Anderlecht na onterechte gelijkmaker en strafschoppen uitgeschakeld in beker

01/12/2016 - 23:10
"Charleroi heeft Anderlecht uitgeschakeld in de Croky Cup. Na 120 minuten stond het 2-2, de Carolo's haalden het vervolgens vanop de strafschopstip."

1. Charleroi wipt Anderlecht uit Beker na strafschoppen (01/12/2016 - Knack)

Nadat het na de reguliere tijd en na verlengingen 2-2 was gebleven, wist Charleroi Anderlecht via strafschoppen uit de Beker te wippen. [naar artikel]

2. AA Gent klopt Anderlecht in bekerfinale na strafschoppen (18/04/2022 - Knack)

AA Gent heeft zijn vierde Beker van België veroverd na een finale tegen Anderlecht. Dat gebeurde na winst op strafschoppen (4-3). [naar artikel]

3. Geen al te positieve herinneringen: Anderlecht meer dan eens uitgeschakeld door een ‘kleintje’ in de beker (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het is van moeten voor paars-wit. Anderlecht kan het zich niet veroorloven om vanavond al te sneuvelen in de beker. Een sukkelend Anderlecht moet... [naar artikel]

4. Superstunt: Bayern uitgeschakeld in Duitse beker na strafschoppen tegen tweedeklasser Holstein Kiel (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sensatie in Duitsland: de bescheiden tweedeklasser Holstein Kiel heeft het grote Bayern München via strafschoppen uit de Duitse beker gekegeld. Bayern leek nochtans op weg naar de zege, maar diep in de toegevoegde tijd van de reguliere speeltijd maakte Holstein Kiel alsnog gelijk. Om het dan na een prangende strafschoppenreeks af te maken. [naar artikel]

5. Geen finale voor Philippe Clement: AS Monaco na strafschoppen uitgeschakeld in Franse beker (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Philippe Clement en AS Monaco hebben zich niet kunnen verzekeren van een finaleplaats in de Coupe de France. De Monegasken sneuvelden na strafschoppen op het veld van Nantes. [naar artikel]

6. 't Wordt warmer onder stoel Philippe Clement: AS Monaco na strafschoppen uitgeschakeld in Franse beker (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

7. Bayern München uitgeschakeld in Duitse beker na strafschoppen tegen tweedeklasser Holstein Kiel (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

8. Genkse recordploeg sluit competitie af met thuismatch tegen Club Brugge (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)

De Genkse beloften, die vrijdag een verdiende ereronde mochten afleggen na het behalen van de landstitel, sluiten de competitie maandagavond (19.30u, B-veld) af tegen Club Brugge. Zij zijn dit seizoen nu al 29 wedstrijden ongeslagen in de competitie (57 op 63), Youth League (uitgeschakeld na strafschoppen) en beker. In die beker van België werken ze volgende zaterdag (7 mei) nog de finale af in het Lotto Park tegen Anderlecht.   [naar artikel]

9. FT buitenland. Witsel & Dortmund na strafschoppen uit beker geknikkerd - Messi lijkt klaar voor Clásico - Limbombe scoort voor Nantes (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Werder Bremen heeft Borussia Dortmund uitgeschakeld in de achtste finales van de strijd om de beker van Duitsland. De formatie deed dat op het veld... [naar artikel]

10. Noodploeg van Esperanza Pelt pas na strafschoppen uitgeschakeld (08/08/2021 - Het Belang van Limburg)

De noodploeg van Pelt heeft de volle 90’ goed stand gehouden. Pas na strafschoppen werd het uitgeschakeld door Wetteren. [naar artikel]

11. Koersel uitgeschakeld na strafschoppen (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Koersel werd uitgeschakeld door eersteprovincialer Aubel na strafschoppen. [naar artikel]

12. Europa kan tóch nog voor Anderlecht... als Genk beker wint én in PO1 zit (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alwéér een seizoen zonder Europees voetbal voor Anderlecht? Nu het uitgeschakeld is in de beker en de route naar play-off 1 immens lastig is met nog wedstrijden tegen Antwerp en Club Brugge? Niet noodzakelijk, want nog voor aanvang van play-off 2 kan de winnaar ervan - Anderlecht? - al zeker zijn van Europees voetbal. Ironisch genoeg heeft paars-wit dan wel de hulp nodig van Racing Genk. De ploeg die hen nota bene uit de beker knikkerde. [naar artikel]

13. Yannick Ferrera: "STVV mag van mij de beker winnen" (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)

"Het is een plezier om terug op Stayen te komen", liet ex-STVV-coach Yannick Ferrera optekenen. Gisteren trok hij als trainer van KV Mechelen aan het kortste eind in de achtste finales van de beker van België, na strafschoppen. "Het is minder plezierig als je hier wordt uitgeschakeld, maar ik wil STVV toch proficiat wensen. En ik hoop dat ze de beker winnen", aldus de oefenmeester. [naar artikel]

14. Drama in Dudenpark: KRC Genk uitgeschakeld na strafschoppen (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk is uitgeschakeld in de Beker van België door Union. De Brusselse club uit 1B kwam tot ieders verbazend twee keer op voorsprong. Genk kwam even veel keer langszij, maar kon in een slopende verlenging geen afstand nemen. In de strafschoppenreeks bleek Union de sterkste. [naar artikel]

15. Hendrickx trapt beslissende penalty binnen na thriller op Mambourg en knikkert Anderlecht uit beker (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

120 minuten en negen strafschoppen. Zoveel was er nodig voor Charleroi om een ticket voor de kwartfinale af te dwingen. Anderlecht leek nochtans [naar artikel]

16. Waterballet in de beker (14/12/2017 - De Morgen)

Een attractieve eerste helft, waterballet na de pauze, twee heerlijke goals van Malinovski, een onwaarschijnlijke Beverse gelijkmaker in de absolute slotseconden van de partij én strafschoppen waarin Racing Genk het afmaakte. Leve de Croky Cup! [naar artikel]

17. Waasland-Beveren loopt fikse kater op: Anderlecht buigt scheve situatie om (23/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Nicolas Frutos heeft in zijn competitiedebuut met Anderlecht meteen drie punten gepakt. Goed voetbal bracht Anderlecht niet en na de vroege openingstreffer van de uitgeleende Thelin leek paarswit lang op weg naar een nederlaag. Stanciu scoorde diep in de tweede helft de gelijkmaker na een onterechte hoekschop, even later kopte Spajic de Wase club knock-out op een nieuwe corner. [naar artikel]

18. Waasland-Beveren is baas tegen Anderlecht, maar geeft driepunter in slot cadeau (23/09/2017 - Het Belang van Limburg)

19. Geblesseerde Thorgan Hazard ziet Mönchengladbach uitgeschakeld worden na strafschoppen in Beker van Duitsland (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Eintracht Frankfurt heeft zich gisteren voor de Duitse voetbalbeker geplaatst. Het versloeg Mönchengladbach, dat nog niet op de geblesseerde [naar artikel]

20. Cyriac knalt Buffalo's uit beker (10/04/2019 - De Morgen)

KV Oostende trapte één keer op doel. Meer hoefde dat niet te zijn, want het beschikte met Ovono over een keeper die alles pakte. Meteen zijn nog voor de halve finales van de beker met Anderlecht, Club en nu ook AA Gent alle grote namen uitgeschakeld. [naar artikel]

21. Anderlecht ontsnapt aan bekeruitschakeling na strafschoppen tegen Seraing, paars-wit eerste kwartfinalist in Croky Cup (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er valt geen peil te trekken op Anderlecht. Tegen Seraing was het andermaal wisselvallig en had het strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken. Als Anderlecht-sympathisant ben je beter geen hartlijder. [naar artikel]

22. Anderlecht-aankopen van Coucke en Devroe voorlopig geen voltreffers (02/10/2018 - De Morgen)

Verloren in Europa, uitgeschakeld door Union in de beker en al op acht punten van Club Brugge in de competitie. Anderlecht voetbalt de laatste weken als een zieke patiënt. Bron van de malaise: het transferbeleid. [naar artikel]

23. LIVE. Geen gelijkmaker voor Anderlecht, VAR keurt doelpunt Hoedt af (31/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18u30 • Anderlecht verpletterde La Louvière in de beker met 1-7, OHL schakelde Lierse uit [naar artikel]

24. Eupen knikkert Club Brugge uit de Beker, STVV met strafschoppen voorbij KV Mechelen (30/11/2016 - Knack)

Eupen heeft Club Brugge uit de Beker van België gewipt. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. STVV had verlengingen en strafschoppen nodig om voorbij KV Mechelen te komen. [naar artikel]

25. Zweedse voetbaldames ook voorbij Brazilië na strafschoppen (16/08/2016 - Sporza)

Nadat ze de VS al na strafschoppen hadden uitgeschakeld, hebben de Zweedse voetbalsters nu ook vanop de stip de maat genomen van thuisland Brazilië. [naar artikel]