Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen dieren geslacht in België om op het bord van de modale Belg te belanden, in 2016 was het aantal toegenomen tot 319 miljoen dieren. “We zijn minder vlees gaan eten, maar dit leidt niet tot minder dierenleed”, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp op basis van cijfers die ze kreeg van de federale minister van Landbouw. [naar artikel]
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil dat vlees dat afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren een specifiek label krijgt. Met Comeos, de federatie van de distributiesector, heeft hij alvast een principieel akkoord bereikt om zo’n regeling uit te werken. Dat zegt Weyts in reactie op het bericht dat consumenten zich niet bewust zijn van het feit dat veel vlees afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren. [naar artikel]
Lees dit artikel: Markten in Wuhan verkochten vlees van 50.000 wilde dieren voor uitbraak Covid-19 Voor het coronavirus uitbrak in de Chinese stad Wuhan werd daar elke maand vlees van duizenden wilde diersoorten verkocht. Een groot deel van die dieren waren bijzonder gevoelig aan de overdracht van coronavirussen. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, was er geen vlees van vleermuizen of schubdieren te koop. Dat weten we door een […] Lees dit artikel: Markten in Wuhan verkochten vlees van 50.000 wilde dieren voor uitbraak Covid-19 [naar artikel]
In Engeland is een boerin die meer dan tweehonderd dieren verwaarloosde, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 weken. De vrouw mag ook geen dieren meer bezitten in de toekomst. Heel wat dieren waren uitgemergeld, ziek of zaten vol parasieten. Verschillenden onder hen moesten afgemaakt worden of overleefden de pogingen om hen te redden niet. De meeste dieren verkeren intussen opnieuw in goede gezondheid en hebben een nieuwe thuis gekregen. [naar artikel]
Voor dierenrechtenorganisatie GAIA is de handel in vlees van wilde dieren naar ons land niet nieuw. "In 1991 al toonden we dat in Brussel vlees van wilde dieren verkocht werd. Nu gebeurt het meer verdoken, maar in bijna 30 jaar tijd is er blijkbaar niets veranderd. De controles blijven een pijnpunt", zegt voorzitter Michel Vandenbosch na de Pano-reportage. [naar artikel]
In Engeland is een boerin die meer dan tweehonderd dieren verwaarloosde, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 weken. De vrouw mag ook geen dieren meer bezitten in de toekomst. Heel wat dieren waren uitgemergeld, ziek of zaten vol parasieten. Verschillenden onder hen moesten afgemaakt worden of overleefden de pogingen om hen te redden niet. De meeste dieren verkeren intussen opnieuw in goede gezondheid en hebben een nieuwe thuis gekregen. [naar artikel]
De minister van Dierenwelzijn heeft daarover met de supermarkten een principeakkoord bereikt. "De regel is vlees van verdoofd geslachte dieren. Zo niet staat het aangegeven met een label." [naar artikel]
Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft afgelopen jaar 5.871 dieren opgevangen, bijna duizend meer dan het jaar voordien. 56% van de inheemse soorten hebben we weer uitgezet in de natuur. “Mooie cijfers, maar jammer genoeg worden we meer en meer geconfronteerd met boze eigenaren die hun inbeslaggenomen dieren komen terugroven. Daarom gaan we investeren in een deftig bewakingssyteem,” aldus Rudi Oyen. [naar artikel]
In Engeland is een boerin die meer dan tweehonderd dieren verwaarloosde, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 weken. De vrouw mag ook geen dieren meer bezitten in de toekomst. Heel wat dieren waren uitgemergeld, ziek of zaten vol parasieten. Verschillenden onder hen moesten afgemaakt worden of overleefden de pogingen om hen te redden niet. De meeste dieren verkeren intussen opnieuw in goede gezondheid en hebben een nieuwe thuis gekregen. [naar artikel]
2014 wordt het jaar waarin u geen vlees of vis meer eet. Tenminste, als het aan Stijn Bruers ligt. Met een doctoraat over dierenrechten en een boek voor het brede publiek wil hij de wereld vegetarisch maken. 'Dieren eten druist in tegen onze diepste morele overtuigingen.' [naar artikel]
Een verkoper van everzwijnensteaks, filets van fazant of hazenruggen mag die stukken vlees "wild" noemen op de verpakking, ook als die dieren nooit een dag in de vrije natuur hebben geleefd. De term "wild" bij de slager of in de supermarkt heeft niets te maken met waar of hoe het dier is opgegroeid. Wild is een specifieke categorie van dieren en het volstaat om daartoe te behoren. [naar artikel]
Vandaag kijken we met met een iets kritischere bril naar de consumptie van vlees, maar een eeuw geleden was vlees naast groenten en aardappelen een vaste component op onze talloor. Maar niet bij Jean, die het al 94 jaar lang zonder problemen afzweert. “Dat dieren moeten sterven voor onze pleziertjes, dat gaat er bij mij niet in.” [naar artikel]
16:39 Delhaize en Colruyt werken samen met een Spaans bedrijf dat zijn varkens mishandelt. Voor de derde keer op 12 maanden tijd blijkt dat Belgische supermarkten vlees van mishandelde dieren verkopen. [naar artikel]
Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]
16:16 Anlofia, de holding van de Belgische slachtersfamilie Verbist, is failliet. De groep kwam in opspraak omdat ze dieren mishandelde en twaalf jaar oud vlees verkocht aan Kosovaren. [naar artikel]
Aan de vooravond van de vijftiende verjaardag van de aanslagen op 9/11, heeft anti-islambeweging Pegida-Vlaanderen in Antwerpen onder meer gepleit voor burgerwachten. Ook werd opgeroepen om vanaf volgend jaar supermarktketens te boycotten die nog vlees zouden verkopen van dieren die zonder verdoving zijn geslacht. [naar artikel]
De federatie van slachthuizen en uitsnijderijen bevestigt dat er inderdaad vlees van onverdoofd geslachte schapen en runderen in de gewone winkelrekken ligt. [naar artikel]
Waarom is het zo moeilijk om geen of minder vlees te consumeren? En moeten we ons daar schuldig bij voelen? Een onderzoek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.