Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]
Waar het Bal National donderdagavond 18.500 bezoekers lokte, schoven er vrijdagavond 2.250 mensen aan de tafel van het Resto National in de Marollen. Daar werd er ter gelegenheid van de nationale feestdag een grootschalig mossel-friet-diner georganiseerd. [naar artikel]
1.700 mensen hebben zaterdagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Met dat aantal was het Resto ook volledig uitverkocht, meldde de organisatoren. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie. Donderdagavond was het Vossenplein nog de dansvloer van de 16de editie van het Bal National […] Het bericht 21 juli – Resto National uitverkocht met 1.700 eters verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's kampt nog altijd met problemen bij de bevoorrading van aardappelen aan zijn Aziatische vestigingen. In Maleisië kunnen klanten van het bedrijf daarom voorlopig geen grote porties friet meer krijgen. Hoe lang de Maleisische klanten verstoken blijven van grotere porties frietjes is nog niet duidelijk. [naar artikel]
Zo’n 2.000 mensen hebben zondagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Dat is een fikse stijging tegenover de 1.700 van vorig jaar. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie. De gigantische karaoke onder leiding van de ‘Orde van de Brusselse Moestasje’ trok zo’n 5.500 […] Het bericht Nationale feestdag – Succeseditie voor Resto National: 2.000 eters en 5.500 feestvierders verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
Op het Brusselse Vossenplein heeft de 10e editie van het Resto National plaatsgevonden. De opbrengst van het openlucht-mosselrestaurant ging dit jaar naar de slachtoffers van het noodweer dat België vorige week getroffen heeft. Volgens de organisatoren is er net iets meer dan 20.000 euro ingezameld. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt. [naar artikel]
De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Frituur Friet en Zo startte donderdagmorgen met het voorbakken van 310 porties friet en snacks voor het zorgpersoneel en de bewoners. Die frietjes en snacks werden in de loop van de dag afgeleverd bij Sint Oda in Overpelt. Een warm gebaar dat de bewoners en het zorgpersoneel van Sint Oda wel wisten te appreciëren. [naar artikel]
Naast het intussen traditionele Bal National op de vooravond van de nationale feestdag en het ook al goed ingeburgerde Resto National, worden de feestelijkheden in de Marollen dit jaar uitgebreid met een Brol National, een nationale vlooienmarkt op de Vossenplein, in de voormiddag van 21 juli. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Nationale Mosselweek heeft Eline De Munck vrijdag honderden Hasselaren op Zeeuwse mosselen getrakteerd. Ze deed dat aan de zijde van chef-kok Toon De Bock van Jean Sur Mer. In amper vier uur tijd vlogen 700 porties de deur uit. [naar artikel]
Alleenstaande klanten vinden moeilijk voedingswaren in de winkel. Meestal bieden de winkels grote porties aan. In Halen hebben ze er wat op gevonden. Een buurtwinkel heeft er zijn porties aangepast aan de vraag van de klanten. En het is een succes. [naar artikel]
Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]
De 15de editie van het Bal National maakt zich op voor hoog bezoek want koning Filip en koningin Mathilde zullen op zaterdag 20 juli aan de vooravond van de nationale feestdag de festiviteiten op het Vossenplein in de Marollen bijwonen. Op zondag 21 juli wordt het feest voortgezet met de 7de editie van het Resto […] Het bericht Vijftiende Bal National krijgt bezoek van koningspaar Filip en Mathilde verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]
Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]
Dertig vrijwilligers hebben zaterdag liefst 600 kilogram mosselen en 170 porties vol-au-vent klaargemaakt en verkocht voor vzw Sjarabang, de Mechelse kunstwerking voor personen met een beperking. “We hadden door corona geen inkomsten, maar deze enorme respons maakt veel goed”, zegt voorzitter Luc Vis van Sjarabang. [naar artikel]
De Japanse filialen van McDonald’s bieden vanaf vrijdag alleen nog kleine porties friet aan. Dat door een tekort aan frieten. Overstromingen in een haven in het Canadese Vancouver, waar doorgaans veel frieten met eindbestemming Japan worden ingeladen, in combinatie met de leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie veroorzaken het tekort. [naar artikel]
Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.