19:31 Met 16 nieuwe restaurants die één ster achter hun naam krijgen en één nieuw tweesterrenrestaurant is de nieuwe rode Michelingids voor België en Luxemburg geen grand cru. Maar de gids omarmt wel vernie... [naar artikel]
De nieuwe lijst van sterrenrestaurants in België is maandag gepubliceerd. Ons land telt zestien nieuwe restaurants met één ster en één met twee sterren. Maar hoe objectief is de Michelingids nog? In het nieuws: De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg werd maandag voorgesteld tijdens een ceremonie in Bergen. Een inflatie aan sterren De essentie: […] [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. Het grootste nieuws komt onder andere van Wout Bru die acht jaar nadat hij zijn laatste ster verloor, opnieuw sterrenchef is en het vegetarische restaurant Humus x Hortense uit Ixelles dat een eerste ster behaalt. [naar artikel]
Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne - één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken - verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.” [naar artikel]
De nieuwe Michelingids heeft de Oost-Vlaamse restaurants Libertine uit Erpe-Mere en ’t Hofke van Bazel uit Kruibeke bekroond met een ster. Voor chef Dominique Tondeurs van Libertine is het niet de eerste keer dat hij een restaurant een ster bezorgt. ’t Hofke van Bazel behoudt zijn ster en krijgt er een befaamde ‘groene ster’ bij. [naar artikel]
Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne kondigt op zijn sociale media aan dat hij na 38 jaar één van zijn twee Michelinsterren moet inleveren. [naar artikel]
Op de horecabeurs in Gent worden op dit ogenblik de Michelin-sterren voor dit jaar uitgereikt. Michaël Vrijmoed van tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt met zijn restaurtant in Gent. Hij zal volgende zomer een surfbar openen in Kaapstad, Zuid-Afrika. [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]
België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op […] [naar artikel]
Eén van de grote verrassingen op de voorstelling van de nieuwe Michelingids: Vintage, het restaurant uit Kontich, is na één jaar zijn ster alweer kwijt. Nochtans werd Ruben Christiaens vorig jaar nog uitgeroepen tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Wanneer we hem bellen voor een reactie, krijgen we een onverwacht antwoord. [naar artikel]
De Michelingids telt één zeer trouwe lezer: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Tafelen in sterrenzaken is zijn hobby, jaarlijks reist hij de wereld rond om in gemiddeld driehonderd topzaken te eten. Soms doet hij er drie in één dag. “En Noma? Al acht keer geweest.” Wat hij verwacht van de nieuwe gids? “Ik heb wel wat namen in gedachten. Misschien komt er wel een nieuwe derde ster.” [naar artikel]
België behoudt drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Dat kondigde Michelin aan tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Zestien nieuwe zaken krijgen één ster, enkel Bozar Restaurant in Brussel mag vanaf nu bijkomend twee sterren achter zijn naam schrijven. [naar artikel]
Een nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe wensen. Deze drie mensen hoeven er niet over na te denken, zij willen voor 2023 maar één ding. “Ik hoop dat 2023 het jaar wordt waarin ik weer eens word bemind.” [naar artikel]
Maandag worden in de Antwerpse Zoo de Michelinsterren uitgereikt aan de beste restaurants van dit moment. Maar waarom draagt die uitreiking de naam van een bandenmerk? En wat is het verschil tussen Michelin en Gault&Millau? [naar artikel]
In Bergen werd de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg voorgesteld. Voor het eerst in jaren toverde Michelin daarbij een verrassing van formaat uit de hoed. [naar artikel]
De lijst met knelpuntberoepen is opnieuw langer geworden. De lijst van 2023 telt 234 beroepen of 27 meer dan in 2022. Hierdoor is meer dan één op de drie (36 procent) beroepen in Vlaanderen een knelpuntberoep. Een van de nieuwkomers is maatschappelijk werker, zo melden arbeidsbemiddelaar VDAB en Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V) dinsdag. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
Marlies De Smedt en Litte Jespers nemen in 2023 Den Trol over van Karl Van Agtmael. “We zijn ons bewust van de waarde van dit café voor heel veel mensen en willen de traditie van laagdrempelig volkscafé waar iedereen zich thuis moet voelen in ere houden”, aldus de nieuwe eigenaars. Die bereiden niet alleen de overdracht voor, maar ook een groot volksfeest want op 1 juli 2023 zal Den Trol vijftig jaar bestaan. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]
In Gent is de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2019 voorgesteld. Ons land telt maar één driesterrenrestaurant meer. In totaal zijn 139 restaurants onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst bekroond met twee sterren, zeven krijgen hun eerste ster. Wallonië maakt een inhaalbeweging met drie nieuwe sterrenzaken. [naar artikel]
14:02 In de nieuwe Michelingids is het aan de top status quo gebleven met drie sterren voor Zilte, Hof van Cleve en Boury. Een recordaantal van 15 restaurants krijgt een eerste ster, waaronder het nieuwe pr... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.