Op de horecabeurs in Gent worden op dit ogenblik de Michelin-sterren voor dit jaar uitgereikt. Michaël Vrijmoed van tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt met zijn restaurtant in Gent. Hij zal volgende zomer een surfbar openen in Kaapstad, Zuid-Afrika. [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. Het grootste nieuws komt onder andere van Wout Bru die acht jaar nadat hij zijn laatste ster verloor, opnieuw sterrenchef is en het vegetarische restaurant Humus x Hortense uit Ixelles dat een eerste ster behaalt. [naar artikel]
Deze middag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel (één)sterrenzaken als nu. In tegenstelling tot een nieuwe tweesterrenzaak, kwam er geen extra driesterrenzaak. Ander groot nieuws komt van Wout Bru. Hij verloor acht jaar geleden zijn laatste ster, maar is […] [naar artikel]
De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne - één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken - verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.” [naar artikel]
U dacht dat sprookjes niet bestonden? Dat van Karen Torosyan (43) bestaat wel. Meer nog: hij speelt de hoofdrol. Zijn ‘Bozar’ werd gisteren het enige nieuwe tweesterrenrestaurant. 25 jaar nadat hij met zijn ouders in België aanspoelde, op zoek naar geluk. “Je moet dromen in het leven. Maar je moet vooral heel hard werken. Mettez vos tripes! Geef alles wat in je lijf zit. Dan is alles mogelijk.” [naar artikel]
Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.