Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Fan van zuurdesembrood? Bij deze Limburgse bakkers zit je goed

11/11/2019 - 10:05
"Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Fan van zuurdesembrood? Bij deze Limburgse bakkers zit je goed (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij. [naar artikel]


2. Geef ons dagelijks zuurdesembrood: 50 bijzondere bakkers in Brussel en Vlaanderen (23/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. De comeback van het zuurdesembrood: 'Acht euro voor een brood? Dat vind ik niet te duur' (10/08/2017 - Knack)

Bakkerijen hebben het moeilijk in Vlaanderen. Dat geldt ook voor 'De Superette' in Bokrijk, van de Amerikaanse bakster Sarah Lemke. 'We zouden 300 zuurdesembroden per dag moeten verkopen om rond te komen. Op een goede dag zijn we al blij met 100 stuks.' [naar artikel]


4. Wetenschapper bakt zuurdesembrood met 4.500 jaar oude gist uit Egyptische potten (09/08/2019 - De Morgen)

Gistmicroben die zo’n 4.500 jaar in Egyptisch aardewerk verscholen zaten, zijn weer tot leven gewekt om er een echt brood mee te bakken. Het experiment van wetenschapper en gamedesigner Seamus Blackley lijkt meer dan geslaagd, al smaakte het resultaat naar verluidt niet zoals we dat anno 2019 zouden verwachten. [naar artikel]


5. ZELFGEMAAKT. Veel geduld en gekneed: zo maak je zelf zuurdesembrood (29/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Iedereen bakt: van wafels tot pannenkoeken, van bananen- tot zuurdesembrood. Dat laatste blijkt nogal een uitdaging te zijn. Wij gaan de uitdaging niet langer uit de weg en bakten ons eigen zuurdesembrood. [naar artikel]


6. Bakkerin Heidi en superhelper Joren bakken zuurdesembrood in piepkleine bakkerij: “Dit brood geeft kracht” (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Bakkerij Gusta in Koningshooikt (Lier) is een piepkleine bakkerij, verscholen in een afgelegen zijstraatje van de Mechelbaan. Ze maken er uitsluitend zuurdesembrood en gebruiken enkel biologische producten. Wij liepen een dagje mee om te kijken hoe zuurdesem, bloem en meel in de bakkerij samengaan tot smakelijk brood. Maar we zagen ook dat bakkerin Heidi en haar superhelper Joren het voorbije jaar versmolten zijn tot een onlosmakelijk verbonden team. [naar artikel]


7. Zuurdesembrood is eeuwenoud en nu razend populair. Hoe het zijn smaak en luchtigheid krijgt, beginnen we pas net te begrijpen (14/08/2021 - De Morgen)

Door de lockdowns is ons land veel bakkers rijker, die thuis brood maken van niets meer dan meel, water en zout. In de fermenterende papjes met desem dat brood luchtig moet maken gaat een wereld schuil die wetenschappers maar net beginnen te ontrafelen. [naar artikel]


8. Recept: zalmforel op de rooster met zuurdesembrood voor Andrea Croonenberghs (20/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef Johan Haiverlain leerde de kneepjes van het vak bij Bistro Bis in Tongeren en specialiseerde zich daarna in zuurdesem in zijn bakkerij Brijosh. Het beste van de twee werelden combineert hij in een voorgerecht voor Andrea Croonenberghs. [naar artikel]


9. Zuurdesembrood is het nieuwe normaal: hoe werkt die eeuwenoude ambacht? (25/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Diehard broodliefhebbers weten al even dat zuurdesem intussen het nieuwe normaal is. Het ene hippe zaakje naast het andere zet het oerdegelijke, artisanale brood weer op de menukaart. Maar hoe werkt die eeuwenoude ambacht net en waar haal je het beste desembrood van Antwerpen? Een gesprek met Yannick Daems van Le Pain Pain. [naar artikel]


10. Bakker Wim Goossens perfectioneerde met broer Peter Goossens het recept voor zuurdesembrood: “Dit is een populaire beginnersfout” (08/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Sterrenchefs zweren bij zuurdesembrood, steeds meer kleine bakkers springen erop en veel mensen willen het zélf kunnen maken. “Daar heb je eerst een goede ‘starter’ voor nodig”, verklapt bakker Wim Goossens, broer van Peter Goossens. Waarop moet je letten tijdens het bakproces? Moet zo’n brood zuur smaken? En is het gezonder dan gewoon brood? Goossens geeft samen met Annick Van Overstraeten van Le Pain Quotidien 6 baktips en alle antwoorden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!