“Dertien jaar heb ik mijn zaak gehad. Ik wou een ster en heb die gekregen. Maar nu moet ik die laten gaan. Ik vind gewoon géén personeel meer. Ofwel wíllen ze niet werken, ofwel hebben ze de ervaring en opleiding niet. Een goeie afgestudeerde van de hotelschool die nog vrij is, dat bestaat niet meer”, zegt chef-kok David Bertolozzi (42) die zijn sterrenzaak Berto in Waregem per direct sluit. Horeca Vlaanderen beaamt dat de nood aan personeel groot is. “Er zijn binnen onze sector meer dan 5.300 vacatures in Vlaanderen.” [naar artikel]
Chef David Bertolozzi sluit na 13 jaar zijn sterrenzaak ‘BERTO*’ in Waregem. Zijn zoektocht naar gedreven en bekwaam personeel werd te moeilijk. [naar artikel]
Door de coronacrisis verhuist het bekende sterrenrestaurant Centpourcent een halfjaar van Sint-Katelijne-Waver naar het centrum van Mechelen. Chef-kok Axel Colonna-Cesari (46) en Anneleen Soethaert (35) huren op de Korenmarkt de oude Breckpot om voldoende klanten te kunnen verwelkomen. [naar artikel]
Het is een gekend fenomeen: één tot twee jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen worden er bijna in elke stad of dorp wegen, pleinen of trottoirs heraangelegd. “De laatste twee jaar ondervond 70 procent van de zelfstandigen daar hinder van. En bij 9 op de 10 leidde dat tot reëel inkomensverlies”, klinkt het bij het NSZ. [naar artikel]
Een blijde intrede was het niet gisteren in Brugge, daarvoor keek Christoph Daum (58) bij momenten veel te nors voor zich uit. Toch kon er af en toe een glimlach af. Al legt het voetbaldier in hem vooral de nadruk op werken. [naar artikel]
Het personeel van buurtsupermarkt Alvo De Belie in Belsele (Sint-Niklaas) zit met de handen in het haar. Eerder werd het familiebedrijf overgenomen door de Colruyt-keten, maar op 1 januari wordt de winkel opnieuw overgelaten, deze keer aan concurrent AD Delhaize. Hoe de toekomst eruitziet voor de zestien medewerkers is hoogst onzeker. [naar artikel]
De chef-kok David Bertolozzi van het restaurant Berto in Waregem heeft beslist om zijn zaak te sluiten. "Het is onmogelijk geworden om gedreven en bekwaam personeel te vinden voor mijn zaak. De goede leerlingen kiezen voor de bekendere zaken van topchefs als Peter Goossens en Kobe Desramaults", zegt Bertolozzi in "Vandaag" op Eén. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “Ik hou van wereldkeuken, maar een Belgische steak tartaar kan er zeker altijd in.” [naar artikel]
Een stuk tand kwijt en bloeduitstortingen en kneuzingen in het gezicht. De man die een klacht wegens agressie indiende tegen topchef Willem Hiele (42) was ruim twee weken arbeidsongeschikt. “Zijn droom is uit elkaar gespat”, zegt zijn advocate Nina Van Eeckhaut. “Want hij keek enorm op naar Hiele. Hij droomde ervan om voor hem te mógen werken.” Volgens de entourage van Hiele zou het verhaal echter nog een andere kant hebben. “Het is niet dat dit zomaar is gebeurd.” [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Leuvens restaurant een nieuwe Michelinster in ontvangst nemen. Die eer valt te beurt aan Niels Brants (29) van restaurant EssenCiel in de Naamsestraat. “Ik ben compleet overdonderd”, reageerde hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.