Ongeveer 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terechtkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot verder in. [naar artikel]
Goed 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van... [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 […] [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton. [naar artikel]
Lees dit artikel: Klimaatverandering kan een derde van wereldwijde voedselproductie in het gedrang brengen Indien de uitstoot van broeikasgassen op het huidige tempo blijft toenemen, dreigt tegen het einde van deze eeuw een derde van de wereldwijde voedselproductie in het gedrang te komen. Dat zegt een studie van wetenschappers van de Universiteit van Aalto in Finland, gebaseerd op een analyse van de effecten van de klimaatveranderingen op 27 voedselgewassen […] Lees dit artikel: Klimaatverandering kan een derde van wereldwijde voedselproductie in het gedrang brengen [naar artikel]
Zo’n 14% van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot […] Het bericht Goed 14% van voedselproductie geraakt niet in de winkel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Als we zouden overschakelen naar 100 procent biologische voeding, en tegelijk ons eetpatroon niet aanpassen, dan is dat slecht nieuws voor de klimaatopwarming. Dat besluiten althans Britse onderzoekers in een nieuwe studie, op basis van een onderzoek voor Engeland en Wales. De studie probeert de grenzen af te tasten van onze voedselproductie. Critici zeggen dan weer dat we sowieso onze consumptie zullen (moeten) aanpassen, en dat dit onderzoek een vals beeld geeft. [naar artikel]
Hittegolven die toenemen als gevolg van de klimaatverandering kunnen tegen 2045 de landbouwsector in “extreem gevaar” brengen in zo’n 60 landen die samen goed zijn voor bijna driekwart van de voedselproductie. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde analyse. [naar artikel]
De toenemende hittegolven als gevolg van de klimaatverandering kunnen tegen 2045 de landbouwsector in “extreem gevaar” brengen, blijkt uit een analyse van het Britse risicoanalysebedrijf Verisk Maplecroft. De hittegolven zouden een impact hebben op zo’n 60 landen die samen goed zijn voor bijna driekwart van de voedselproductie. [naar artikel]
Jean-Pierre – hij behoeft eigenlijk geen achternaam – Sneyers is woensdag overleden aan hartfalen. Hij werd 59. Jean-Pierre stond vier decennia in zijn winkeltje op de Grote Kauwenberg dat befaamd is om de goedkope broodjes, de cake én vooral om het oeverloze enthousiasme en de gratis mopjes. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.