Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Luc Bellings proeft aan de Belgische kust: “de groenten en bouillon zijn beter dan de mosselen zelf”

06/07/2019 - 07:31
"Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Luc Bellings proeft aan de Belgische kust: “de groenten en bouillon zijn beter dan de mosselen zelf” (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


2. Luc Bellings proeft mosselen aan Belgische kust en geeft meteen 0 op 10: “Overgaar, taai en smakeloos” (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


3. Luc Bellings proeft ‘mosselen natuur' aan de kust en deelt zelfs één 9/10 uit: “Als de kok van de frieten werk had gemaakt, was dit zonder discussie een 10" (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.” [naar artikel]


4. Wij serveerden de nieuwe, ‘hippe’ mosselburger aan sterrenchef Bellings: “Dít gaat jongeren geen mosselen doen eten” (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Om mosselen weer hip te maken bij het jonge volkje, werd vanuit Zeeuws-Vlaanderen zopas de mosselburger gelanceerd. Wij schotelden deze schijf meteen voor aan sterrenchef Luc Bellings en die bleek minder enthousiast: “Hier ga je vooral vegetariërs blij mee maken. Ik proef eigenlijk alleen maar korst met groenten.” [naar artikel]


5. Mosselen op z'n Meskens: het recept voor originele Thaise mosselen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]


6. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


7. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


8. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


9. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


10. Van Sandra Bekkari die tipt hoe je meer groenten kan eten tot Luc Bellings die vleesvervangers proeft: 8 concrete tips om vaker vegetarisch te eten (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!