Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Maaseikenaar leert Chinezen speculaas maken

07/12/2016 - 12:20
"Christoph Pouls, oud-leerling van de Hasseltse hotelschool, heeft vanmiddag leerlingen van het Guangdong Tourisme Institute – zeg maar de hotelschool van deze provincie van 105 miljoen mensen - Hasseltse speculaas leren maken. De Maaseikenaar staat al anderhalf jaar aan het hoofd van de keuken van het Sofitel. Ter gelegenheid van het bezoek van de Limburgse delegatie van het provinciebestuur trok hij opnieuw het klaslokaal in."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Maaseikenaar leert Chinezen speculaas maken (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Christoph Pouls, oud-leerling van de Hasseltse hotelschool, heeft vanmiddag leerlingen van het Guangdong Tourisme Institute – zeg maar de hotelschool van deze provincie van 105 miljoen mensen - Hasseltse speculaas leren maken. De Maaseikenaar staat al anderhalf jaar aan het hoofd van de keuken van het Sofitel. Ter gelegenheid van het bezoek van de Limburgse delegatie van het provinciebestuur trok hij opnieuw het klaslokaal in. [naar artikel]


2. Maaseikenaar is consul in Guangdong: “Chinezen maken zoveel lawaai” (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)

“Wat ik mis aan Limburg? De rust. Chinezen maken al veel lawaai omdat ze met zoveel zijn, maar van nature zijn ze ook nog luidruchtig. Aan die geluidspollutie kan ik me hier wel ergeren”, vertelt Maaseikenaar Mark Neel (47), Belgisch consul in Guangdong. “Ik vind het altijd grappig dat als ik het ergens kalm noem in België, mensen argumenteren dat het uitzonderlijk druk is. Vergelijk dat maar eens met een stad met 14 miljoen inwoners”, springen ex-provinciegenoten Ingrid Gelders (48) en Nadia Jolling (45) bij (zie kaderstuk). “Maar echt missen? De Limburgse vlaai.” [naar artikel]


3. Baggeraar DEME bestrijdt Chinezen met Chinezen (01/03/2017 - De Tijd)

11:37 DEME investeert fors in moderne schepen. ‘Het is de enige manier om onze Chinese concurrent Chec te verslaan’, zegt de baggeraar. Tegelijk verwacht hij veel van Cosco, die andere Chinees, waarmee hij ... [naar artikel]


4. Erika (23) met speculaas eerste erkende ambachtsman in Vlaanderen (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Speculaasbakker Erika Vanvuchelen (23) uit Grazen (Geetbets) heeft als eerste in Vlaanderen de nationale wettelijke erkenning van ambachtsman gekregen. Dat statuut wordt sinds 1 juni officieel door de Federale Overheidsdienst Economie toegekend als ondersteuning aan ambachtslui. Minister van Middenstand Willy Borsus kwam het getuigschrift officieel aan Erika overhandigen. [naar artikel]


5. Grazense speculaas vanaf nu ook te koop in Geetbets en Rummen (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)

De Grazense speculaas, is voortaan niet alleen in Grazen te koop, maar ook in de andere deelgemeenten van Geetbets: Geetbets-centrum en Rummen. Zo worden die mee ambassadeur van het streekproduct van Grazen. [naar artikel]


6. Orde van de Hasseltse speculaas viert tiende kapittel (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)

De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem. [naar artikel]


7. Speculaas toetjes (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 179.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Insta-gram. Op de sociale netwerksite deelt ze onder de naam mutfaktayim_b klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Beyhan toont iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]


8. Beyhan kookt: Speculaas toetjes (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: speculaas toetjes Smakelijk! [naar artikel]


9. Dit jaar brengt Sinterklaas geen speculaas, maar pepernoten (23/11/2017 - Express)

Wie dit jaar lekkers in z’n schoen vindt, zal daar geen speculaas in zien liggen. De nieuwste trend is pepernoot, of kruidnoot. Mogelijk het gevolg van de komst van Nederlandse supermarkten in België, want de lekkernij is inderdaad een uitvinding van onze noorderburen. Maar wat is het verschil met speculaas dan precies? Pepernoten en kruidnoten […] The post Dit jaar brengt Sinterklaas geen speculaas, maar pepernoten appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


10. Chocolade, speculaas of mandarijntjes over van de Sint? Dit kun je er mee doen (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)

De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!