Koolhydraten hebben de jongste jaren hun reputatie niet bepaald mee. Het zouden geniepige dikmakers zijn die je maar beter naar de kelder van de voedingspiramide kan verbannen. Terecht of onterecht? Tijd om onze tanden erin te zetten. Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Je kan wel degelijk gewoon koolhydraten blijven eten als je wil afvallen.” [naar artikel]
Dieren weten perfect wat ze moeten eten om gezond te zijn. Ze weten ook precies wanner ze moeten stoppen met eten. Hoe is het bij de mens zo mis kunnen gaan? [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
Als het gaat om kilootje minder op de weegschaal, staat het koolhydraatarme dieet al een tijdje met stip op één. Wat minder bewerkte koolhydraten... [naar artikel]
Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]
Vergeet sporten en diëten, als je wil afvallen moet je vetter eten. Dat is de boodschap die dokter William Cortvriendt ons wil meegeven in zijn boek “Lichter”. Overgewicht komt volgens dokter Cortvriendt niet omdat we te weinig bewegen maar omdat we te veel industrieel voedsel eten. Die zijn een bron van suikers en koolhydraten die ons tot “oncontroleerbare eetmachines” maken. Wel moeten we opnieuw verse natuurlijke voeding eten waar alle vetten nog inzitten. [naar artikel]
Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]
Koolhydraatarme diëten zijn populair om af te vallen, toch zijn ze niet zo gezond als vaak gedacht. Volgens een Amerikaanse studie kan zo’n dieet je levensverwachting met vier jaar doen afnemen. Wetenschappers volgden 15.400 mensen 25 jaar lang. De proefpersonen vulden aan het begin van het onderzoek en na zes jaar een uitgebreide vragenlijst in. […] Het bericht Koolhydraatarm dieet kan leven met vier jaar verkorten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Let je op je voeding? Low carb on a budget bundelt zestig recepten die weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn eenvoudig samengesteld en ook de bereidingstijd is beperkt. Perfect voor wie na een lange werkdag nog gezond wil eten. [naar artikel]
Geen snelle koolhydraten maar juist meer vetten op je bord. Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken... [naar artikel]
Wie nu zit te bibberen van de kou heeft waarschijnlijk nood aan een warm dekentje en hete glühwein. Maar als we de wetenschap mogen geloven, moeten we massaal ijsjes eten om het warmer te krijgen. In de zomer eten we ijsjes om af te koelen, maar eigenlijk is dit niet zo slim. We krijgen het […] [naar artikel]
Geen snelle koolhydraten maar juist meer vetten op je bord. Bestsellerauteur Pascale Naessens verkondigt al jaren dat gezond eten niets te maken... [naar artikel]
Wie net naar het toilet is geweest en zijn handen heeft gewassen, vermijdt beter de elektronische handdroger, want die zou wel eens veel viezer kunnen zijn dan je ooit had gedacht. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze net deeltjes uitwerpselen weer op je handen blazen. [naar artikel]
“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van... [naar artikel]
Langer leven? Volgens een nieuwe studie doet u er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar ook niet te weinig, want dat kan volgens het onderzoek óók leiden tot vroegtijdig overlijden. [naar artikel]
Koolhydraten schrappen of toch liever vet achterwege laten? De ene aanpak is niet beter dan de andere. Dat blijkt uit een recente studie, verschenen in het vakblad Jama, aan de Stanford University School of Medicine in de Verenigde Staten. [naar artikel]
Als kinderen zelf hun ontbijt mogen kiezen, eten ze waarschijnlijk elke ochtend Choco Pops, Honey Pops of Frosties. Doorgaans suikerrijke ontbijtgranen die natuurlijk smaken, maar niet echt een gezonde keuze zijn. Is een variant zonder toegevoegde suiker of met een Nutri-Score A of B dan een meer beter alternatief? Kinderdiëtiste Katrien Wellens (UZA) zocht het uit en geeft 15 verschillende soorten een score op 10. [naar artikel]
Gluten, zuivel of koolhydraten, er is altijd wel iets waar we voorzichtig mee moeten zijn in ons dieet. Maar kun je ook allergisch zijn voor koolhydraten? De Amerikaanse Dokter Frank Lipman biedt het antwoord. Volgens Frank Lipman kun je niet allergisch zijn aan koolhydraten. Wel kan het zijn dat je net iets teveel consumeert, waardoor je […] Het bericht Kun je allergisch zijn voor koolhydraten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is hoog tijd: we moeten concreet actie ondernemen om beter te eten, vindt Carrefour. De winkelketen heeft daarom ‘Act For Food’ gelanceerd: een... [naar artikel]
'Ik ondervind al jaren dat mensen door minder koolhydraten te eten en meer gezonde vetten zeer goede bloedwaarden vertonen en zich mentaal en fysiek beter voelen. Jammer dat nog zo weinig artsen hun nek durven uitsteken', schrijft diëtiste en licentiaat Hella Van Laer in reactie op het interview in Knack met voedingsdeskundige Patrick Mullie. [naar artikel]
Een crisis vermeden. Anderlecht won op Kortrijk, en daarmee is alles gezegd. Het zal beter moeten in de toppers. [naar artikel]
Elke dag gezond eten. Voor onze grootouders leek het simpel. Maar weet jij nog wat je beter wel of niet kan eten? Zonder diploma biochemie is het... [naar artikel]
Low-carb kan ervoor zorgen dat je vier jaar minder lang leeft, heeft een grootschalige Amerikaanse studie aangetoond. Koolhydraten helemaal schrappen is dus geen goed idee. Er te veel van eten ook niet. "Matig is het gezondst, en schrap je ze toch, denk dan aan plantaardige vervangers". [naar artikel]
Als we gezond willen eten, mogen koolhydraten niet ontbreken in onze dagelijkse maaltijden. Maar hoeveel gram rijst, pasta of couscous nemen we nu best uit die verpakking? En bestaat er een trucje om te weten hoeveel dat wordt mét kookwater erbij? Hoofddiëtist Michaël Sels van het UZ Antwerpen legt uit. [naar artikel]
De Amerikaanse personal trainer Bob Harper, die onder meer Ellen DeGeneres tot zijn clientèle mag rekenen, heeft naar eigen zeggen dé oplossing voor wie wil afvallen. In zijn nieuwste boek ‘The Super Carb Diet’ pleit hij om koolhydraten opnieuw te omarmen, en vooral… op te eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.