Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Zaakvoerders restaurant verbolgen na plotse haatcampagne: “Die mensen zijn hier nog nooit geweest”

15/11/2019 - 19:05
"Restaurant Phare de Vie is op korte tijd bedolven onder een massa negatieve recensies. De oorzaak: het aanbieden van foie gras. “Mensen die hier nog nooit een voet hebben binnen gezet, maken ons met de grond gelijk”, zegt uitbater Ludwig De Langhe."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurant van Miguel en Bo overspoeld met fictieve recensies na ruzie met klanten: “We zijn er ziek van geweest” (18/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Wat begon als een banale discussie, eindigde in een massale haatcampagne. Miguel Hillewaert en Bo Smagge van restaurant Emjeez in Knokke-Heist werden overspoeld door tientallen fictieve én negatieve recensies. De reden? Een misverstand over een portie sliptongetjes, dat uiteindelijk in een Whatsapp-groep met vele honderden leden belandde. “We zijn er ziek van geweest.” [naar artikel]


2. De Burgerij sluit na Berchem ook in Schoten: “Er kwamen gewoon te weinig mensen eten” (25/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Burgerij in Schoten is al een week gesloten omwille van ‘technische omstandigheden’, maar zal nooit meer opengaan. Twee jaar geleden doekten zaakvoerders Robin Janssens en Björn Meeuwsse ook al hun allereerste restaurant in Berchem op. “Toch staat ons concept nog steeds als een huis, maar het werkt alleen op locaties met voldoende passage. Burgerij Eilandje en Leopold zijn succesverhalen en daarin blijven we investeren”, aldus de zaakvoerders. [naar artikel]


3. Consternatie bij restaurant over beoordeling Gault&Millau: “Zijn ze hier wel geweest?” (09/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Wout Cardeynaels van Hotel Restaurant Mardaga in As stelt zich vragen over de beoordeling van de horecazaak in de nieuwe Gault&Millau. “Ze schrijven dat we een gerecht met papaja serveren, maar het is met avocado. Zijn ze wel hier geweest?” [naar artikel]


4. Van “mier in het eten” tot “agressieve baas”: restaurant van Miguel en Bo overspoeld met negatieve recensies na banale ruzie (18/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wat begon als een banale discussie, eindigde in een massale haatcampagne. Miguel Hillewaert en Bo Smagge van restaurant Emjeez in Knokke-Heist werden overspoeld door tientallen fictieve én negatieve recensies. De reden? Een misverstand over een portie sliptongetjes, dat uiteindelijk in een Whatsapp-groep met vele honderden leden belandde. “We zijn er ziek van geweest.” [naar artikel]


5. Sarah en David bouwden hun restaurant om tot buurtwinkel, mét succes: “Mensen kiezen voor veiligheid dicht bij huis” (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Zeg voortaan niet langer restaurant, maar wel buurtwinkel Cézar. De zaakvoerders gooiden het roer om na de verplichte sluiting en brengen nu bereide maaltijden, brood en zelfs wc-papier aan de man. “Een succes vanaf dag één.” [naar artikel]


6. Restaurant van Miguel en Bo overspoeld met fictieve recensies na ruzie met klanten: “Na oproep in Whatsapp-groep met vele honderden leden” (17/08/2023 - Het Nieuwsblad)

Wat begon als een banale discussie, eindigde in een massale haatcampagne. Miguel Hillewaert en Bo Smagge van restaurant Emjeez in Knokke-Heist werden overspoeld door tientallen fictieve én negatieve recensies. De reden? Een misverstand over een portie sliptongetjes, dat uiteindelijk in een Whatsapp-groep met vele honderden leden belandde. “We zijn er ziek van geweest.” [naar artikel]


7. Het probleem Gary Lineker? De BBC is nooit onpartijdig geweest (13/03/2023 - De Wereld Morgen)

Er woedt een mediastorm in Groot-Brittannië over een tweet van BBC-sportjournalist Gary Lineker. Die zou de strikte richtlijnen van politieke onpartijdigheid geschonden hebben. Gretig overgenomen door de media hier, heel opmerkelijk, want er klopt niets van. De BBC is sinds zijn oprichting in 1922 nooit onpartijdig geweest. Dat was ook nooit de bedoeling. The post Het probleem Gary Lineker? De BBC is nooit onpartijdig geweest appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


8. Restaurant krijgt fictieve haatrecensies na banale ruzie (18/08/2023 - De Standaard)

Wat begon als een banale discussie, eindigde in een massale haatcampagne. Miguel Hillewaert en Bo Smagge van restaurant Emjeez in Knokke-Heist werden overspoeld door tientallen fictieve én negatieve recensies. De reden? Een misverstand over een portie sliptongetjes, dat uiteindelijk in een Whatsapp-groep met 1.600 leden belandde. [naar artikel]


9. Na plotse overlijden van chef-kok zetten zoon en echtgenote restaurant verder: “Zijn ziel leeft hier verder” (04/08/2020 - Het Nieuwsblad)

Het plotse overlijden van chef-kok Thierry Cornelis dompelde de lokale horecawereld onder in diepe rouw. Het immense verdriet maakt nu plaats voor hoop, want Thierry’s echtgenote Tjörven en zoon Glenn besloten zijn levenswerk verder te zetten. [naar artikel]


10. ‘Restaurant van verkeerde bestellingen’ verrast bezoekers (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Een pop-up restaurant in Tokio, Japan, heeft een heel speciale bediening. Ze zetten mensen met dementie aan het werk, waardoor je nooit echt zeker kan zijn van je bestelling. [naar artikel]


11. Gents restaurant kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


12. Gents restaurant kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit langs zijn geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


13. Ze dachten dat hun vegan restaurant in Antwerpen nooit zou werken, nu zit het stampvol. ‘Veel mensen hebben het niet eens door’ (17/09/2021 - De Morgen)

Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): ‘Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten.’ [naar artikel]


14. Vliegende herstart voor Kontich restaurant Condacum: “Na twee dagen was onze voorraad champagne erdoor” (17/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

De zaakvoerders en het personeel van restaurant Condacum in de Pierstraat in Kontich hebben de voorbije maanden niet stilgezeten. “We hebben hard gewerkt om ons interieur en terras in een nieuw jasje te steken”, vertelt restaurantmanager Dorien Hendrickx. Ook het concept restaurant-brasserie-wijnbar werd grondig hertekend. [naar artikel]


15. Hoe zou het nog zijn met veldrijder Jim Aernouts? “Had je me tien jaar geleden gezegd dat ik een restaurant zou uitbaten, ik had je nooit geloofd” (17/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Een absolute hoogvlieger is hij nooit geweest, maar in zijn carrière moest Jim Aernouts (34) het dan ook opnemen tegen illustere namen als Sven Nys en Niels Albert, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Hij omschrijft zich als een subtopper die uit zijn tienjarige profcarrière heeft gehaald wat er inzat en nergens spijt van hoeft te hebben. En tegenwoordig baat hij met echtgenote Jill een restaurant uit, de Kiekenhoeve, in het landelijke Essen. [naar artikel]


16. Gents restaurant Peper kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


17. Restaurant Neon krijgt uit het niets 14,5/20 in nieuwste Gault&Millau: “Een heel aangename verrassing” (27/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Neon in Lier kreeg van de jury van Gault&Millau meteen een score van 14,5 op 20. Dat is opvallend, want het restaurant opende pas dit jaar de deuren. Op termijn willen de zaakvoerders op een nog hogere score mikken. “Maar nu zijn we al heel erg blij met dit resultaat”, zeggen ze. [naar artikel]


18. Ze dachten dat hun vegan restaurant in Antwerpen nooit zou werken, nu zit het stampvol: “Veel mensen hebben het niet eens door” (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): “Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten”, klinkt het in gesprek met De Morgen. [naar artikel]


19. Bestelwagen ramt loodzware plantenbak en omheining terras restaurant in Wingene: “Gelukkig waren we gesloten” (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een bestuurder van een bestelwagen heeft zaterdagavond erg veel schade aangericht aan Gasthof Wildenburg langs de Beernemsteenweg in Wingene. De bestuurder ging over de vluchtheuvel, ramde een plantenbak van zo’n vier ton en reed een deel van het terras aan diggelen. De bestuurder raakte gelukkig niet zwaargewond. “We mogen er niet aan denken wat gebeurd zou zijn indien het restaurant open was geweest”, vertellen zaakvoerders Stefaan en Kristof die ook de positie van de vluchtheuvel in vraag stellen. [naar artikel]


20. Zaakvoerders Antwerpse juwelier veroordeeld voor witwassen (01/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Drie zaakvoerders van een juwelierszaak in de Vestingstraat zijn veroordeeld tot celstraffen van achttien maanden en tot boetes van 60.000 euro. Tijdens een controle van de politie werd een grote som cash geld gevonden waar de zaakvoerders geen uitleg voor hadden. [naar artikel]


21. Topkunst helpt bij social distancing in Hamont-Achels restaurant (28/06/2020 - Het Belang van Limburg)

In het restaurant Food Emotions in Hamont-Achel krijgt social distance een artistieke invulling. Letterlijk, want zaakvoerders Mark Bonneu en Inge Van de Broek kregen enkele hoogwaardige kunstwerken in bruikleen om tussen de tafels de plaatsen. [naar artikel]


22. D'Haese: 'Hier is nooit de intentie geweest om Joden te schofferen' (06/03/2019 - Knack)

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) van Aalst vindt niet dat de praalwagen van carnavalsgroep Vismooil'n antisemitisch bedoeld is. "Hier is nooit de intentie geweest om Joden te schofferen", klinkt het. D'Haese zal de Europese Commissie contacteren om de context van Aalst Carnaval toe te lichten. [naar artikel]


23. Op pad in coronabroeihaard Merkem, waar 2.000 inwoners binnenblijven: “Het is hier nooit zo stil geweest” (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen voetgangers op straat. Geen fietsers die het lege dorpsplein passeren. Zelfs de bakker is er - toeval of niet - met verlof. Het West-Vlaamse Merkem (Houthulst), waar de Britse coronavariant voor een zware uitbraak zorgde, ligt er verlaten bij. De 2.000 inwoners blijven binnen. "Het is hier nog nooit zo rustig geweest." [naar artikel]


24. Bekende actrice aangeklaagd door personeel van haar restaurant (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Jessica Biel en haar zakenpartners zijn door het personeel van hun restaurant Au Fudge aangeklaagd. Dat meldt de Britse krant Daily Mail. Negen personeelsleden beweren dat de zaakvoerders fooien ter waarde van een half miljoen dollar hebben achtergehouden en eisen hun achterstallige loon nu via een rechtszaak op. [naar artikel]


25. Meer dan een derde wereldbevolking is nog nooit online geweest (01/12/2021 - Express)

Lees dit artikel: Meer dan een derde wereldbevolking is nog nooit online geweest Op aarde wonen nog altijd 2,9 miljard mensen die nog nooit gebruik van het internet hebben gemaakt, ondanks de groeiende populariteit waarop het medium door de uitbraak van coronapandemie kon rekenen. Dat blijkt uit een studie van de International Telecommunication Union (ITU). De cijfers tonen dat nog altijd 37 procent van de totale wereldbevolking van […] Lees dit artikel: Meer dan een derde wereldbevolking is nog nooit online geweest [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!