Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Nieuwe Michelingids wordt voorgesteld: tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt

18/11/2019 - 13:45
"Op de horecabeurs in Gent worden op dit ogenblik de Michelin-sterren voor dit jaar uitgereikt. Michaël Vrijmoed van tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt met zijn restaurtant in Gent. Hij zal volgende zomer een surfbar openen in Kaapstad, Zuid-Afrika."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nieuwe Michelingids wordt voorgesteld: tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt (18/11/2019 - VRT NWS)

Op de horecabeurs in Gent worden op dit ogenblik de Michelin-sterren voor dit jaar uitgereikt. Michaël Vrijmoed van tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt met zijn restaurtant in Gent. Hij zal volgende zomer een surfbar openen in Kaapstad, Zuid-Afrika. [naar artikel]


2. OVERZICHT. Nieuwe Michelingids: één nieuw tweesterrenrestaurant in ons land, Wout Bru is opnieuw sterrenchef (13/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. Het grootste nieuws komt onder andere van Wout Bru die acht jaar nadat hij zijn laatste ster verloor, opnieuw sterrenchef is en het vegetarische restaurant Humus x Hortense uit Ixelles dat een eerste ster behaalt. [naar artikel]


3. Nieuwe Michelingids voor 2023: veel nieuwkomers met één ster en extra tweesterrenrestaurant (13/03/2023 - Express)

Deze middag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel (één)sterrenzaken als nu. In tegenstelling tot een nieuwe tweesterrenzaak, kwam er geen extra driesterrenzaak. Ander groot nieuws komt van Wout Bru. Hij verloor acht jaar geleden zijn laatste ster, maar is […] [naar artikel]


4. Nieuwe Michelingids voorgesteld: België heeft een tweede restaurant met drie sterren (11/01/2021 - VRT NWS)

De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]


5. Bommetje dag voor Michelingids voorgesteld wordt: Stéphane Buyens (63) laat weten dat hij na achttien jaar tweede ster moet inleveren (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne - één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken - verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.” [naar artikel]


6. Van Georgië via de afwas naar het enige nieuwe tweesterrenrestaurant ‘Bozar’: “Je moet dromen in het leven, maar vooral heel hard werken” (13/03/2023 - Het Nieuwsblad)

U dacht dat sprookjes niet bestonden? Dat van Karen Torosyan (43) bestaat wel. Meer nog: hij speelt de hoofdrol. Zijn ‘Bozar’ werd gisteren het enige nieuwe tweesterrenrestaurant. 25 jaar nadat hij met zijn ouders in België aanspoelde, op zoek naar geluk. “Je moet dromen in het leven. Maar je moet vooral heel hard werken. Mettez vos tripes! Geef alles wat in je lijf zit. Dan is alles mogelijk.” [naar artikel]


7. Paling in 't groen op 10.000 meter hoogte: Michaël Vrijmoed is nieuwe chef voor Brussels Airlines (04/09/2023 - VRT NWS)

Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!