De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest. [naar artikel]
Vanavond komt de Sint langs en we kunnen ons weer aan allerlei lekker snoep verwachten. Chocolade, pepernoten, marsepein en uiteraard veel speelgoed! Maak deze dag extra feestelijk én een beetje gezonder met een tarte tatin van mandarijntjes. [naar artikel]
“Oproep aan alle ouders: verwen je kinderen op 6 december met chocolade of speculaas. Die dag mag het, ook van de voedingsdriehoek.” Dat lijkt een... [naar artikel]
Als er een stuk fruit is dat deze dagen hoogtij viert, zijn het wel de mandarijntjes en clementijntjes. Enorm lekker, maar ook een heel gedoe om [naar artikel]
Nog iets langer dan een maand en de lente doet haar intrede. Of het ook meteen mooi weer zal zijn, valt af te wachten, maar met de kleur tangerine - waarmee het oranje van mandarijntjes wordt bedoeld - voorzie je outfits alvast zelf van een beetje zonnigheid. [naar artikel]
Op vrijdag 30 november werd Sinterklaas feestelijk onthaald op de speelplaats van de lagere school. Piet Speculo, Piet Longo en nog twee andere pieten waren ook van de partij. [naar artikel]
Al 25 jaar bakken de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad speculaas die door de organisatie Make-A-Wish te koop aangeboden wordt. Met de opbrengst kan de organisatie wensen vervullen van kinderen tussen 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. [naar artikel]
De Sint heeft een hoop speculaas nodig om de schoenen van alle brave kinderen te vullen, helpende bakkershanden zijn dezer dagen dus meer dan welkom. Daarom organiseren de Orde van de Hasseltse Speculaas en de Hotelschool Hasselt workshops speculaas maken en bakken in het huis van de Sint. Ronald Lampers, grootmeester in de Orde van de Hasseltse Speculaas, en Rik Sevens van de Hogeschool zien het graag gebeuren: “We organiseren zes baksessies met in totaal een 60-tal kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar”, zeggen de begeleiders. “We willen de kinderen een fijne, lekkere en leerrijke namiddag bezorgen, onze Hasseltse speculaas promoten en wie weet enkele kinderen stimuleren om later bakker te worden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.