Guido Steegmans (60), Martine Pot (60) en dochter Lissy (36) openen vrijdag in Lummen een hoeveslagerij met lamsvlees van hun eigen lammeren. “We geloven in een korte voedselketen en duurzame landbouw. Fokken, versnijden en verkopen, alles gebeurt hier, behalve het slachten”, aldus Steegmans. [naar artikel]
Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij. [naar artikel]
Zelfs Frank kon met zijn voorspelling van hondenweer op zondag 04/09 de kernleden van Samana Tessenderlo centrum niet van hun fiets houden. [naar artikel]
Bij een gasontploffing op een hoeveslagerij in Koolskamp (Ardooie) is deze middag een man zwaargewond geraakt. De ontploffing deed zich naar... [naar artikel]
Je trekt graag naar exotische restaurants, maar om zelf buitenlands lekkers te maken voel je je niet bekwaam genoeg? Nonsens, iederéén kan exotisch... [naar artikel]
Goed nieuws! Lamsvlees heeft de reputatie een vette vleessoort te zijn, maar het past perfect in een gezond voedingspatroon. Nu het paastijd is,... [naar artikel]
Een hindoeïstische man die in een Nieuw-Zeelandse supermarkt lamsgebraad kocht, het klaarmaakte en ervan at totdat hij ontdekte dat het om... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.