Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“Krekels worden de nieuwe garnalen”

12/05/2020 - 10:29
"De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Krekels worden de nieuwe garnalen” (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels. [naar artikel]


2. Brussels bedrijf wil zelf eetbare krekels kweken: "Niemand at 30 jaar geleden sushi, nu wel, zelfde verhaal met krekels"  (30/04/2021 - VRT NWS)

Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht. [naar artikel]


3. Waarom blijven garnalen uit de supermarkt langer goed dan verse garnalen? (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]


4. Chef haalt grijze garnalen van de kaart en promoot gerecht met wijting: “Want dat is de vis die onze garnalen opeet” (02/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]


5. Zijn krekels de nieuwe superfood? (22/06/2018 - Metro)

Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm.  Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De […] Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Zo zuiders klinken 400 losgelaten krekels in Maaseik (02/09/2016 - Het Belang van Limburg)

De uitbater van Café De Vagant had al zuiderse planten staan in zijn terrastuin. Maar om helemaal in sfeer te blijven, liet hij tijdens de recente hittegolf ook 400 krekels los. Die laten elke avond hun typische melodieuze getjirp horen. “De klanten reageren enthousiast.” [naar artikel]


7. Hier wonen 400 krekels (en voorlopig klaagt niemand) (03/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het ideale vakantiegevoel ervaar je op het terras van De Vagant in het centrum van Maaseik. Uitbater Philippe Van Cauwelaert (66) zette honderden [naar artikel]


8. Dankzij dit Belgische bedrijf zitten er krekels in uw soep (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)

U haalt misschien nog altijd uw neus op bij de gedachte aan ­gebakken sprinkhaan of pasta met buffalowormen, maar intussen is België uitgegroeid tot koploper in de productie van insecten voor op ons bord. Het bedrijf Little Food ziet het groots en gaat 12 miljoen krekels per maand kweken in een Brusselse hangar. “Insecten zijn het vlees van de toekomst.” [naar artikel]


9. Een reep op basis van krekels? Deze jonge Brusselaars lanceren er eentje (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Anneleen en Michiel Van Meervenne hopen binnenkort Kriket op de markt te brengen. Het gaat om de eerste Belgische reep die voor honderd procent op eigen bodem wordt gemaakt, duurzaam is en als het even kan ook een gezond tussendoortje oplevert. Maar het opvallendste detail schuilt in dit hoofdingrediënt: krekelmeel. [naar artikel]


10. Krakend vieruurtje: Belgische snoepreep gemaakt van krekels (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!