Trakteren voor je verjaardag is niet meer wat het geweest is. Je ene collega eet geen suiker, de andere is lactose-intolerant, je baas verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch. Hoe bak je dan een cake? Kun je de ingrediënten vervangen en is je cake dan nog lekker? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een vier-vierdencake en verving ei, boter, suiker en gluten. [naar artikel]
Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]
“Nee, we zijn niet allemaal allergisch voor gluten. En melk is niet de baarlijke duivel, zolang je maar geen liter per dag naar binnen giet.” Topdokter Danny De Looze maakt in zijn boek ‘Gluten, lactose en co’ komaf met nonsens en halve waarheden over voeding, spijsvertering en stoelgang. [naar artikel]
Granola als ontbijt, suiker door stevia vervangen, of lactosevrije melk drinken, omdat dat gezond is? Fout, zegt natuurarts Stef Mintiens. In zijn... [naar artikel]
Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De [naar artikel]
Het glutenvrije dieet heeft er een aanhanger bij: Koning Filip. Hij eet geen brood, pasta of koekjes meer, want gluten zitten in granen als tarwe, gerst en haver. Het is niet bekend of koning Filip gluten mijdt omdat hij een voedselintolerantie heeft, dan wel of hij één van de believers is dat het gezonder zou zijn. [naar artikel]
Zowat 1 procent van de mensen lijden aan coeliakie, een auto-immuunziekte waardoor ze slecht reageren op de gluten-proteïnen in tarwe. Nog eens 12 procent heeft geen coeliakie, maar voelt zich slecht na het eten van brood of pasta, en die mensen worden "gevoelig voor gluten" genoemd. Het ziet er echter naar uit dat zij mogelijk geen last hebben van gluten, maar van fructanen, een soort suikers die ook in granen voorkomen. [naar artikel]
Geen boter, geen suiker, geen bloem, geen koemelk. We laten alle dikmakers links liggen en maken deze ontbijtpannenkoekjes met banaan, haver,... [naar artikel]
Mila Kunis en echtgenoot Ashton Kutcher geven hun kinderen met Kerstmis geen cadeaus. Dat vertelde Kunis in een interview met Entertainment... [naar artikel]
“Kerstboom! Kerstman!” Kleine Mila (2,5) uit Dilsen-Stokkem viert dit jaar geen kerst in het ziekenhuis, maar thuis met mama, papa, broer en zus. In januari redde een operatie in Duitsland haar leven. “Vorig jaar hadden we wel een kerstboom, maar zonder Mila was er geen kerstsfeer.” [naar artikel]
Mila Kunis en echtgenoot Ashton Kutcher geven hun kinderen met Kerstmis geen cadeaus. Dat vertelde Kunis in een interview met Entertainment... [naar artikel]
Hoe gevoelig je bent voor het eten van gluten zit voor een stuk tussen de oren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Leeds. De verwachting dat gluten maag-darmklachten gaat veroorzaken, speelt een belangrijke rol bij het al dan niet ervaren van die klachten. Ook als je er geen eet, kan het idee alleen al klachten geven. [naar artikel]
Een Franse acteur die momenteel in Los Angeles verblijft, deelt de cultuurshock die hij beleeft op sociale media. In een van zijn recente video’s beweert hij dat hij onlangs een eerste afspraakje had met een Amerikaanse vrouw, maar dat was naar eigen zeggen een ramp. Vooral toen ‘Kimberley’ hem vertelde dat ze geen gluten eet of alcohol drinkt. “Maar gluten zijn croissants!”, klinkt het verontwaardigd in de video die intussen al miljoenen keren werd bekeken. Het is niet duidelijk in welke mate hij acteert en overdrijft, maar zijn volgers zijn het erover eens: “Dat van die croissants en baguettes… Een instant classic!” [naar artikel]
Tiffany, een 25-jarige single mama van twee, woog een jaar geleden nog meer dan honderd kilo. Ze voelde zich op den duur zodanig depressief en miserabel dat ze besloot iets aan haar gewicht te doen. Vandaag weegt ze meer dan dertig kilo minder en voelt ze zich beter dan ooit. Toch ging ze niet naar de fitness en volgde ze geen dieet. Haar geheim? Geen snoep en frisdrank meer, maar ook lactose en gluten werden gebannen. [naar artikel]
In basisschool De Straal in Rotselaar mogen de kindjes op hun verjaardag niet langer trakteren met taart, cake of koekjes. “In elke klas zit er immers intussen wel een leerling(e) die allergisch of intolerant is voor gluten of lactose”, zegt directeur Frederik Beersaerts. [naar artikel]
HasseltEen halve liter melk, veel patatten en 500 gram brood per dag. En verder vooral geen complimenten. Dat stond vijftig jaar geleden op de kampen van de ziekenkas op het menu, zo leert de masterproef van Gerda Broeckmans (68). Vandaag lopen de monitoren met epi-pen op zak, zijn er aparte pannen voor vegetariërs en is het schipperen tussen gluten, pinda’s en lactose. [naar artikel]
Een Duits bedrijf heeft een manier gevonden om suiker te verbouwen waarin geen calorieën zitten. Het gaat om een nieuwe onderneming die wordt... [naar artikel]
De Amerikaanse Arielle kampte met een zware suikerverslaving. Daarom besliste ze om dertig dagen lang helemaal geen suiker te eten. Hoewel ze zich de eerste dagen fysiek ziek voelde, bereikte ze haar doel en nam ze zich zelfs voor om voortaan suiker zoveel mogelijk uit haar dieet te weren. Maar haar suikerdetox leverde haar nog zoveel meer voordelen op. [naar artikel]
Wie aan taart denkt, die ziet heerlijke aardbeien, toefjes slagroom en af en toe een superdeluxe chocoladetaart voor zich. Maar geen frietjes, [naar artikel]
Geen kampen. Geen schoolreizen. Geen fuiven. Geen proclamaties. Geen vrienden. Geen vriendinnen. En waarschijnlijk geen festivals. Je zal dezer dagen maar een tiener zijn. ‘Het eerste wat ik doe post-corona? Een worstenbroodje kopen in de Panos.’ [naar artikel]
Geen hout, geen microchips, geen verf, geen van alles. Het zijn mededelingen die nu al maanden klinken. Intussen worden producten almaar duurder. Wanneer raakt deze grondstoffencrisis opgelost? [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.