Een auto is dinsdagmiddag tegen de gevel van bakkerij Gheysen in Oostende gereden. De bestuurster en haar baby werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Een grote glaspartij van de bakkerij is stuk. Maar terwijl de brandweer volop bezig was, bleef de bakkerin brood verkopen. “Alles voor de klanten”, zegt ze lachend. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Een 41-jarige Brusselaar die in Koksijde verblijft heeft een milde straf gekregen voor de overval op bakkerij Diemas in Koksijde, drie maanden geleden. J.A. kreeg 25 maanden cel, waarvan slechts vijf effectief. Hij moet zich wel aan voorwaarden houden. Eén daarvan is opvallend: een contactverbod met de bakkerin, en zijn brood zal hij voortaan elders moeten halen. [naar artikel]
01:02 Als een kolonie mensen naar Mars verhuist, zal die mogelijk Belgisch brood eten. Puratos, de leverancier van bakkerij-ingrediënten, ontwikkelt samen met de NASA en de ESA een manier om brood te maken ... [naar artikel]
Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
Een heldhaftige bakkerin heeft woensdagmiddag een gewapende overval kunnen voorkomen in een bakkerij in Koksijde. Een 41-jarige man uit Brussel bedreigde haar met een mes en eiste de inhoud van de kassa. Twee klanten blokkeerden de inkomdeur waarna de bakkerin de voordeur op slot deed en samen met de overvaller op de politie wachtte. Die konden de overvaller, amper zes minuten na de oproep, arresteren en meenemen voor verhoor. [naar artikel]
Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]
Gewapend met een aardappelmesje trok J.A. begin februari naar bakkerij Diemas in Koksijde. Hij drong de zaak binnen en bedreigde verkoopster Wendy. De gewapende overval liep evenwel niet zoals gepland, want de bakkerin bleek dapperder dan verwacht. Nu hangt de veertiger 18 maanden cel boven het hoofd, ondanks een smeekbede. “Hij was zélf vaste klant in die bakkerij ...” [naar artikel]
Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
Smaakvol brood bakken is een gave. Wanneer meerdere generaties door volharding en toewijding steeds diezelfde topkwaliteit blijven koesteren, wordt respect een understatement. En deze lof verdient bakkerij Goossens voor haar overheerlijke roggeverdommeke. [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
In de Schorvoortstraat in de Turnhoutse wijk Schorvoort is zondagmiddag brand ontstaan in een technische installatie van bakkerij ’t Verloore Brood. De winkel liep geen schade op, maar er kwam wel rook naar binnen. Het is niet zeker dat de bakkerij maandag open kan. [naar artikel]
Vanaf zaterdag 2 april kan je in het Openluchtmuseum in Bokrijk brood of ander lekkers kopen van Mariën Meesterbakkers. Het ambachtelijke familiebedrijf uit Balen volgt daarmee Slow Bakery Egt op, dat de bakkersmuts aan de haak hing. LEES OOK. Bakkerij Egt houdt het voor bekeken in het Openluchtmuseum [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
De Truiense bakkerij Wiame bestaat 100 jaar, en dat wordt gevierd met een groot familiefeest én een nieuw brood. Het speciale ‘Mannie’s brood’ is vernoemd naar Denise Van Grootloon, dochter van stichter Marcel Van Grootloon en grootmoeder van de huidige zaakvoerders Philip en Isabelle Bronckaerts. [naar artikel]
Op zondag 18 september konden de talrijke bezoekers aan het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. [naar artikel]
De bekende warme bakkerij Max op de Handelslei in Sint-Antonius is tijdelijk naar de garage aan de achterzijde van het gebouw in de… Achterstraat verhuisd. De bakkerij wordt ruimer en krijgt een complete make-over. [naar artikel]
Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
Bakkerij Painture in Oedelem heeft sinds deze week een wel heel bijzonder brood in de aanbieding. Zotje, zoals het brood gedoopt werd, is gemaakt op basis van Brugse Zot Bruin. “In één brood zit één flesje bier”, zegt bakker Brecht Van Poucke. [naar artikel]
Iedereen bakt: van wafels tot pannenkoeken, van bananen- tot zuurdesembrood. Dat laatste blijkt nogal een uitdaging te zijn. Wij gaan de uitdaging niet langer uit de weg en bakten ons eigen zuurdesembrood. [naar artikel]
Bakkerij Van Hecke uit Gent verkoopt brood van gisteren aan een goedkoper tarief, in plaats van het weg te gooien. Dat zegt de bakkerij in "Radio 2 Spits", nadat er gisteren kritiek was gekomen op Panos in Antwerpen, waar heel wat overschot koffiekoeken en brood in de vuilnisbak belandde. [naar artikel]
Bij een inval in een bakkerij in de buurt van Rotterdam heeft de Nederlandse politie duizenden ‘spacekoekjes’ gevonden. De bakkerij leverde brood aan tal van andere bakkerijen. Als bijverdienste draaiden de eigenaars blijkbaar ook softdrugs in koekjes. [naar artikel]
Gistmicroben die zo’n 4.500 jaar in Egyptisch aardewerk verscholen zaten, zijn weer tot leven gewekt om er een echt brood mee te bakken. Het experiment van wetenschapper en gamedesigner Seamus Blackley lijkt meer dan geslaagd, al smaakte het resultaat naar verluidt niet zoals we dat anno 2019 zouden verwachten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.