Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer”

16/03/2018 - 12:44
"Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


2. Slagerszoon Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]


3. Meer dan 11.000 inschrijvingen voor Veggie Challenge, ook "koning van de gehaktballen" Wim Ballieu doet mee (23/02/2021 - VRT NWS)

Al meer dan 11.000 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de Veggie Challenge. Dat is een uitdaging om een maand lang geen vlees te eten. Het is een initiatief van een Gentse vzw die mensen informeert over ethisch en vegetarisch eten. Ook Wim Ballieu - gekend van zijn gehaktballenrestaurant - doet mee aan de uitdaging. [naar artikel]


4. ‘Plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn’: ‘gehaktbal-koning’ steunt VeggieChallenge (01/03/2021 - De Morgen)

De vzw Eva lanceerde maandag de tweede editie van de VeggieChallenge. De uitdaging? Een hele maand vlees verbannen, of toch zeker wat minder vlees eten. Chef-kok en Balls & Glory-bedenker Wim Ballieu, een van de (verrassende) gezichten van de campagne dit jaar, legt uit waarom hij er zijn schouders onder zet. [naar artikel]


5. VeggieChallenge: Meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten (01/03/2021 - Metro)

Al meer dan 19.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf maandag 1 maart een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. De omzet van vlees- en zuivelvervangers is in ons land vorig jaar met 14% gestegen ten opzichte van 2019, blijkt uit een rapport […] Het bericht VeggieChallenge: Meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]


7. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


8. 3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Meer veggie eetkramen op Gentse feesten? Zo proeft iedereen dat het wél lekker kan zijn” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]


9. Opmerkelijke solidariteitsactie Wim Ballieu: "Schenk een gehaktbal aan een hulpverlener!" (17/03/2020 - VRT NWS)

Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]


10. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]


11. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


12. 'Vlees eten is een schending van de mensenrechten' (05/04/2019 - De Morgen)

2014 wordt het jaar waarin u geen vlees of vis meer eet. Tenminste, als het aan Stijn Bruers ligt. Met een doctoraat over dierenrechten en een boek voor het brede publiek wil hij de wereld vegetarisch maken. 'Dieren eten druist in tegen onze diepste morele overtuigingen.' [naar artikel]


13. BV’s roepen op om geen vlees meer te eten (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Met de recente gruwelijke beelden uit enkele slachthuizen in het achterhoofd, hebben enkele BV's in samenwerking met EVA vzw een open brief de wereld ingestuurd. Daarin drukken onder meer Veerle Baetens, Murielle Scherre en Clara Cleymans hun boosheid uit, maar roepen ze anderen ook op om net zoals hen niet langer vlees te eten. "Wij hebben allemaal de keuze gemaakt om geen dieren meer te eten en die beslissing werkt bevrijdend." [naar artikel]


14. Geen vlees eten kan miljoenen levens redden (03/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. [naar artikel]


15. BV's starten campagne na beelden: "Stop met vlees eten" (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een tiental bekende gezichten heeft een brief geschreven met daarin een oproep om geen  vlees meer te eten. "Dat is de énige manier om er zeker [naar artikel]


16. Hendrik Dierendonck: ‘Het lijkt nu of vlees eten erger is dan drugs nemen’ (25/11/2022 - De Tijd)

21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


17. Vegetarisch eten wordt de norm: stadhuis in Nederland zet geen vlees meer op het menu (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Op het stadhuis van het Nederlandse Arnhem stappen ze over op vegetarisch eten. Vlees komt er alleen nog als er uitdrukkelijk om is gevraagd. Dat meldt De gelderlander. [naar artikel]


18. Hoe eet je minder vlees, maar kook je even lekker? 2 chefs delen tips: “1 biefstuk voor een gezin van 4? Zo weinig” (14/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]


19. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


20. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


21. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


22. Nieuw VN-rapport: Klimaat­verandering kan vanaf 2050 tot voedseltekorten leiden (als er geen maatregelen komen) (08/08/2019 - VRT NWS)

Vanaf 2050 dreigt de voedselbevoorrading in gevaar te komen door (onder meer) de klimaatopwarming. En dus moeten er maatregelen genomen worden, zegt de VN in een nieuw rapport. Een daarvan is minder vlees eten. En niét: geen vlees meer eten. [naar artikel]


23. Beelden uit slachthuizen doen ons minder vlees eten (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]


24. 3 heerlijke vegetarische burgers die even lekker zijn als die met vlees (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gek op hamburgers maar wil je wat minder of helemaal geen vlees meer eten? Dan is het nieuwe boek van de in Nederland wonende blogger Nina Olsson... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!