Woensdagmiddag blikte een opgewekte en zelfverzekerde Philippe Clement vooruit op de wedstrijd op Anderlecht. De nederlaag op Club Brugge is verteerd. Ook in de spelersgroep, aldus de Genkse coach. [naar artikel]
Voor de topper van vrijdagavond tegen Standard kan Genk-trainer Philippe Clement geen beroep doen op drie van zijn spelers. Marcus Ingvartsen (kuit), Jakub Piotrowski (adductoren) en Neto Borges (rug) geraakten de voorbije dagen niet verder dan individuele trainingen en halen dus de selectie niet. Alle anders spelers zijn inzetbaar. [naar artikel]
Na het Jan Breydelstadion van Club Brugge, hebben vandalen nu ook (de omgeving rond) de thuishaven van Standard beklad met paarse en witte verf -... [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product bijdraagt tot een evenwichtige voeding. "Zo maken we het de mensen makkelijk om voor een gezonde voeding te kiezen", zegt minister De Block. Het gaat wel om een vrijwillig initiatief. [naar artikel]
Supermarktketen Colruyt gaat zo’n 2.500 producten van huismerk Boni een Eco-Score toekennen. Hoe hoger die score (van beste resultaat A tot slechtste categorie E), hoe minder belastend dat product is voor het milieu. De berekening achter die score gaat veel verder dan louter de CO2-last. Transport, verpakking, milieubelasting… worden allemaal in rekening gebracht. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Maar hoe zit het precies met de basis achter die score? Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen. [naar artikel]
Vanmiddag lanceert Gault&Millau de nieuwste editie van de beroemde restaurantgids voor België en Luxemburg. De score wordt vaak in één adem genoemd met het aantal Michelinsterren dat een restaurant op de gevel heeft prijken. Maar wat betekent deze score? En hoeveel betaal je gemiddeld in zo'n restaurant? CEO Marc Declerck legt uit en vertelt alles over het proces achter de schermen. “Een 20? Dat wordt bijna nooit gegeven.” [naar artikel]
De rekenmethode om de Nutri-Score van een product te bepalen, wordt vanaf vandaag strenger in ons land. En dat heeft wel wat gevolgen. Zo zal bijvoorbeeld bij de dranken enkel water nog Nutri-Score A krijgen en zullen “gezonde” ontbijtgranen die eigenlijk toch veel suiker bevatten een slechtere score krijgen. En ook bij bijvoorbeeld het brood en het vlees verandert er één en ander. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.