Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Nieuwe Michelingids voor 2023: veel nieuwkomers met één ster en extra tweesterrenrestaurant

13/03/2023 - 19:00
"Deze middag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel (één)sterrenzaken als nu. In tegenstelling tot een nieuwe tweesterrenzaak, kwam er geen extra driesterrenzaak. Ander groot nieuws komt van Wout Bru. Hij verloor acht jaar geleden zijn laatste ster, maar is […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Michelin bekroont jong en groen talent (13/03/2023 - De Tijd)

19:31 Met 16 nieuwe restaurants die één ster achter hun naam krijgen en één nieuw tweesterrenrestaurant is de nieuwe rode Michelingids voor België en Luxemburg geen grand cru. Maar de gids omarmt wel vernie... [naar artikel]


2. België telt 16 nieuwe sterren, maar is de Michelingids nog objectief? (14/03/2023 - Express)

De nieuwe lijst van sterrenrestaurants in België is maandag gepubliceerd. Ons land telt zestien nieuwe restaurants met één ster en één met twee sterren. Maar hoe objectief is de Michelingids nog? In het nieuws: De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg werd maandag voorgesteld tijdens een ceremonie in Bergen. Een inflatie aan sterren De essentie: […] [naar artikel]


3. OVERZICHT. Nieuwe Michelingids: één nieuw tweesterrenrestaurant in ons land, Wout Bru is opnieuw sterrenchef (13/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. Het grootste nieuws komt onder andere van Wout Bru die acht jaar nadat hij zijn laatste ster verloor, opnieuw sterrenchef is en het vegetarische restaurant Humus x Hortense uit Ixelles dat een eerste ster behaalt. [naar artikel]


4. Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het één heeft niets met het ander te maken” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. [naar artikel]


5. Bommetje dag voor Michelingids voorgesteld wordt: Stéphane Buyens (63) laat weten dat hij na achttien jaar tweede ster moet inleveren (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne - één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken - verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer dat de tijd me niet rest om die tweede ster terug te pakken. Om terug te vechten. Over anderhalf jaar sluit ik de zaak, nieuws dat ik liever op een fijnere manier had bekendgemaakt.” [naar artikel]


6. Nieuwe Michelingids: Libertine uit Erpe en ’t Hofke van Bazel uit Kruibeke vallen in de prijzen (11/01/2021 - VRT NWS)

De nieuwe Michelingids heeft de Oost-Vlaamse restaurants Libertine uit Erpe-Mere en ’t Hofke van Bazel uit Kruibeke bekroond met een ster. Voor chef Dominique Tondeurs van Libertine is het niet de eerste keer dat hij een restaurant een ster bezorgt. ’t Hofke van Bazel behoudt zijn ster en krijgt er een befaamde ‘groene ster’ bij. [naar artikel]


7. Sterrenchef Stéphane Buyens kondigt zelf zijn verlies van één ster in de Michelingids aan (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne kondigt op zijn sociale media aan dat hij na 38 jaar één van zijn twee Michelinsterren moet inleveren. [naar artikel]


8. Nieuwe Michelingids wordt voorgesteld: tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt (18/11/2019 - VRT NWS)

Op de horecabeurs in Gent worden op dit ogenblik de Michelin-sterren voor dit jaar uitgereikt. Michaël Vrijmoed van tweesterrenrestaurant Vrijmoed stopt met zijn restaurtant in Gent. Hij zal volgende zomer een surfbar openen in Kaapstad, Zuid-Afrika. [naar artikel]


9. OVERZICHT. Nieuwe Michelingids: twee nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen, Vintage is ster kwijt (13/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]


10. Michelin selecteert drie nieuwe tweesterrenrestaurants in België (20/11/2017 - Metro)

België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op […] [naar artikel]


11. Vintage is Michelinster na 1 jaar alweer kwijt, maar de reden is nóg opvallender (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Eén van de grote verrassingen op de voorstelling van de nieuwe Michelingids: Vintage, het restaurant uit Kontich, is na één jaar zijn ster alweer kwijt. Nochtans werd Ruben Christiaens vorig jaar nog uitgeroepen tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Wanneer we hem bellen voor een reactie, krijgen we een onverwacht antwoord. [naar artikel]


12. Superfoodie Flip uit Duffel eet soms in drie sterrenrestaurants op dezelfde dag: “Sommige chefs vragen mijn mening over hun nieuwe creaties” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Michelingids telt één zeer trouwe lezer: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Tafelen in sterrenzaken is zijn hobby, jaarlijks reist hij de wereld rond om in gemiddeld driehonderd topzaken te eten. Soms doet hij er drie in één dag. “En Noma? Al acht keer geweest.” Wat hij verwacht van de nieuwe gids? “Ik heb wel wat namen in gedachten. Misschien komt er wel een nieuwe derde ster.” [naar artikel]


13. Nieuwe Michelingids: Hof van Cleve, Zilte en Boury behouden drie sterren, Bozar in Brussel krijgt er tweede ster bij (13/03/2023 - VRT NWS)

België behoudt drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Dat kondigde Michelin aan tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Zestien nieuwe zaken krijgen één ster, enkel Bozar Restaurant in Brussel mag vanaf nu bijkomend twee sterren achter zijn naam schrijven. [naar artikel]


14. Verliefdheid, een huis en geen 10.000 km afstand: deze Vlamingen hebben één bijzondere wens voor 2023 (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe wensen. Deze drie mensen hoeven er niet over na te denken, zij willen voor 2023 maar één ding. “Ik hoop dat 2023 het jaar wordt waarin ik weer eens word bemind.” [naar artikel]


15. Oorspronkelijk werd er maar één ster uitgedeeld, en dat door een bandenmerk: zo is de Michelingids ontstaan (26/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Maandag worden in de Antwerpse Zoo de Michelinsterren uitgereikt aan de beste restaurants van dit moment. Maar waarom draagt die uitreiking de naam van een bandenmerk? En wat is het verschil tussen Michelin en Gault&Millau? [naar artikel]


16. België heeft een nieuwe driesterrenzaak en 13 chefs nemen een (extra) ster in ontvangst (11/01/2021 - Knack)

In Bergen werd de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg voorgesteld. Voor het eerst in jaren toverde Michelin daarbij een verrassing van formaat uit de hoed. [naar artikel]


17. Meer dan één beroep op de drie is een knelpuntberoep: 27 nieuwe knelpuntberoepen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De lijst met knelpuntberoepen is opnieuw langer geworden. De lijst van 2023 telt 234 beroepen of 27 meer dan in 2022. Hierdoor is meer dan één op de drie (36 procent) beroepen in Vlaanderen een knelpuntberoep. Een van de nieuwkomers is maatschappelijk werker, zo melden arbeidsbemiddelaar VDAB en Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V) dinsdag. [naar artikel]


18. Antwerpenaar Johan Segers, onze oudste en langste sterrenchef, zag veel veranderen: “Mij is altijd geleerd dat je nooit moet doen wat de rest doet” (22/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]


19. 2023 scharnierjaar voor Den Trol: bekend café viert vijftigjarig bestaan met nieuwe eigenaars (23/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Marlies De Smedt en Litte Jespers nemen in 2023 Den Trol over van Karl Van Agtmael. “We zijn ons bewust van de waarde van dit café voor heel veel mensen en willen de traditie van laagdrempelig volkscafé waar iedereen zich thuis moet voelen in ere houden”, aldus de nieuwe eigenaars. Die bereiden niet alleen de overdracht voor, maar ook een groot volksfeest want op 1 juli 2023 zal Den Trol vijftig jaar bestaan. [naar artikel]


20. Nieuwe Michelingids voorgesteld: België heeft een tweede restaurant met drie sterren (11/01/2021 - VRT NWS)

De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]


21. Nieuwe Michelingids: nog maar één driesterrenrestaurant in België (19/11/2018 - VRT NWS)

In Gent is de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2019 voorgesteld. Ons land telt maar één driesterrenrestaurant meer. In totaal zijn 139 restaurants onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst bekroond met twee sterren, zeven krijgen hun eerste ster. Wallonië maakt een inhaalbeweging met drie nieuwe sterrenzaken. [naar artikel]


22. Nieuwe zaak Willem Hiele krijgt eerste Michelinster, tweede ster voor Brusselse Bozar Restaurant (13/03/2023 - De Tijd)

14:02 In de nieuwe Michelingids is het aan de top status quo gebleven met drie sterren voor Zilte, Hof van Cleve en Boury. Een recordaantal van 15 restaurants krijgt een eerste ster, waaronder het nieuwe pr... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!