BusinessAM

16/06/2019 - 23:01
" Dion Cools, maker van het tweede Belgische doelpunt, was na afloop van de 3-2 nederlaag tegen Polen tijdens de openingswedstrijd van het EK U21 klaarblijkelijk ontgoocheld. “We moesten deze wedstrijd winnen en ik denk dat we dat ook verdienden”, liet de rechtsachter na afloop noteren. “Iedereen is heel ontgoocheld in het resultaat”, stak Cools van […] Het bericht EK U21 (m) – Doelpuntenmaker Cools: “We verliezen deze wedstrijd al in de eerste helft” verscheen eerst op Metro."

1. EK U21 (m) – Doelpuntenmaker Cools: “We verliezen deze wedstrijd al in de eerste helft” (16/06/2019 - Metro)

Dion Cools, maker van het tweede Belgische doelpunt, was na afloop van de 3-2 nederlaag tegen Polen tijdens de openingswedstrijd van het EK U21 klaarblijkelijk ontgoocheld. “We moesten deze wedstrijd winnen en ik denk dat we dat ook verdienden”, liet de rechtsachter na afloop noteren. “Iedereen is heel ontgoocheld in het resultaat”, stak Cools van […] Het bericht EK U21 (m) – Doelpuntenmaker Cools: “We verliezen deze wedstrijd al in de eerste helft” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Kathleen Cools over "cobra Cools": "De cobra kon vroeger soms feller uithalen dan nu" (27/09/2018 - VRT NWS)

Op Canvas liep deze maand "Dank dat u bij ons was", een programma dat de tv-journalistiek van de afgelopen 40 jaar onder de loep neemt. Verschillende coryfeeën getuigden daarin over hun carrière en hoe die is geëvolueerd, maar ook over de impact van hun job op hun privéleven. Zo ook Kathleen Cools. Een portret. [naar artikel]

3. Football Talk. Doelpuntenmaker Trossard verslaat Arsenal van Lokonga - Carrasco en Atléti verliezen van Mallorca (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vedat Muriqi ontpopte zich twintig minuten voor tijd tot matchwinnaar met een rake elfmeter. De Spaanse landskampioen, met Yannick Carrasco 90 minuten tussen de lijnen, was niet in staat om nog recht te veren en gelijk te maken. [naar artikel]

4. Red Lions eren overleden vader van doelpuntenmaker Gougnard met WK-finale: “Deze wedstrijd was voor hen” (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wat een eerbetoon in de halve WK-finale van de Red Lions. Onze Belgische hockeymannen speelden tegen Engeland met een zwarte rouwband ter ere van... [naar artikel]

5. Dion Cools na nederlaag tegen Polen: “We hebben nu niets meer te verliezen” (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

“Niet efficiënt genoeg.” Doelpuntenmaker Dion Cools (23) vatte de nederlaag van de Jonge Duivels tegen Polen (3-2) goed samen. En of Belgische... [naar artikel]

6. Jens Cools zegt Saudi-Arabië na amper vijf maanden vaarwel: “Voor aanvang van een wedstrijd moest je zeker vier liter water drinken” (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

De transfer van Jens Cools naar Al-Riyadh deed afgelopen zomer minder stof opwaaien dan de mogelijke overgang van Cristiano Ronaldo naar Saudi-Arabië. Als de Portugese wereldster nog twijfelt en zich even wil informeren, kan hij de Kempenaar altijd eens bellen. “Al denk ik dat Ronaldo wel een eigen verblijf zal krijgen, ik heb nog een maand op hotel geleefd.” [naar artikel]

7. 16-jarig toptalent Lamine Yamal maakt z’n eerste doelpunt voor Barça en is zo jongste doelpuntenmaker aller tijden in La Liga (08/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het zat er al een tijdje aan te komen en het is nu ook gebeurd: de 16-jarige Lamine Yamal heeft z’n eerste doelpunt voor FC Barcelona gemaakt. In de wedstrijd tegen Granada legde het toptalent net voor de rust de 2-1 in doel. Hij wordt daarmee de jongste doelpuntenmaker aller tijden in La Liga. [naar artikel]

8. Oud-burgemeester Bob Cools over eerste 1 meiviering zonder stoet: “Ik laat een rode blouse uit het raam wapperen” (01/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zal er op 1 mei in Antwerpen geen betoging zijn waarmee ‘de rooi’ de Dag van de Arbeid te vieren. Oud-burgemeester Bob Cools miste geen enkele editie sinds 1955. [naar artikel]

9. Jens Cools (30) getuigt als eerste profvoetballer over zijn corona-lijdensweg (24/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Hij droeg twee weken lang een mondmasker in zijn eigen huis, hij zocht de hulp van een sportpsycholoog en tot op vandaag kan hij nog altijd niets ruiken. Jens Cools (30) was de allereerste speler van KAS Eupen die besmet geraakte met Covid-19 en ook meteen degene die het zwaarst getroffen werd door het virus. Voor het eerst vertelt een profvoetballer openlijk over zijn corona-lijdensweg. “Ik wil andere voetballers waarschuwen voor wat ik heb meegemaakt.” [naar artikel]

10. Jens Cools is eerste wintertransfer van Lierse: “De Kempen zijn altijd mijn echte thuis geweest” (07/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

De wintermercato is nog maar net goed begonnen of Lierse voegt al een brok ervaring aan zijn middenveld toe, nadat de Pallieters zaterdag een akkoord bereikten met de 32-jarige Jens Cools. De rasechte Kempenaar heeft bijna 200 wedstrijden in de hoogste klasse op de teller en moet geel-zwart straks nog extra maturiteit bijbrengen. [naar artikel]