Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Steeds minder bakkers in België

10/02/2020 - 05:03
"“Elke week doen er gemiddeld twee bakkers de deuren dicht”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Steeds minder bakkers in België (10/02/2020 - Het Belang van Limburg)

“Elke week doen er gemiddeld twee bakkers de deuren dicht”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. [naar artikel]


2. Steeds minder artisanale bakkers: “Harde, maar fijne stiel” (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De stiel van artisanale bakker dreigt verloren te gaan bij gebrek aan opvolging. In LImburg waren er 50 jaar geleden nog 400 bakkers, maar dat aantal is teruggelopen tot 100. In Tongeren bijvoorbeeld houden drie warme bakkers het voor bekeken. [naar artikel]


3. Onze bakkers, slagers en kappers betalen nog steeds te veel voor hun telecomfactuur (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Bakkers, slagers, kappers en andere ‘eenmanszaken op een vaste locatie’ betalen veel voor hun telecombundels in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit een jaarlijkse vergelijkende studie van telecomregulator BIPT. Vooral Frankrijk is een stuk goedkoper, maar ook Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijken vaak interessanter qua prijs. [naar artikel]


4. Flexijob steeds populairder: bakkers en slagers zetten leerkrachten achter de toog (05/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het aantal mensen met een flexijob buiten de horeca is in een halfjaar tijd verdubbeld. Vooral bakkers, slagers en winkels werken steeds vaker met flexijobbers in plaats van met studenten. Ook steeds meer gepensioneerden nemen zo’n flexijob aan. [naar artikel]


5. “Brood bestellen zoals op Bol.com”: steeds meer bakkers met onlinewinkel (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Online brood, pistolets of taart bestellen: de afgelopen twee jaar gingen 43 procent meer Limburgse bakkers digitaal via Bakkersonline. “Klanten die via de webshop bestellen, moeten niet aanschuiven in de rij”, zegt Ruben Baeten van Bakker Baeten in Opoeteren (Maaseik). [naar artikel]


6. Bakkers en supermarkten verkopen steeds vaker ‘brood van gisteren’: is het dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? (15/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]


7. Steeds meer warme bakkers gooien de handdoek: ‘Velen werken met verlies of komen amper rond’ (26/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit? (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]


9. Waarom steeds meer bakkers tussen kerst en nieuw hun zaak sluiten: “Het is een heel moeilijke afweging” (26/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Steeds meer bakkers doen het licht uit tijdens de eindejaarsperiode. Vroeger was dat hoogstens even tussen Kerstmis en Nieuwjaar, nu nemen ze vlot twee tot zelfs drie weken. Hoe komt dat? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!