Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

"Gepelde noten en niet te veel rozijnen: dit is de lekkerste studenthaver"

14/09/2019 - 11:04
"Meester-chocolatier David Maenhout uit Knokke proeft voor ons tien keer studentenhaver uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een visueel aantrekkelijke en smaakvolle mix van kwaliteitsnoten, rozijntjes en –?het mag, maar hoeft niet?– gedroogd fruit. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Gepelde noten en niet te veel rozijnen: dit is de lekkerste studenthaver" (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Meester-chocolatier David Maenhout uit Knokke proeft voor ons tien keer studentenhaver uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een visueel aantrekkelijke en smaakvolle mix van kwaliteitsnoten, rozijntjes en –?het mag, maar hoeft niet?– gedroogd fruit. [naar artikel]


2. Coleslaw: witte kool met appeltjes en rozijnen (06/01/2017 - De Morgen)

In Engeland is Coleslaw een echte favoriet. Daar wordt de witte kool vaak gecombineerd met worteltjes. In dit receptje hebben we deze vervangen door appelen en rozijnen. [naar artikel]


3. Oceaanroeier uit Laakdal rond oceaanrace succesvol af: “En nu een koffiekoek met rozijnen alstublieft” (01/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het is vrijdag 10u30 Belgische tijd en de telefoon gaat over. Oceaanroeier Carl Plasschaert belt met zijn satelliettelefoon: “Ik ben op 23 km van de kust van Antigua en ik denk dat ik vrijdagnamiddag aan land ga.” Dat lukt: om 17 uur plaatselijk tijd (22 uur in België) neemt hij, na 5.000 km roeien, zijn vrouw en twee kinderen in zijn armen. [naar artikel]


4. Wat bestelt prins Laurent bij de bakker? “Hij is zot van rozijnen” (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond, donderdag 10 september, maken de VTM 2-kijkers in ‘Vanity Plates’ kennis met Frederik en Petra, die samen een bakkerij hebben. Frederik... [naar artikel]


5. Dieven slaan gat in de muur en ... maken fles wijn en doos rozijnen buit (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Zondagochtend is ingebroken bij Kova Design in de Hasseltse Walenstraat. Daar worden auto’s gepimpt en bekleed. De inbrekers misten wellicht hun doel en kwamen in de keuken van het bedrijf terecht. Zowat de enige ruimte die niet beveiligd is. Hun buit was dan ook navenant. [naar artikel]


6. Voormalige bakker Kristof maakt nu één keer per week desembroden: “Alles is begonnen met een appel uit de tuin en wat rozijnen” (09/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Kristof De Vocht (45) kennen ze in Putte vooral als bakker Kristof, nadat hij zestien jaar lang een gelijknamige zaak had. Ondertussen heeft hij gekozen voor een ander leven en geeft hij zijn passie aan de jeugd door op de bakkersschool. Maar zijn bakkersbloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en dus bakt hij opnieuw één keer per week in een klein bakkershuisje bij hem thuis. Een hele week is hij bezig om zaterdag de liefhebbers te verwennen met de artisanale desembroden die hij maakt in zijn microbakkerij Atelier Farine. [naar artikel]


7. “Vooral noten met hoog vetgehalte kunnen snel ranzige smaak krijgen": hoe bewaar je noten dan best om dit te vermijden? (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Afhankelijk van hoe en waar je noten bewaart, worden ze plots zompig, ronduit ranzig of helemaal anders van textuur en smaak. Hoe komt dat? En hoe bewaar je die noten het best om dat te vermijden? Frank Devlieghere, professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent legt uit. [naar artikel]


8. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


9. Het genot van valse noten (02/08/2016 - De Tijd)

11:17 In de eerste helft van de vorige eeuw ontdekte New York een van de opmerkelijkste vedetten uit zijn muziekgeschiedenis: Florence Foster Jenkins, een societydame die geen noot juist kon zingen. De idea... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!