De Colruyt Group gaat investeren in de Brusselse start-up Kriket, de maker van de eerste Belgische krekelreep. Kriket wil met het vrijgekomen geld nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels. [naar artikel]
Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Chef Stijn Rotthier van brasserie Fortuin uit Kontich werkt normaal heel graag met grijze noordzeegarnalen, maar door de huidige schaarste besliste hij de lekkernij van de kaart te halen en te vervangen door gerechten met wijting. Daarmee slaat hij twee vliegen in één klap. [naar artikel]
Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De […] Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De uitbater van Café De Vagant had al zuiderse planten staan in zijn terrastuin. Maar om helemaal in sfeer te blijven, liet hij tijdens de recente hittegolf ook 400 krekels los. Die laten elke avond hun typische melodieuze getjirp horen. “De klanten reageren enthousiast.” [naar artikel]
Het ideale vakantiegevoel ervaar je op het terras van De Vagant in het centrum van Maaseik. Uitbater Philippe Van Cauwelaert (66) zette honderden [naar artikel]
U haalt misschien nog altijd uw neus op bij de gedachte aan gebakken sprinkhaan of pasta met buffalowormen, maar intussen is België uitgegroeid tot koploper in de productie van insecten voor op ons bord. Het bedrijf Little Food ziet het groots en gaat 12 miljoen krekels per maand kweken in een Brusselse hangar. “Insecten zijn het vlees van de toekomst.” [naar artikel]
Anneleen en Michiel Van Meervenne hopen binnenkort Kriket op de markt te brengen. Het gaat om de eerste Belgische reep die voor honderd procent op eigen bodem wordt gemaakt, duurzaam is en als het even kan ook een gezond tussendoortje oplevert. Maar het opvallendste detail schuilt in dit hoofdingrediënt: krekelmeel. [naar artikel]
Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.