boven op de gelijknamige berg midden in beschermd natuurgebied.
  [naar artikel]
 11. ‘Geluidsaanvallen’ op Amerikaanse ambassade in Cuba waren eigenlijk... bronstige krekels (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen...
  [naar artikel]
 12. ‘Geluidsaanvallen’ Cuba op Amerikaanse ambassade afkomstig van tjirpende krekels (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen...
  [naar artikel]
 13. "Burgemeester, kunnen de krekels wat stiller?" (21/08/2018 - VRT NWS)
  De burgemeester van het Zuid-Franse dorpje Le Beausset (Var) heeft de afgelopen weken klachten ontvangen van toeristen. Ze vroegen hem of hij iets kon doen aan de veel te luide krekels. Burgemeester Georges Ferrero vond zijn verontwaardiging groot genoeg om zijn verhaal te doen in de lokale pers. 
  [naar artikel]
 14. Tijd voor een vieruurtje: 3 gezonde én lekkere recepten (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een iVox-studie bij 500 ouders in opdracht van Honest, van de biologische drankjes, blijkt dat 51% van de Belgische ouders geen of onvoldoende...
  [naar artikel]
 15. Zijn krekels de nieuwe superfood? (22/06/2018 - Metro)
  Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm.  Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De Australische Martina Meyer bracht drie jaar geleden krekelpoeder op de markt. “Toen we het product lanceerden, vonden de meeste mensen het wat vreemd om insecten op te eten”, vertelt ze aan de Britse krant Daily Mail. “Gelukkig is dat gedrag ondertussen veranderd. Mensen worden zich steeds bewuster van de milieuproblemen waarmee we te maken hebben”, aldus Meyer. Krekels zijn namelijk een alternatieve eiwitbron die de aarde geen schade berokkent. Je kunt het poeder toevoegen aan je shakes, smoothies, wok en zelfs aan je ontbijt of gebak. Daarnaast kun je er ook vegetarische burgers van maken. Lees ook : Broccolipoeder in je koffie is nieuwe superfood Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. 'Een ijsstorm maakt de wereld scherp en krakend' (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Krekels steken stokken in de wielen bij vertrek Biden: vliegtuig met journalisten kan niet opstijgen (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president die naar Europa reist? Dat betekent dat heel wat journalisten in zijn zog dienen te volgen. Het vliegtuig dat hen moest vervoeren, botste echter op een onverwacht obstakel. De motoren werden overspoeld door krekels, waardoor opstijgen onmogelijk geworden was. Voor de persmeute zat er niets anders op dan te wachten op een nieuw toestel.
  [naar artikel]
 18. Factcheck: nee, krekels bevatten niet dubbel zoveel eiwitten als rundvlees (24/02/2022 - Knack)
  'Van krekels is bewezen dat ze dubbel zoveel eiwitten bevatten als rundvlees.' Dat lazen we in Goed Gevoel. Maar het klopt niet.
  [naar artikel]
 19. Kankerbehandeling houdt schepen Kathleen Krekels niet uit Vlaams Parlement: “Zelfs één glaasje cava gedronken om te vieren” (28/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kathleen Krekels zal pas half augustus verlost zijn van de zware chemobehandeling en bestralingen die ze als kankerpatiënt sinds begin dit jaar ondergaat. “Maar zondagavond heb ik samen met mijn campagneteam Voorkempen toch één glaasje cava gedronken op mijn herverkiezing, met de zegen van de verpleegkundige.”
  [naar artikel]
 20. Minder soorten sprinkhanen en krekels bedreigd in Vlaanderen (06/07/2017 - De Redactie)
  Van de 41 inheemse soorten sprinkhanen en krekels zijn er zes regionaal uitgestorven, zes zijn in meerdere of mindere mate bedreigd, twee soorten zijn bijna in gevaar en de overige 27 soorten zijn momenteel niet in gevaar.
  [naar artikel]
 21. Jeroen Meus maakt verloren brood met de eerste aardbeien (13/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste Belgische aardbeien zijn er! Wie kan die weerstaan? Verras je gezin met een ongewoon ontbijt of een vieruurtje in een luxe-uitvoering:
  [naar artikel]
 22. Hoe slecht zijn bewaarmiddelen echt voor ons? (16/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Weet jij nog wat je eet? Heeft het etiket van die snoepreep geen geheimen meer voor jou of is het eerder een verzameling onleesbare tekens? Want
  [naar artikel]
 23. Belgische wetenschappers ontwikkelen handcrème met krekels en sprinkhanen: “Je smeert meer insecten op je huid dan je denkt” (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers aan de Thomas More Hogeschool ontwikkelden samen met cosmeticabedrijf Mylène een handcrème op basis van vermalen vliegen en...
  [naar artikel]
 24. Een fruityoghurtje & 5 andere ontbijten die meer suiker bevatten dan een snoepreep (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezond ontbijt betekent meteen ook een gezonde start van de dag. Je krijgt meteen al je voedingsstoffen binnen en je hebt genoeg energie om
  [naar artikel]
 25. Tsjirpende krekels bij Avignon (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Krakend gebak (10/04/2019 - De Morgen)
  Slagerszoon en kok Wim Ballieu (34) rolt het liefst gehaktballen voor zijn zaak Balls&Glory. Maar 's ochtends bakt hij pannenkoeken, op grootmoeders wijze.
  [naar artikel]
 27. Krakend gebak (09/09/2017 - De Morgen)
  Slagerszoon en kok Wim Ballieu (34) rolt het liefst gehaktballen voor zijn zaak Balls&Glory. Maar 's ochtends bakt hij pannenkoeken, op grootmoeders wijze.
  [naar artikel]
 28. Michaël Krekels (20) (05/04/2019 - De Morgen)
  Moeder is financieel manager bij IT-bedrijf
  [naar artikel]
 29. Krekels en wormen voor Minoes, is dat wel een goed idee? (18/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. ‘Krakend’ flatgebouw in Sydney opnieuw ontruimd (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bewoners van een nieuw appartementencomplex in de Australische stad Sydney moeten tot hun ongenoegen hun woningen voor de tweede keer binnen een...
  [naar artikel]
 31. Sociale dumping: hoe de Belgische politie- en legeruniformen in Roemenië worden gemaakt (07/07/2020 - Knack)
  Belgische politie- en legeruniformen worden gemaakt in Roemeense fabrieken met Belgische eigenaars, door naaisters die van hun loon amper kunnen rondkomen. Wat schort er aan onze openbare aanbestedingen? 'Zolang prijs het belangrijkste gunningscriterium blijft, betaalt altijd iemand het gelag.'
  [naar artikel]
 32. BIZAR. Dit brood bevat maar liefst 336 krekels (30/11/2019 - Metro)
  Ben jij een liefhebber van extra knapperig brood? Dan word je wellicht erg blij van deze uitvinding. De Britse bakkerij Roberts Bakery heeft namelijk een brood bedacht dat, naast de gebruikelijke ingrediënten, ook 336 krekels bevat. Het resultaat? Een gezonde én krokante boterham. Krijg jij het standaard op je heupen als je kraakverse brood niet kraakt? Of wil je wel kunnen genieten van een heerlijke boterham met choco, maar wil je toch een beetje gezond blijven? Een brood op basis van insecten zou zomaar eens de oplossing kunnen zijn. Proteïnen Het is de Britse bakkerij Roberts Bakery die in samenwerking met Eat Grub het recept voor het baksel bedacht. Aan de gebruikelijke tarwebloem en zadenmengeling worden 336 tot bloem vermalen krekels toegevoegd. Daardoor bevat het brood meer proteïnen en is het ook een goede bron van antioxidanten. Het eten van insecten is in bepaalde culturen al van oudsher gebruikelijk, maar wordt nu ook populair in onze contreien. Insecten vormen namelijk net zoals vlees een bron van proteïnen, maar de impact van de kweek op het milieu is veel kleiner dan die van conventionele veeteelt. Voorlopig werden er van Roberts’ Crunchy Cricket Loaf slechts 100 exemplaren gebakken, maar als het concept aanslaat, wordt de productie ongetwijfeld snel uitgebreid. Lees ook : Geef je hond eens insecten in plaats van steak Het bericht BIZAR. Dit brood bevat maar liefst 336 krekels verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Donuts met insecten zijn nieuwe lekkernij (22/11/2017 - Metro)
  Het eten van insecten is in opmars. Daarom worden er nu ook donuts met insecten verkocht. Het Australische bedrijf Doughnut Time verkoopt sinds kort donuts met krekels op. De snack wordt een Bushtucker genoemd, wat verwijst naar de voeding van de inheemse Australische volkeren. De donut is overgoten met melkchocolade, oreokruimels, tarwevlokken en frambozenjam. Om de smaak te vervolledigen worden er krekels over gestrooid, gekruid met zout en azijn. Gezond De insecten zouden het gesuikerde gebak heel wat gezonder maken. Zo geven krekels je een extra portie vitamine B en zink. Bovendien bevatten ze vijf keer zoveel magnesium als rundvlees, zijn ze een goede bron van proteïnen en tellen ze weinig calorieën. Daarnaast zijn ze rijk aan omega 3, ijzer en calcium. Momenteel wordt de vreemde snack enkel als limited edition in Doughnut Time in Londen verkocht. Daar kan je hem voor zo’n vijf euro uitproberen. A post shared by Doughnut Time UK (@doughnuttime_uk) on Nov 20, 2017 at 2:50am PST Lees ook: Mensen met overgewicht zijn gezonder als ze chocolade eten
  [naar artikel]
 34. Waarom hoorde ik dit jaar tijdens de lange, warme zomeravonden geen krekels? (22/09/2022 - De Standaard)

  [naar artikel]
 35. Rockgroepen lanceren eigen pils: “Bier van Metallica is krakend fris” (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer...
  [naar artikel]
 36. Is hummus nu gezond of niet? (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ik kan me de discussie tussen twee ex-collega’s nog levendig herinneren. Terwijl de ene maar al te graag als vieruurtje enkele wortels in wat...
  [naar artikel]
 37. 3 verrassende aperitiefhapjes met peperkoek (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Deze lekkernij is vooral bekend als ontbijt of vieruurtje, maar is ook een echte topper als aperitiefhapje. De combinatie zoet en zout is
  [naar artikel]
 38. Manneken Pis draagt mondmasker met (verkeerde) Belgische vlag (11/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Manneken Pis draagt sinds maandag een op maat gemaakt mondmasker, en toont zo zijn solidariteit met de bevolking in de strijd tegen het coronavirus. Het mondmasker werd gemaakt door het modehuis Maison Degand en is versierd met de Belgische vlag en kleine rode hartjes. Alhoewel, Belgische vlag?
  [naar artikel]
 39. Manneken Pis draagt mondmasker met (verkeerde) Belgische vlag (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Manneken Pis draagt sinds maandag een op maat gemaakt mondmasker, en toont zo zijn solidariteit met de bevolking in de strijd tegen het coronavirus. Het mondmasker werd gemaakt door het modehuis Maison Degand en is versierd met de Belgische vlag en kleine rode hartjes. Alhoewel, Belgische vlag?
  [naar artikel]
 40. Word jij ook zo gek van iemand anders gesmak en geslurp? De beste tips voor misofonen (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van iemand die in de cinema zonder gêne voortdurend in een zak chips zit te graaien om ze vervolgens een voor een al krakend naar binnen te werken,...
  [naar artikel]
 41. Op reportage bij Koerden in Noord-Syrië: “We laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. We zullen vechten” (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is dag twee van de Turkse invasie van Koerdisch gebied in Noord-Syrië als een krakend busje langzaam over een groene pontonbrug over de rivier...
  [naar artikel]
 42. Gedroomd vieruurtje voor gemberlovers: zo maak je koekjes én limonade met je favoriete kruid (18/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je verzot op gember? Dan ben je het met ons eens wanneer we zeggen dat gemberkoekjes plus gemberlimonade hét perfecte lentevieruurtje is. Die...
  [naar artikel]
 43. Koffiekoeken op vrijdag? Waarom niet. Zo maak je appelcroissants (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een verwenontbijt, een extra lekker vieruurtje, of gewoon als zalig tussendoortje: probeer eens een fruitcroissant. De lekkerste manier om
  [naar artikel]
 44. Crisiscentrum: “Vieruurtje na school? Was eerst je handen” (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is woensdag en dus geeft het Nationaal Crisiscentrum opnieuw een persconferentie over de evolutie van het nieuwe coronavirus in België. U kan...
  [naar artikel]
 45. Ook Flixbus lamgeslagen door internationale beperkingen (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkeersstromen komen in Europa piepend en krakend tot stilstand door Covid-19. Sinds gisteren is ook de internationale busdienst Flixbus...
  [naar artikel]
 46. Gezond snacken? Omgeving gooit vaak roet (of vet) in het eten (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Goed begonnen is half gewonnen, en dus stop je 's ochtends worteltjes en komkommer in je tas. Om vervolgens rond het vieruurtje toch te zwichten...
  [naar artikel]
 47. Haal dit weekend een frisse neus op: eerste sneeuwpret mogelijk in de Ardennen (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Komend weekend krijgen we wellicht de eerste sneeuw te zien. In Vlaanderen worden dat natte sneeuwvlokken. Wie over een krakend sneeuwtapijt wil wandelen, moet het hogerop zoeken.
  [naar artikel]
 48. Voer voor nostalgici: Twix heet weer Raider (10/04/2019 - De Morgen)
  In Nederland ligt Twix weer in de winkelrekken als Raider, zoals de snoepreep voor 1991 heette. Zij het tijdelijk, in een limited edition. 'Een slimme stunt, al kun je zoiets niet te vaak doen', zegt een expert.
  [naar artikel]
 49. Deze hoeveelheid chocolade is dodelijk (en meer voeding waarvan je té veel kan eten) (10/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kopje koffie in de ochtend, een appelsien als vieruurtje en een chocoladereep voor het slapen gaan. Het is soms verleidelijk om je favoriete
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy