Iedereen bakt: van wafels tot pannenkoeken, van bananen- tot zuurdesembrood. Dat laatste blijkt nogal een uitdaging te zijn. Wij gaan de uitdaging niet langer uit de weg en bakten ons eigen zuurdesembrood. [naar artikel]
Het onderzoek naar vlucht MH17 zit in 'de moeilijkste fase'. Dat schrijven onderzoekers vandaag in een online magazine over de ramp. In deze [naar artikel]
Wie vindt het normaal dat je in een vaste relatie wel eens in de verleiding komt om niet monogaam te zijn en wie voelde zich vroeger gepasseerd omdat jongens alleen maar met haar praatten om in contact te komen met haar vriendin? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland. [naar artikel]
Wellness in Slovenië: het klinkt niet zo hip als in Thailand of het chique Zwitserland. Toch is het aanbod enorm gevarieerd én het is goedkoper dan in de rest van Europa. De prachtige landschappen en de vriendelijkheid van de bevolking krijg je er gratis bij. Bovendien is de gastronomie verrassend goed. En ook dat zorgt voor wellbeing: genot op elk vlak. [naar artikel]
Bakkerijen hebben het moeilijk in Vlaanderen. Dat geldt ook voor 'De Superette' in Bokrijk, van de Amerikaanse bakster Sarah Lemke. 'We zouden 300 zuurdesembroden per dag moeten verkopen om rond te komen. Op een goede dag zijn we al blij met 100 stuks.' [naar artikel]
Gistmicroben die zo’n 4.500 jaar in Egyptisch aardewerk verscholen zaten, zijn weer tot leven gewekt om er een echt brood mee te bakken. Het experiment van wetenschapper en gamedesigner Seamus Blackley lijkt meer dan geslaagd, al smaakte het resultaat naar verluidt niet zoals we dat anno 2019 zouden verwachten. [naar artikel]
Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij. [naar artikel]
Jürgen Klopp is fan, dat wil iets zeggen. Racing Genk heeft een mondeling akkoord met de jonge Duitse coach Hannes Wolf (38). Hij moet de... [naar artikel]
Bakkerij Gusta in Koningshooikt (Lier) is een piepkleine bakkerij, verscholen in een afgelegen zijstraatje van de Mechelbaan. Ze maken er uitsluitend zuurdesembrood en gebruiken enkel biologische producten. Wij liepen een dagje mee om te kijken hoe zuurdesem, bloem en meel in de bakkerij samengaan tot smakelijk brood. Maar we zagen ook dat bakkerin Heidi en haar superhelper Joren het voorbije jaar versmolten zijn tot een onlosmakelijk verbonden team. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.