Dat groenten en fruit eten goed is voor onze gezondheid is al lang geen verrassend nieuws meer. Nieuw onderzoek toont nu echter aan dat je houden... [naar artikel]
Bij hoger opgeleide mensen met een gezonde levensstijl en een gecontroleerde bloeddruk ziet men voor het eerst een lichte afname van alzheimerdementie. [naar artikel]
Alzheimer Liga Vlaanderen heeft sinds 25 oktober een nieuwe directeur. Rudy Poedts wil de organisatie verder uitbouwen tot de beste bron voor ondersteuning, vorming, begeleiding en informatie voor mensen met dementie en hun omgeving. [naar artikel]
De Europese Commissie heeft vijf kankerverwekkende chemicaliën toegevoegd aan de lijst met gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft een voorstel gepresenteerd dat nieuwe grenswaarden invoert op die vijf kankerverwekkers. Naar schatting 22.000 arbeidsgerelateerde ziektes zouden daarmee vermeden kunnen worden. Kanker vormt het grootste gezondheidsrisico op de Europese […] Het bericht Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op Eurocommissaris Thyssen voert strijd tegen kankerverwekkende stoffen op de werkvloer op verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een textielbedrijf uit Deerlijk probeert stoffen te behandelen met virusremmende vloeistoffen. Het is de bedoeling om die speciale stof dan te gebruiken voor bijvoorbeeld zetels of kussens. Het COVID-19-virus kan dagenlang overleven op voorwerpen. Zo kunnen mensen besmet geraken door bijvoorbeeld in een zetel te gaan zitten. [naar artikel]
Milieu-epidemioloog Philippe Grandjean onderzoekt al zijn hele carrière de gezondheidseffecten van chemische stoffen, waaronder ook de verguisde PFAS. Om de fouten uit het verleden te vermijden, moeten we stoffen anders reguleren, vindt hij. ‘Het huidige systeem dient nog te veel het belang van de industrie.’ [naar artikel]
De ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. Het onderzoek op muizen heeft aangetoond dat het eten van een zeewier met de stof Saringosterol de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert. Dat eiwit wordt […] Het bericht Zeewier kan mogelijk ontwikkeling alzheimer afremmen Zeewier kan mogelijk ontwikkeling alzheimer afremmen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.