Op vijf jaar tijd is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een vermindering van 20 procent, blijkt uit een analyse zaterdag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van de cijfers van statistiekbureau Statbel. [naar artikel]
“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
Johan Stevens van slagerij Johan & Jeannine in Sint-Truiden is het beu dat klanten geen mondmasker dragen in zijn winkel. Elke dag moet de slager wel iemand aanmanen om het masker op te zetten of correct te dragen. Daarom plaatste hij grote, fluogele affiches op zijn etalageramen. [naar artikel]
Is dit de meest flamboyante slager van het land? Jean-Pierre Smet heeft al jarenlang een slagerij in Temse en bedenkt de zotste marketingtrucs om klanten naar zijn winkel te krijgen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.