Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De zoete accenten kan je terugvinden in de stukjes appel, de rozijnen en de abrikozenconfituur. [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
Samen met zijn vrouw en kinderen test meesterbakker Kris Goegebeur tien suikerwafels uit de supermarkt. Waar ze op zoek naar zijn, is de perfecte wafel die én superlekker is én niet té veel suiker bevat én perfect gebakken is. Een moeilijke opgave. [naar artikel]
Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter. [naar artikel]
In de plaats van vier vierkante meter appelcake, zoals oorspronkelijk gepland, gaat Danny Steenhuyse op zondag 25 juni twaalf vierkante meter cake aan de man brengen tijdens de Hillekermis in Zwevezele. Goed voor liefst 2.000 porties cake, die verkocht worden voor het goede doel. [naar artikel]
Trakteren voor je verjaardag is niet meer wat het geweest is. Je ene collega eet geen suiker, de andere is lactose-intolerant, je baas verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch. Hoe bak je dan een cake? Kun je de ingrediënten vervangen en is je cake dan nog lekker? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een vier-vierdencake en verving ei, boter, suiker en gluten. [naar artikel]
Wie gasten ontvangt, en hen wil verwelkomen met een plantaardig diner, kan inspiratie putten uit ‘Dinner Served’, het tweede kookboek van Morgane Van Marcke. Haar missie? Simpele, plantaardige en eerlijke recepten delen, die niet misstaan op een feesttafel. Het oog wil ook wat. [naar artikel]
Halleluja: van deze koekjes mag je zo veel eten als je wil. Geen suiker, wel een beetje honing en veel pompoen (ja, echt) zorgen voor zoetigheid.... [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.