Regelmatig rijst de vraag bij het extreem weer van de laatste dagen of dat het gevolg is van de opwarming van de aarde. Wetenschappers spreken niet graag van een 1 op 1 verband, maar wel over het risico op. De trend is duidelijk: in de jaren 70 was er om de 3 jaar een hittegolf, nu is dat elk jaar. [naar artikel]
De opwarming van de aarde tot 2 graden beperken? Dat betekent niets, zegt ondernemer, activist en auteur Paul Hawken. "De opwarming terugdraaien [naar artikel]
Aan de Amerikaanse westkust spoelen massaal uitgehongerde babyzeeleeuwtjes aan. Omwonenden zijn er het hart van in, experts zien de opwarming van de aarde als oorzaak. Ondertussen verbiedt Florida de woorden 'klimaatverandering' en 'opwarming van de aarde'. [naar artikel]
Lees dit artikel: Opwarming van de aarde: “Vrijwel geen kind zal gespaard blijven” Volgens UNICEF vormen de gevolgen van de opwarming van de aarde een “extreem risico” voor een miljard kinderen. “De situatie is onvoorstelbaar schrijnend”, aldus Henrietta Fore, het hoofd van het VN-agentschap. De opwarming van de aarde manifesteert zich op vele manieren over de hele wereld. De gevolgen van die opwarming gaan dan ook veel verder […] Lees dit artikel: Opwarming van de aarde: “Vrijwel geen kind zal gespaard blijven” [naar artikel]
Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]
Terwijl onze regering weinig blijk geeft van klimaatambitie, maakt aan de andere kant van de wereld het Pentagon zich zorgen. Daar beseffen ze dat de opwarming van de aarde een brandversneller is: waar het fout gaat, doen klimaatproblemen de vlam in de pan slaan. In de decemberaflevering van hun podcast leggen Rudi Vranckx en Vincent Byloo uit hoe dat kon gebeuren. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
De energiebalans van de aarde, het verschil tussen de zonne-energie die aankomt en de energie die de aarde uitstraalt, is bijna verviervoudigd in amper twintig jaar tijd. Recente onderzoeken wijzen op een aanzienlijke toename van de geabsorbeerde zonne-energie, mogelijk als gevolg van een schonere atmosfeer en minder reflectie van de aarde. Maar is het ook een verklaring voor de versnelde opwarming? [naar artikel]
De energiebalans van de aarde, het verschil tussen de zonne-energie die aankomt en de energie die de aarde uitstraalt, is bijna verviervoudigd. En dat in een periode van slechts 20 jaar tijd. Recente onderzoeken wijzen op een aanzienlijke toename van de geabsorbeerde zonne-energie, mogelijk als gevolg van een schonere atmosfeer en minder reflectie van de aarde. Maar is het ook een verklaring voor de versnelde opwarming? [naar artikel]
Klimaatwetenschappers waarschuwen in een nieuw VN-rapport, dat de opwarming van de aarde beter niet boven de 1,5 graden uitkomt. 1,5 graad of 2... [naar artikel]
19:51 Aan de vooravond van de klimaatconferentie in Dubai blijkt uit nieuw onderzoek van de Verenigde Naties dat de aarde op weg is naar een opwarming van 2,5 tot 2,9 graden Celsius. Dat is ver boven de doe... [naar artikel]
Lees dit artikel: Bill Gates twijfelt of we de opwarming van de aarde kunnen beperken tot 1,5 graden In een interview naar aanleiding van de klimaattop in Glasgow zei Bill Gates, de medeoprichter van Microsoft, dat hij er niet van overtuigd is dat we de opwarming van de aarde kunnen beperken tot 1,5 graden. “Als we dat willen bereiken, hebben we veel geld nodig en moeten we meer investeren in nieuwe innovaties”, zei […] Lees dit artikel: Bill Gates twijfelt of we de opwarming van de aarde kunnen beperken tot 1,5 graden [naar artikel]
Lees dit artikel: Nog kleine meerderheid wereldbevolking gelooft in kans om opwarming aarde te vertragen Een kleine meerderheid van de wereldbevolking gelooft dat er nog tijd is om de opwarming van de aarde te vertragen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Mintel bij een groep respondenten in Brazilië, India, China, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Italië, Spanje, Zuid-Korea, Australië, Thailand, Canada, Ierland, Frankrijk, Polen en Duitsland. Vijfenvijftigplussers […] Lees dit artikel: Nog kleine meerderheid wereldbevolking gelooft in kans om opwarming aarde te vertragen [naar artikel]
Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers in het gezaghebbende Nature Climate Change. De opwarming van de aarde zal tegen 2030 tot 60.000 extra vroegtijdige sterftes leiden. [naar artikel]
Lees dit artikel: Wat is het plan van de EU om de opwarming van de aarde aan te pakken – en kan het werken? Afgelopen week werden we we met de apocalyptisch overstromingen in ons land nog eens geconfronteerd met hoe destructief de gevolgen van de klimaatverandering kunnen zijn. We weten ook dat zoiets steeds vaker zal gaan gebeuren. In 2019 riep het Europees Parlement al een “klimaat- en milieunoodtoestand†uit. In 2020 beloofden de EU-leiders om tegen het […] Lees dit artikel: Wat is het plan van de EU om de opwarming van de aarde aan te pakken – en kan het werken? [naar artikel]
Nederlandse biologen gaan 'superkoolmezen' fokken. Doel van het onderzoek: nagaan in hoeverre dieren zich kunnen aanpassen aan de opwarming van de aarde. Hoeveel klimaatverandering is fataal voor de koolmees, en bij uitbreiding de rest van de natuur? [naar artikel]
Een halve graad. Zoveel is dat toch niet, denkt u misschien? Maar de opwarming van de aarde met 1,5 of 2 graden Celsius betekent wel degelijk een dramatisch verschil. [naar artikel]
De start van de jaarlijkse klimaatconferentie in Bonn herinnert er ons opnieuw aan dat we wat betreft de opwarming van de aarde geen tijd meer mogen verliezen. Willen we die opwarming tegen het eind van de eeuw beperken tot twee graden, dan moeten we liever vandaag dan morgen afraken van onze stilaan dodelijke verslaving aan broeikasgassen. [naar artikel]
De opwarming van de aarde vraagt om kordate actie. Zonne- en windenergie is nog te precair. De Amerikaanse hoogleraar Joshua Goldstein ziet heil in... [naar artikel]
De opwarming van de aarde vraagt om kordate actie. Zonne- en windenergie is nog te precair. De Amerikaanse hoogleraar Joshua Goldstein ziet heil in... [naar artikel]
Als we erin slagen de uitstoot van broeikasgassen snel te elimineren, zou dat wel degelijk betekenen dat de temperatuur op aarde binnen enkele decennia kan stabiliseren. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Jarenlang werd aangenomen dat verdere opwarming van de aarde generaties lang gevolgen zou hebben, zelfs als de uitstoot snel zou worden verminderd. Tot […] The post De opwarming van de aarde zou snel kunnen stabiliseren als netto-uitstoot nul wordt, zeggen wetenschappers nu appeared first on Business AM. [naar artikel]
De opwarming van de aarde is 'ondubbelzinnig' een gevolg van de menselijke activiteit. Dat is maandag de conclusie van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties (VN), in zijn zesde rapport over de klimaatverandering. Volgens de wetenschappers is de gemiddelde temperatuur op aarde in de loop van het decennium 2011-2020 gestegen met 1,09°C in vergelijking met het pre-indust... [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.