Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

14 procent van voedselproductie geraakt zelfs niet in de winkel

14/10/2019 - 14:16
"Goed 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 14 procent van voedselproductie geraakt zelfs niet in de winkel (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Goed 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van... [naar artikel]


2. VN: “14 procent van wereldwijde voedselproductie raakt zelfs niet in de winkel” (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Ongeveer 14 procent van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terechtkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot verder in. [naar artikel]


3. Goed 14% van voedselproductie geraakt niet in de winkel (15/10/2019 - Metro)

Zo’n 14% van de wereldwijde voedselproductie raakt al verloren nog voor het in de winkels terecht komt. Dat blijkt uit een rapport van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Een daling van dat cijfer kan leiden tot meer economische groei en productiviteit wereldwijd, helpt in de strijd tegen honger en perkt de broeikasgasuitstoot […] Het bericht Goed 14% van voedselproductie geraakt niet in de winkel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. Britse onderzoekers tasten grenzen voedselproductie af: "100 procent biologische landbouw slecht voor klimaat" (24/10/2019 - VRT NWS)

Als we zouden overschakelen naar 100 procent biologische voeding, en tegelijk ons eetpatroon niet aanpassen, dan is dat slecht nieuws voor de klimaatopwarming. Dat besluiten althans Britse onderzoekers in een nieuwe studie, op basis van een onderzoek voor Engeland en Wales. De studie probeert de grenzen af te tasten van onze voedselproductie. Critici zeggen dan weer dat we sowieso onze consumptie zullen (moeten) aanpassen, en dat dit onderzoek een vals beeld geeft. [naar artikel]


5. Studie: “Hitte bedreigt 71 procent van de voedselproductie tegen 2045” (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Hittegolven die toenemen als gevolg van de klimaatverandering kunnen tegen 2045 de landbouwsector in “extreem gevaar” brengen in zo’n 60 landen die samen goed zijn voor bijna driekwart van de voedselproductie. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde analyse. [naar artikel]


6. Hitte bedreigt 71 procent van de voedselproductie tegen 2045, zegt studie (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De toenemende hittegolven als gevolg van de klimaatverandering kunnen tegen 2045 de landbouwsector in “extreem gevaar” brengen, blijkt uit een analyse van het Britse risicoanalysebedrijf Verisk Maplecroft. De hittegolven zouden een impact hebben op zo’n 60 landen die samen goed zijn voor bijna driekwart van de voedselproductie. [naar artikel]


7. Universiteitsbuurt verliest icoon: “Ik ben geboren in de winkel, ik woon in deze winkel, wie weet sterf ik ooit in deze winkel” (20/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Jean-Pierre – hij behoeft eigenlijk geen achternaam – Sneyers is woensdag overleden aan hartfalen. Hij werd 59. Jean-Pierre stond vier decennia in zijn winkeltje op de Grote Kauwenberg dat befaamd is om de goedkope broodjes, de cake én vooral om het oeverloze enthousiasme en de gratis mopjes. [naar artikel]


8. Venezuela plaatst voedselproductie onder legertoezicht (13/07/2016 - De Tijd)

07:22 De Venezolaanse president Nicolas Maduro zet de productie van voedsel en geneesmiddelen, en de belangrijkste havens in het land, onder toezicht van het leger. [naar artikel]


9. Een derde van wereldwijde voedselproductie wordt verspild (27/12/2017 - Metro)

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 […] [naar artikel]


10. VN: "Een derde van wereldwijde voedselproductie wordt verspild" (27/12/2017 - VRT NWS)

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!