“Het leven in de keuken van De Leeuwen is goed”, zo denkt Paul De Leeuw vaak. Samen met zijn zoon Kas (20) heeft hij een kookboek uit. Ze zijn twee heel verschillende koks – Paul op gevoel, Kas heel precies – maar delen een grote liefde voor heerlijk eten. [naar artikel]
Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken van deze familie bleef quasi intact. [naar artikel]
Zero-waste koken is in: je verspilt zo weinig mogelijk voedsel. Het begint eigenlijk al in de winkel, met ecobewust kopen. Echt niet moeilijk! [naar artikel]
Een van de dromen van chef Maxence Sys, bekend van het vtm-programma ‘Latem Leven’, komt vroeger uit dan verwacht. Door de lockdown kon hij eindelijk werk maken van een kookboek vol zuiderse inspiratie. Mediterraneo weerspiegelt precies de spirit die je ook in zijn ongecompliceerde Pulpo-restaurants vindt. Met zijn bucatini met rode pesto en burrata, gebrande avocado met paprika en feta en fruitige pavlovataart waan je je meteen in het Middellandse Zeegebied. [naar artikel]
Elke dag een verrassend en lekker gerechtje op tafel toveren kan een uitdaging zijn. Soms kruipt de sleur ook langs de keuken naar binnen. Zin in iets onverwachts dat snel klaar is? Probeer dan eens een havermoutcrumble met blauwe bessen. Ga je liever de exotische toer op? Dan is een groene Thaise curry met courgetti misschien wel iets voor jou. Sandra Bekkari geeft tips voor verandering, vernieuwing én verrassing in de keuken. [naar artikel]
Met dit heerlijke feestmenu van As Cooked by Ginger tover je drie heerlijke gangen op tafel zonder dat daar veel gedoe aan te pas komt. Zodat je vooral kan genieten van het feestgedruis. [naar artikel]
Zit er wat sleur in je keuken en verlang je al naar vakantie? Dan helpen deze recepten van foodblogster Manon Van Aerschot om de blues te verdrijven. [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Als je langverwachte Zweinstein-brief in 2023 nog steeds niet is aangekomen, mag je dat waarschijnlijk van je lijstje vol verwachtingen schrappen. Maar niet getreurd: het kookboek ‘De Kookschool voor Potterheads’ brengt die Zweinstein-magie evengoed naar jou toe, zijnde het in buffetvorm. Wat dacht je van de Amortentia liefdesdrank of elfen-eclairs bij je thuis? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.