Zo’n 14% van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot […] Het bericht Goed 14% van voedselproductie geraakt niet in de winkel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Goed 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van... [naar artikel]
Ongeveer 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terechtkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot verder in. [naar artikel]
Jean-Pierre – hij behoeft eigenlijk geen achternaam – Sneyers is woensdag overleden aan hartfalen. Hij werd 59. Jean-Pierre stond vier decennia in zijn winkeltje op de Grote Kauwenberg dat befaamd is om de goedkope broodjes, de cake én vooral om het oeverloze enthousiasme en de gratis mopjes. [naar artikel]
Nergens in Vlaanderen staan er zoveel serres als in de provincie Antwerpen. Onder glas is het altijd lente in de Noorderkempen. Het hele jaar door groeien er tomaten, aardbeien, paprika’s, komkommers en meer van dat gezond lekkers onder een zachtroze licht en in een aangename warmte van 23 graden. Maar groenten en fruit mogen in coronatijden dan in opmars zijn, de tuinders zelf voelen zich – net als landbouwers en veetelers – vaak het mikpunt van kritiek. Agribashing, heet dat fenomeen. “Ze verdienen dat niet, want serres zijn de toekomst voor onze voedselproductie”, zegt Colette De Smet, adviseur glastuinbouw van de provincie Antwerpen. [naar artikel]
07:22 De Venezolaanse president Nicolas Maduro zet de productie van voedsel en geneesmiddelen, en de belangrijkste havens in het land, onder toezicht van het leger. [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 […] [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton. [naar artikel]
14:25 De wijze waarop de mensheid land gebruikt en voedsel produceert, moet op de schop om de gevolgen van klimaatverandering te beperken en de voedselveiligheid te beschermen. Dat bepleit een rapport van h... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.