Anderlecht wint met tien man in Kortrijk

04/12/2016 - 16:35
"Na de bekeruitschakeling heeft ook Anderlecht zich herpakt met een zege in de competitie. Paars-wit had het nochtans niet onder de markt tegen KV Kortrijk maar doelman Boeckx hield de Brusselaars in de eerste helft recht door een strafschop te stoppen. Stanciu zette voor rust de bezoekers zelfs gevleid op voorsprong, de onvermijdelijke Teodorczyk maakte er al vroeg in de tweede helft 2-0 van. Anderlecht moest het laatste halfuur echter met tien man afwerken na een tweede gele kaart voor Stanciu. Topschutter Saadi scoorde nog de aansluitingstreffer maar Obradovic besliste de wedstrijd in de 83e minuut: 1-3. Door deze zege komt Anderlecht op een gedeelde derde plaats, waardoor het bovenin gezellig druk wordt met nu al vijf ploegen op drie punten en later vandaag kan Charleroi daar nog bijkomen."

1. Anderlecht wint met tien man in Kortrijk (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Na de bekeruitschakeling heeft ook Anderlecht zich herpakt met een zege in de competitie. Paars-wit had het nochtans niet onder de markt tegen KV Kortrijk maar doelman Boeckx hield de Brusselaars in de eerste helft recht door een strafschop te stoppen. Stanciu zette voor rust de bezoekers zelfs gevleid op voorsprong, de onvermijdelijke Teodorczyk maakte er al vroeg in de tweede helft 2-0 van. Anderlecht moest het laatste halfuur echter met tien man afwerken na een tweede gele kaart voor Stanciu. Topschutter Saadi scoorde nog de aansluitingstreffer maar Obradovic besliste de wedstrijd in de 83e minuut: 1-3. Door deze zege komt Anderlecht op een gedeelde derde plaats, waardoor het bovenin gezellig druk wordt met nu al vijf ploegen op drie punten en later vandaag kan Charleroi daar nog bijkomen. [naar artikel]

2. VIDEO: Kortrijk wint met tien man, Legear mist cruciale strafschop (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na 78 minuten stond het 3-0 voor KV Kortrijk en daarmee leek de winst binnen. Eerder in minuut 65 kreeg Kortrijk-verdediger Rougeaux zijn tweede... [naar artikel]

3. LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. Paars-wit heeft de meeste kansen, maar Kortrijk was tot dusver het gevaarlijkst (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoe herstelt Anderlecht van de Europese nederlaag tegen Ludogorets? Brian Riemer kiest in Kortrijk alvast vol voor de aanval. Raman en Slimani vormen een spitsenduo, ook Verschaeren, Refaelov en Dreyer staan aan de aftrap. De inzet voor Anderlecht is dan ook niet min: bij winst is paars-wit zeker dat het na deze speeldag in de top acht staat. Volg het hier LIVE! [naar artikel]

4. LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. Erop en erover: Silva met de 2-1 voor KV Kortrijk (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Spektakel in het Guldensporenstadion. Paars-wit moet achtervolgen na een treffer van Silva. Volg de wedstrijd hier LIVE! [naar artikel]

5. Kafka in Kortrijk: dit speelplein moet na tien jaar plots tien meter opschuiven (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een stukje Kafka in Kortrijk, waar een speelplein al tien jaar op private grond blijkt te liggen en er nu gisteren in allerijl moest worden [naar artikel]

6. LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. Nog geen Thorgan Hazard in de basis bij Anderlecht, ribblessure voor Schmeichel (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. Bij paars-wit staat Thorgan Hazard nog niet aan de aftrap. Trekt RSCA de goede lijn door? Volg de match hier op de voet. [naar artikel]

7. LIVE ANDERLECHT-CLUB (zo, 18u30). Nusa onzeker, Zinckernagel ziek - Herstelt Anderlecht van miskleun in Kortrijk? (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoogspanning in de Jupiler League. De altijd beladen clash tussen Anderlecht en Club Brugge kondigt zich nog eens als een echte topper aan. Paars-wit heeft zijn start met 14 op 21 niet gemist en staat samen met AA Gent, dat weliswaar een match minder gespeeld heeft, op kop. Club Brugge (ook match minder) volgt op een punt van paars-wit. Het heeft donderdag nog gelijkgespeeld tegen Besiktas in de Conference League. Volg de aanloop naar de klassieker en de match zondag in onze liveblog hieronder. [naar artikel]

8. Vernieuwd Anderlecht wint makkelijk in Kortrijk, Santini scoort meteen hattrick tegen ex-club (28/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Een compleet vernieuwd Anderlecht heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen zijn visitekaartje afgegeven. KV Kortrijk ging in eigen huis met 1-4 voor de bijl. Ivan Santini was met drie doelpunten de grote man bij paars-wit, waar de pas 19 geworden Alexis Saelemaekers ook indruk maakte. [naar artikel]

9. QUIZ. De voetbalcarrière van Vincent Kompany in tien vragen: haal jij tien op tien? (17/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vincent Kompany is voetballer af. Als leider van de ‘Gouden Generatie’ bezorgde hij de Belgische voetbalfans jaren plezier. Weet u nog alles over... [naar artikel]

10. Standard verslaat onmondig Kortrijk en bezweert crisis, beide teams eindigen met tien man (15/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Standard heeft in de thuismatch tegen KV Kortrijk de drie punten kunnen thuishouden. De thuisploeg toonde zich over de hele wedstrijd de betere en won uiteindelijk verdiend met 3-1. Beide teams eindigden wel met z’n tienen, ref Wouters eiste een hoofdrol op door na tussenkomst van de videoref een tweede gele kaart te geven aan Pocognoli voor een vermeende schwalbe. [naar artikel]