Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
08:36 uur

Amerikaans Congres kreeg 'verontrustende' documenten over Boeing 737 MAX

Knack

24/12/2019 - 20:55

De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft maandagavond nieuwe documenten overgemaakt aan de commissie voor transport in het Amerikaanse Congres, die 'een heel verontrustend beeld lijken te schetsen' van het antwoord van Boeing op de veiligheidsproblemen bij het vliegtuigtype 737 MAX. Dat zei een raadgever van het Congres dinsdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaans Congres kreeg "verontrustende" documenten over Boeing 737 MAX (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft nieuwe documenten overgemaakt aan de commissie voor transport in het Amerikaanse Congres. Die...
  [naar artikel]
 2. Boeing 737 MAX – Amerikaans Congres kreeg “verontrustende” documenten (24/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft maandagavond nieuwe documenten overgemaakt aan de commissie voor transport in het Amerikaanse Congres, die “een heel verontrustend beeld lijken te schetsen” van het antwoord van Boeing op de veiligheidsproblemen bij het vliegtuigtype 737 MAX. Dat zei een raadgever van het Congres dinsdag. Boeing stuurde de documenten “laat op de avond” van maandag, enkele uren na het ontslag van topman Dennis Muilenburg, aldus de assistent van de commissie, die momenteel een onderzoek voert naar de 737 MAX. Dat vliegtuigtype staat sinds 13 maart aan de grond, na twee dodelijke crashes. De raadgever verduidelijkte niet of de documenten de situatie beschrijven voor of na de ongevallen met de toestellen van Lion Air en Ethiopian Airlines. Die gebeurden respectievelijk eind oktober 2018 en 10 maart 2019. Daarbij vielen 346 doden. De assistent verduidelijkte dat Boeing de documenten op eigen initiatief heeft overhandigd. De documenten lijken een erg verontrustend beeld te schetsen over twee bezorgdheden die werknemers van Boeing hadden geuit. Het gaat dan over het engagement van het bedrijf voor veiligheid, en de inspanningen van enkele werknemers om te verzekeren dat de productieplannen van het bedrijf niet werden gedwarsboomd door regulatoren of anderen, aldus de assistent. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Amerikaans Congres kreeg “verontrustende” documenten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. 'Zeer verontrustende' documenten over Boeing (25/12/2019 - De Tijd)
  10:05 Boeing heeft nieuwe documenten - met emails tussen werknemers van het bedrijf - overgemaakt aan het Amerikaanse Congres en de luchtvaartautoriteit FAA.
  [naar artikel]
 4. Luchtvaartautoriteit ontvangt ‘zeer verontrustende’ documenten over Boeing (25/12/2019 - Express)
  De vliegtuigbouwer maakte maandag mails tussen werknemers over aan de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA en het Amerikaanse Congres, op dezelfde dag dat het zijn CEO aan de deur zette. De mails gaan over de productie van de geplaagde 737 MAX en geven volgens een Congreslid een ‘zeer verontrustend beeld’ van het vliegtuig en de bedrijfscultuur. 737 […] The post Luchtvaartautoriteit ontvangt ‘zeer verontrustende’ documenten over Boeing appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Amerikaans Congres komt met vernietigend rapport voor Boeing en toezichthouder (16/09/2020 - Express)
  Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een vernietigend rapport uitgebracht over de ontwikkeling van de 737... The post Amerikaans Congres komt met vernietigend rapport voor Boeing en toezichthouder appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden (10/01/2020 - Express)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven aan het Amerikaans Congres. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die onder toezicht staan van apen’, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking […] The post Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Testpiloot had twijfels over 737 Max-toestel, maar Boeing hield info achter (19/10/2019 - De Morgen)
  Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.
  [naar artikel]
 8. Fauci ziet ‘verontrustende toename’ besmettingen in deze Amerikaanse staten (23/06/2020 - De Morgen)
  Anthony Fauci, de Amerikaanse immunoloog en medisch adviseur van president Donald Trump, ziet een ‘verontrustende toename’ van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in enkele Amerikaanse staten. Dat heeft hij gezegd in het Amerikaans Congres.
  [naar artikel]
 9. Trumps voornaamste adviseur ziet ‘verontrustende toename’ besmettingen in deze Amerikaanse staten (23/06/2020 - De Morgen)
  Anthony Fauci, de Amerikaanse immunoloog en medisch adviseur van president Donald Trump, ziet een ‘verontrustende toename’ van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in enkele Amerikaanse staten. Dat heeft hij gezegd in het Amerikaans Congres.
  [naar artikel]
 10. Congres vordert documenten vicepresident Pence (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben vicepresident Mike Pence opgeroepen om alle documenten, e-mails en opnames met betrekking tot het...
  [naar artikel]
 11. Berichten tonen dat Boeing-werknemers al in 2016 op de hoogte waren van softwareproblemen (18/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse federale luchtvaartagentschap (FAA) beschuldigt vliegtuigbouwer Boeing ervan belangrijke documenten te hebben achtergehouden, waaruit blijkt dat werknemers van het bedrijf al van bij het begin van het certificatieproces op de hoogte waren van softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat bij twee ongevallen 346 mensen om het leven kwamen. FAA laat weten dat Boeing gisteren het ministerie van Transport op de hoogte heeft gebracht van het bestaan van privéberichten tussen twee medewerkers van Boeing over communicatie met het FAA. Boeing zou echter al maanden op de hoogte zijn geweest dat die berichten bestonden. Uit de berichten blijkt dat Boeing op de hoogte was dat er grote problemen waren met het MCAS-systeem, die ervoor zorgden dat de toestellen moeilijk te controleren zijn. Dat systeem is volgens veiligheidsinspecteurs verantwoordelijk voor het naar beneden duwen van de snuit van het vliegtuig, met vliegtuigcrashes in Indonesië en Ethiopië tot gevolg. De werknemers spreken in de berichten onder meer van een flagrant probleem, en een van hen zegt dat hij zonder het te weten gelogen heeft tegen de regulatoren. Het FAA vindt de inhoud van de documenten zorgwekkend en is teleurgesteld dat Boeing het agentschap niet vroeger op de hoogte heeft gebracht van het bestaan van de documenten. “Het FAA onderzoekt de informatie die in de documenten staat om te bekijken welke maatregelen genomen moeten worden” tegen Boeing, aldus de regulator nog. Het agentschap heeft in een brief aan Boeing-CEO Dennis Muilenburg om meer uitleg gevraagd. Boeing laat in een reactie weten dat het aan het Amerikaanse Congres een document heeft overgemaakt met statements van een vroegere Boeing-werknemer, en stelt ook te zullen blijven samenwerken met de autoriteiten, aldus de krant Washington Post. Het aandeel van Boeing kreeg meteen klappen nadat het nieuws bekendraakte: het verloor rond 18.00 uur Belgische tijd 3,75 procent. Beleggers vrezen dat spanningen tussen Boeing en FAA de Boeing 737 MAX nog langer aan de grond zullen houden. Ook het FAA heeft al veel kritiek gekregen in verband met het 737 MAX-debacle. Zo hebben luchtvaartinspecteurs de regulator ervan beschuldigd veel van zijn taken aan luchtvaatmaatschappijen te delegeren, waardoor het geen onafhankelijk oordeel kan vellen. Ook zouden te weinig FAA-experts betrokken zijn geweest bij de certficatie van de toestellen. Bron: Belga   Het bericht Berichten tonen dat Boeing-werknemers al in 2016 op de hoogte waren van softwareproblemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. LIVESTREAM. Amerikaans Congres legt Zuckerberg voor tweede dag op rij vuur aan de schenen (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt vandaag opnieuw voor het Amerikaans Congres. Gisteren werd hij al meer dan vijf uur lang op de rooster gelegd...
  [naar artikel]
 13. 4 techreuzen op rooster gelegd in Amerikaans Congres: dit is er gezegd (30/07/2020 - VRT NWS)
  Behandelen Google, Apple, Facebook en Amazon concurrenten op een foute manier, en respecteren ze wel de vrijheid van meningsuiting in alle richtingen? Daarover moesten de vier bestuurders van de technologiereuzen zich gisteren verdedigen tijdens een opvallende hoorzitting in het Amerikaans Congres. Waar gaat het over?
  [naar artikel]
 14. Amerikaans Congres wil scherpere sancties tegen Rusland (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinen en Democraten in het Amerikaans Congres zijn het eens geworden over een reeks sancties tegen Rusland. De Congresleden willen dat de
  [naar artikel]
 15. Boeing-werknemers wisten eerder van problemen met 737 MAX: “Ik ben slecht in vliegen, maar dit was vreselijk” (18/10/2019 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) beschuldigt vliegtuigbouwer Boeing ervan belangrijke documenten te hebben achtergehouden, waaruit blijkt dat werknemers van het bedrijf al van bij het begin van het certificatieproces op de hoogte waren van softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat bij twee ongevallen 346 mensen om het leven zijn gekomen.
  [naar artikel]
 16. Amerikaanse diplomaat spreekt van “verontrustende” inspanning van Witte Huis tegen Biden (13/11/2019 - Metro)
  Een Amerikaanse topdiplomaat heeft voor het Congres getuigd dat de regering-Trump een “hoogst irreguliere” diplomatieke achterdeur in Oekraïne gebruikte om een onderzoek naar de politieke rivaal van de president te doen vooruitgaan. William Taylor, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Oekraïne, zag naar eigen zeggen in dat de Amerikaanse veiligheidssteun aan Oekraïne onderworpen werd aan een publieke verklaring over een onderzoek dat in verband gebracht zou worden met Joe Biden, de tegenstrever van Donald Trump. De ambassadeur stipte meermaals aan hoe eigenaardig het was dat Trumps advocaat Rudy Giuliani bij die achterdeur hielp. “Ik zag een verwarrende en ongebruikelijke regeling om Amerikaans beleid ten aanzien van Oekraïne te voeren”, zei Taylor. Hij merkte op dat dit diplomatieke kanaal niet aansprakelijk was tegenover het Congres. Dit was een “verontrustende” ontwikkeling, zei hij. Volgens de ambassadeur had Giuliani de normale diplomatie ondergraven en waren reguliere diplomatieke instanties van de regering “overhoop” komen te liggen met de achterdeurdiplomatie. bron: Belga Het bericht Amerikaanse diplomaat spreekt van “verontrustende” inspanning van Witte Huis tegen Biden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. LIVESTREAM. Amerikaans Congres legt Zuckerberg voor tweede dag op rij vuur aan de schenen: "Wat maakt jou anders dan ex-CIA-baas J Edgar Hoover?" (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt vandaag opnieuw voor het Amerikaans Congres. Gisteren werd hij al meer dan vijf uur lang op de rooster gelegd...
  [naar artikel]
 18. Amerikaans Congres verdrievoudigt het budget voor onderzoek naar Alzheimer in de hoop een oplossing te vinden voor de ongeneeslijke hersenziekte (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans Congres waagde het afgelopen jaar een gokje door de financiering voor het onderzoek naar Alzheimer te verdrievoudigen. Het Nationaal...
  [naar artikel]
 19. Boeing wil Air Force One voor minder dan 4 miljard aan Trump verkopen (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De baas van het Amerikaans lucht-en ruimtevaartbedrijf Boeing heeft woensdag aan toekomstig president Donald Trump beloofd dat hij het nieuwe
  [naar artikel]
 20. Amerikaans Congres vermijdt shutdown met goedkeuring wetsvoorstel over financiering (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres heeft een kortetermijnmaatregel goedgekeurd om de federale regering te financieren na het einde van het fiscale jaar, dat
  [naar artikel]
 21. Amerikaans Congres zal Trumps veto wellicht niet ongedaan kunnen maken (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Naar verwachting zal het Amerikaans Congres er vandaag niet in slagen het veto van president Trump ongedaan te maken. De Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 22. Amerikaans Congres geeft groen licht voor gigasteunpakket van 2.000 miljard dollar (27/03/2020 - Express)
  Het Amerikaanse Congres is vrijdag akkoord gegaan met een steunpakket ter waarde van 2.000 miljard dollar om de Amerikaanse economie... The post Amerikaans Congres geeft groen licht voor gigasteunpakket van 2.000 miljard dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. NAVO-baas Stoltenberg herhaalt voor Amerikaans Congres vraag om meer uit te geven aan defensie (03/04/2019 - VRT NWS)
  Voor het verzamelde Amerikaanse Congres heeft Jens Stoltenberg, de baas van de NAVO, de lidstaten opnieuw opgeroepen meer uit te geven aan defensie, een eis die de Amerikaanse president Donald Trump al verschillende keren heeft herhaald. Tijdens zijn historische toespraak voor het Congres, waarin hij het trans-Atlantische bondgenootschap prees, kreeg Stoltenberg een warm onthaal en meermaals een staande ovatie.
  [naar artikel]
 24. Amerikaans Congres maakt 36 miljard dollar vrij voor noodhulp (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een reeks van verwoestende natuurrampen heeft het Amerikaanse Congres dinsdag 36,5 miljard dollar (31 miljard euro) ter beschikking gesteld voor heropbouw. Het noodhulppakket, dat in de Senaat met 80 stemmen tegen 19 werd goedgekeurd, kreeg twee weken geleden al groen licht van het Huis van Afgevaardigden, maar moet nu wel nog door president Donald Trump worden ondertekend.
  [naar artikel]
 25. Amerikaans Congres heeft gestemd: open onderzoek om Trump te laten afzetten, kan beginnen (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Congres maakt het impeachment-onderzoek naar president Trump publiek. Dat heeft het Congres zopas gestemd.
  [naar artikel]
 26. Amerikaans Congres bereikt akkoord over begroting, Trump laat eis over beruchte muur vallen (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Parlementsleden in het Amerikaanse Congres zijn het eens geworden over de overheidsbegroting. Dat hebben verschillende media in de Verenigde
  [naar artikel]
 27. Amerikaans Congres keurt olieboringen in natuurgebied in Alaska goed (21/12/2017 - Knack)
  Het Congres van de VS heeft woensdag het licht op groen gezet voor olie- en aardgasboringen in het Arctic National Wildlife Refuge (ANWR), het natuurgebied in het noordoosten van Alaska. De bepaling werd te elfder ure toegevoegd aan de belastinghervorming, die dinsdag door het Congres werd goedgekeurd
  [naar artikel]
 28. FBI vond 14.900 'vernietigde' mails en documenten van Hillary Clinton (23/08/2016 - Knack)
  Een rechter heeft beslist dat het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken 14.900 mails en documenten van Hillary Clinton moet vrijgeven. Die documenten, die Clinton ten dele had laten vernietigen, werden tijdens een FBI-onderzoek bovengehaald. De rechter dringt erop aan dat ze snel publiek worden.
  [naar artikel]
 29. Amerikaans congres neemt wetgeving over Hongkong aan (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres heeft twee wetten aangenomen waarmee de manifestanten in Hongkong gesteund worden. Het Huis van Afgevaardigden keurde...
  [naar artikel]
 30. Amerikaans Congres kan Trumps veto niet ongedaan kunnen maken (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans Congres is er vandaag niet in geslaagd het veto van president Trump ongedaan te maken. De Amerikaanse president Donald Trump maakte...
  [naar artikel]
 31. Amerikaans Congres maakt zich klaar voor stemming over compromis grensbeveiliging (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beide kamers van het Amerikaanse Congres gaan vandaag stemmen over het compromis van de Republikeinse en Democratische onderhandelaars over de...
  [naar artikel]
 32. “FAA voorzag meer rampen met Boeing 737 MAX” (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met het toestel. Dat stelt nieuwszender CNBC, die wijst op documenten die nog voor de tweede ramp met het toestel begin dit jaar werden opgesteld.
  [naar artikel]
 33. Amerikaans Congres wil nieuwe VW-baas horen na geruchten over nieuw fraudeonderzoek met diesels (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Congres hebben de nieuwe topman van Volkswagen op het matje geroepen. De volksvertegenwoordigers eisen tekst en uitleg...
  [naar artikel]
 34. Amerikaans Congres zet eerste stap richting afzettingsprocedure Trump: ‘Niemand staat boven de wet’ (25/09/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaans Congres zet de eerste stap richting de zogenaamde ‘impeachmentprocedure’ tegen president Donald Trump. Dat heeft Democratisch Congresvoorzitter Nancy Pelosi bekendgemaakt. Reden is het controversiële telefoontje van Trump met zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski. Daarmee begint een proces van maanden, met als waarschijnlijke climax een stemming in de Senaat: is Trump schuldig of niet aan machtsmisbruik?
  [naar artikel]
 35. Komt Trumps grensmuur er of niet? President overweegt tijdelijke ‘shutdown' van Amerikaans Congres bij verzet van Democraten (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen twee jaar deden leden van het Amerikaanse Congres hun uiterste best om Trump zijn persoonlijk streven naar de financiering van een...
  [naar artikel]
 36. Mag Trump nucleaire macht in handen hebben? Hoorzitting in Amerikaans Congres aan de gang (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in meer dan veertig jaar onderzoekt het Amerikaanse Congres de bevoegdheid van de president om een nucleaire aanval te lanceren. "We...
  [naar artikel]
 37. Bibliotheek Amerikaans Congres stopt archiveren van elke tweet (28/12/2017 - Knack)
  De bibliotheek van het Amerikaanse Congres stopt op 31 december met de archivering van alle tweets.
  [naar artikel]
 38. "Boeing kreeg illegale belastingkorting" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de Verenigde Staten een illegaal belastingvoordeel gekregen om de 777X-vliegtuigen daar te
  [naar artikel]
 39. 'Mark Zuckerberg zal voor Amerikaans Congres verschijnen' (27/03/2018 - Knack)
  Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, zal naar verwachting getuigen in het Amerikaanse Congres.
  [naar artikel]
 40. Amerikaans Congres zal veto Trump wellicht niet ongedaan kunnen maken (26/03/2019 - Metro)
  Naar verwachting zal het Amerikaans Congres er vandaag niet in slagen een veto van president Trump in verband met de bouw van een muur aan de grens met Mexico ongedaan te maken. In februari riep het Republikeinse staatshoofd een nationale noodsituatie uit om naar goeddunken, in het bijzonder wat betreft geldelijke middelen, de muur te kunnen bouwen. Zo heeft het Pentagon gisteren gezegd dat het 1 miljard dollar voor het project zal vrijmaken. De Democraten hebben in het Congres Republikeinen over de streep kunnen trekken om een resolutie te stemmen die het uitroepen van de nationale noodsituatie verwerpt. Dit gebeurde met een gewone meerderheid in beide kamers van het Congres. Trump stelde meteen zijn veto, zijn eerste. Om dit ongedaan te maken is een tweederdemeerderheid nodig. Het Huis van Afgevaardigden, waar de Democraten de meerderheid hebben, stemt het eerst. De resolutie kreeg eerder 245 stemmen achter zich en 182 tegen, terwijl dertien Republikeinen met de Democraten meestemden. Nu zijn er zowat 285 stemmen nodig, wat een heel verschil is, aldus nieuwszender CNN. Maar naar de zender ook meldde mag volgens Chuck Schumer, fractieleider van de Democratische minderheid in de Senaat, zo een resolutie elke zes maanden aan de oppervlakte komen, en zijn de Democraten van plan van die mogelijkheid gebruik te maken. Bron: Belga   Het bericht Amerikaans Congres zal veto Trump wellicht niet ongedaan kunnen maken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Amerikaans Congres maakt 4,6 miljard dollar vrij voor opvang migranten (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres heeft vandaag met spoed een pakket van 4,6 miljard dollar goedgekeurd om de migratiecrisis aan de Mexicaanse grens aan te...
  [naar artikel]
 42. Amerikaans Congres versoepelt bankregels die na financiële crisis werden ingevoerd (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres heeft vandaag een wet goedgekeurd die de strengere bankregulering ingevoerd na de financiële crisis in 2008, weer...
  [naar artikel]
 43. Kourtney Kardashian pleit voor veilige verzorgingsproducten in Amerikaans Congres (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kourtney Kardashian (39) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het Amerikaanse Congres in Washington. Ze kwam langs om er te praten over het gevaar...
  [naar artikel]
 44. Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januari (12/02/2020 - Express)
  De vliegtuigbouwer Boeing ontving in heel januari geen bestellingen, voor geen enkel vliegtuig, en leverde maar 13 vliegtuigen. Vorig jaar kreeg het bedrijf, na annulaties, 45 bestellingen en leverde het 46 toestellen. Boeing worstelt nog steeds met de naweeën van de crashes eind 2018 en begin 2019. Bij twee crashes met de Boeing 737 MAX […] The post Boeing krijgt voor de eerste keer in 30 jaar nul bestellingen in januari appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe (19/05/2019 - De Tijd)
  10:25 Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.
  [naar artikel]
 46. Amerikaans Congres keurt hulppakket voor slachtoffers natuurrampen goed (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten heeft het Congres vandaag, na maanden palaveren, groen licht gegeven voor een pakket noodhulp aan slachtoffers van...
  [naar artikel]
 47. Macron snoeihard voor Trump in Amerikaans Congres (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn driedaags bezoek aan de Verenigde Staten afgesloten met een toespraak voor het Amerikaans Congres.  Macron werd er ontvangen met minutenlang applaus; zijn toespraak werd herhaaldelijk onderbroken door een staande ovatie.  En toch toonde Macron zich bijzonder kritisch voor het beleid van president Trump.
  [naar artikel]
 48. Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen (07/02/2020 - Express)
  Ingenieurs bij Boeing hebben opnieuw een softwareprobleem gespot in de Boeing 737 MAX. Als het regent, dan giet het, of dat lijkt toch het nieuwe credo van Boeing te zijn. Een nieuw softwareprobleem dat de luchtvaartmaatschappij ontdekte, zet mogelijk opnieuw een rem op de ingebruikname van de Boeing 737 MAX. Lichtje Het probleem kwam reeds […] The post Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Boeing vindt twee nieuwe softwarefouten in Boeing 737 MAX (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft twee nieuwe softwareproblemen aangetroffen in de Boeing 737 MAX. Ook deze fouten moeten hersteld zijn, vooraleer het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.