Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Helft koks blijft weg uit keuken

18/08/2017 - 01:51
"De helft van de afgestudeerde koks komt niet in de keuken terecht. Gevolg: onze chefs moeten in het buitenland op zoek naar personeel. 'Toen wij jong waren, kusten we beide handen voor een plek in De Karmeliet', zegt sterrenchef Filip Claeys. 'Nu zoek ik al maanden naar twee goede krachten.'"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minder afgestudeerde koks kiezen voor de keuken (17/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Direct na afstuderen belanden zestig procent van de jonge koks in een keuken. Een jaar later blijven er nog veertig procent over. Het beroep verliest glans, of wordt de soep niet zo heet gegeten? [naar artikel]


2. 101 jonge koks staan achter het fornuis (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Vorige zaterdag stonden heel wat jonge koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd en van buurthuis ’t Paenhuys. [naar artikel]


3. 75 jonge koks staan aan het fornuis (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagvoormiddag stonden heel wat jonge chef-koks achter het fornuis in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]


4. Jonge koks achter het fornuis in De Bammerd (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagvoormiddag stonden er 49 jonge chef-koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]


5. Topchefs vinden geen personeel meer (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Eén op de twee leerlingen aan de koks- en hotelschool komt na zijn of haar studies niet in de keuken terecht. Na vijf jaar blijft slechts nog een [naar artikel]


6. Spicer: "Liever niet te veel koks in de keuken" van het Witte Huis (22/07/2017 - De Redactie)

Sean Spicer, de voormalige woordvoerder van het Witte Huis, heeft voor het eerst sinds zijn ontslag gesproken. Volgens hem wilde president Donald Trump niet dat hij ontslag nam, maar was dat wel in het belang van het Witte Huis. Indirect liet Spicer met de opmerking dat "er beter niet te veel koks in de keuken" zijn ongenoegen merken over werking van het Witte Huis. [naar artikel]


7. 5 redenen om te kiezen voor inbouwtoestellen in de keuken (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat de grootste chef-koks zweren bij inbouwtoestellen is maar één topargument. Er zijn nog 5 andere geweldige redenen om je keuken uit te rusten... [naar artikel]


8. ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Het wordt heet in de keuken voor de Thaise opdracht (01/04/2024 - Newsmonkey)

Het is vanavond al tijd voor de negende aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarin zijn we van tien naar vijf koks gegaan en zij krijgen vanavond een pittige opdracht voorgeschoteld. Chef Dokkoon Kapueak komt de deelnemers een masterclass geven, waarna het aan hen is om een Thais gerecht op tafel te toveren. En het wordt al snel mogelijk dat het op de details zal aankomen. Na de exit van Fatma blijven er nog vijf koks over in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Dat aantal zal nog afnemen met de finale in zicht. Vandaag is het daarbij tijd voor een pittige challenge. De koks gaan zich namelijk onderdompelen in de Thaise keuken, een keuken die de meeste koks wel graag eten, maar nog niet zelf gemaakt hebben. Thaise keuken Vanavond krijgt de top vijf van Celebrity MasterChef Vlaanderen een bijzondere masterclass. Dokkoon Kapueak, de enige Thaise sterrenchef van de Benelux zal de top vijf leren hoe ze een authentiek Thais gerecht maken. Na de masterclass moeten ze zelf proberen om hun eigen versie van een typisch Thais gerecht op tafel te toveren. De koks die de beste gerechten voorschotelen, zijn safe, de anderen wacht een gevreesde cook-off. Sommigen zijn bij aanvang al blij met de opdracht. Zo zijn Olga en Serine er gerust in. “Afrikaanse keuken, Aziatische keuken, keukens van ver … Ik heb altijd het gevoel dat die niet alleen mijn buik voeden, maar ook mijn ziel”, klinkt het zo bij Serine. Anderen heb er dan weer minder zin in. Zo krijgt Daan – die gelukkig wel nog steeds zijn pin kan gebruiken – last van stress. “Je kan de jury eigenlijk nooit meer inschatten, ze zijn zo aan het mierenneuken nu.” Ook Titus heeft weinig ervaring met de Thaise keuken. “Thais is echt iets dat wordt besteld. Dat is gaan eten of afhalen. Dat is niet iets waar ik mij bekwaam in voel.” Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond: Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay. The post ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Het wordt heet in de keuken voor de Thaise opdracht appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]


9. Vader & zoon in de keuken: de recepten van Paul en Kas De Leeuw (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)

“Het leven in de keuken van De Leeuwen is goed”, zo denkt Paul De Leeuw vaak. Samen met zijn zoon Kas (20) heeft hij een kookboek uit. Ze zijn twee heel verschillende koks – Paul op gevoel, Kas heel precies – maar delen een grote liefde voor heerlijk eten. [naar artikel]


10. “De geur van zwanworsten doet me kokhalzen”: zo maken twee jonge chefs de betere versie van een hotdog (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zaterdag start het nieuwe seizoen van Loïc Tussen 2 Vuren. Deze keer laat de VTM-kok de uitdaging echter over aan twee veelbelovende jonge chef-koks. De twee koks nemen het in de keuken van Loïc tegen elkaar op in de strijd om het lievelingsgerecht te maken van een Bekende Vlaming. Deze week gaan Chiara (12) en Sam (12) de uitdaging aan om de lekkerste Haute Dog te maken. Het lievelingsgerecht van Maureen Vanherberghen (34). HLN geeft een exclusieve kijk in de gerechten van de kandidaten. [naar artikel]


11. Zo gebruik je azijn in de keuken als een sterrenchef (30/11/2023 - De Tijd)

07:00 Azijn was lange tijd het simpelste wondermiddel in keukens en achterkamers. Vandaag wordt het herontdekt door dappere koks voor een bijzondere smaaksensatie. [naar artikel]


12. Zussen Deborah en Jasmina staan scherp in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: “We zijn allebei koppig en willen ons willetje doordrijven” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet het cliché over chef-koks met een kort lontje. Tweelingzussen Deborah en Jasmina Dekrem (30) pakken het anders aan in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Op een andere manier omgaan met stress is iets dat ze de afgelopen jaren geleerd hebben. De ene door een burn-out, de andere door een baby. [naar artikel]


13. Snelle kaneelbroodjes voor luie koks (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]


14. Chef-koks Peppe en Laurens openen nieuwe keuken hotelschool Hasselt (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)

In de Hasseltse Hotelschool zijn vandaag de nieuwe keukens geopend waar de leerlingen vanaf september aan de slag gaan. Het nieuwe gebouw, met ook een nieuw restaurant, heet voortaan het Kookeiland. Het Kookeiland werd vanmiddag geopend onder goedkeurend oog van topchefs Peppe Giacomazza en Laurens Snykers. De twee voormalige leerlingen van de school wilden de nieuwe keuken meteen uitproberen. [naar artikel]


15. Helft van ’s werelds duurste Michelin-sterrenrestaurants bevindt zich in dit land (04/01/2022 - Express)

Het is niet de Italiaanse, noch de Griekse, Spaanse, Indische, Mexicaanse of zelfs de hoogstaande Franse keuken die vandaag de dag de wereld van de Michelin-sterrenrestaurants domineert. Het is namelijk een andere keuken, of eerder land, dat met die eer gaan lopen is. De helft van de tien duurste Michelin-sterrenrestaurants is gesitueerd in Japan, zo […] [naar artikel]


16. De Franse kookrevolutie (07/04/2019 - De Morgen)

De keuken kent wereldfaam, stilaan vindt er een revolutie plaats. Dat blijkt uit het nieuwe seizoen van Chef's Table dat zich in Frankrijk afspeelt. Een gesprek met enkele van de hervormers-chef-koks en maker David Gelb. [naar artikel]


17. Blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? Wij nemen de proef op de som (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Ook in 2022 blijft veganisme dé foodtrend. Zo kan je steeds vaker van klassiekers als stoofvlees of chocomousse vegan smullen. Goesting neemt de plantaardige proef op de som: blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? [naar artikel]


18. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht nog met zichzelf worstelt: “Op alle niveaus te veel koks in de keuken” (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

De transfermercato zit erop. Als er één conclusie te trekken is, dan wel dat Club Brugge -en niet langer Anderlecht- de slagvaardigste van de klas... [naar artikel]


19. Van een roze kraan tot een blad als onderlegger: zo haal je de lente in je keuken (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)

De keuken blijft dé hotspot thuis. Zo’n drukbezochte plek vraagt om accessoires in oppeppende kleuren, en goed nieuws: die zijn er in alle prijscategorieën. [naar artikel]


20. Deze vier piepjonge koks brengen de volgende Michelinsterren naar Limburg (15/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Limburg krijgt er dit jaar geen Michelinster bij, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in, want een nieuwe generatie ambitieus talent staat klaar: “Elke zondag sta ik van 9 uur tot middernacht in de keuken.” [naar artikel]


21. Limburgse chef-kok start uitzendbureau voor koks om restaurants uit de nood te helpen (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Sterrenchef Alex Clevers is gestart met een uitzendbureau voor koks. Zo wil hij iets doen aan het enorme personeelstekort in de horeca. “In de coronaperiode zijn heel wat horecawerknemers overgestapt naar een andere job en dat zorgt nu voor een tekort”, vertelt Clevers. Zijn uitzendbureau Blenth schakelt freelancekoks in om restaurants uit de nood te helpen. Er staan intussen al 20 koks in het personeelsbestand van het uitzendbureau. [naar artikel]


22. Klein keukenbrandje in Houthalen: woning blijft bewoonbaar (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In een appartement tegenover de Action in de Voortstraat in Houthalen is maandag rond 17.30 uur brand opgemerkt. In de keuken was door een oververhitte pan de vlam in de dampkap geslagen. Toen de brandweer arriveerde had de bewoner het vuur al met een poederblusser geblust. In de keuken is er schade. De woning blijft wel bewoonbaar. De brandweer verluchtte de ruimtes. [naar artikel]


23. Brand vernielt keuken in Dilsen op dag voor Kerstmis (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)

In de Schoolstraat in Dilsen is vrijdagnamiddag brand uitgebroken in een keuken. De bewoners zijn meteen naar buiten gegaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. Toch is de keuken niet meer bruikbaar. De exacte oorzaak van de brand is niet bekend. Het huis werd goed geventileerd en blijft bewoonbaar. Niemand raakte gewond.  [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!