Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]
Bij een Delhaize-filiaal in Hasselt kan je sinds vorige week brood van één dag oud kopen aan de helft van de prijs. Ook andere bakkerijen plaatsen ‘brood van gisteren’ opnieuw in de kijker. “Het is even lekker en klanten vragen er zelf naar.” [naar artikel]
Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]
Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]
Bakkers die wat brood op overschot hebben of supermarkten die nog snel enkele kilo's appels willen verkopen? Dankzij de Rekub-app kunnen consumenten meteen zien welke handelaars hun overschotjes met korting aanbieden. [naar artikel]
Warme bakkers hebben het moeilijker dan ooit. Door de hoge energie- en grondstoffenprijzen staat het water hen aan de lippen. Vooral bakkers die tegen hun pensioen aanlopen, geven er vroegtijdig de brui aan. Ook de bikkelharde concurrentie van supermarkten en het gebrek aan jonge overnemers spelen de bakkers parten. [naar artikel]
Nu de graanschuur van de wereld gebukt gaat onder een zware oorlog, moeten lokale bakkers andere leveranciers zoeken. Dan halen ze hun tarwe toch in eigen streek, horen we je denken. Bij welke bakkers koop je zo’n brood van eigen bodem dan? En waarom is ‘lokaal’ bakken toch niet zo eenvoudig? [naar artikel]
Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit. [naar artikel]
De Rode Duivels zijn geland in Rusland. Bij elk groot kampioenschap tonen de middenstanders zich telkens van hun creatiefste kant. Wij gingen gisteren de WK-gekte al eens opsnuiven bij de bakkers rond Antwerpen. Als de matchen van de Rode Duivels straks even hard om van te smullen zijn, worden we zeker wereldkampioen. [naar artikel]
Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit. [naar artikel]
We kopen steeds vaker producten met een kleinere ecologische voetafdruk. Sojamelk, vegetarische producten en bio zitten sterk in de lift. Supermarkten noteren stijgingen tot 40 procent. Dat blijkt uit een rondvraag van "De zevende dag". Die trend zal zich dit jaar verder voortzetten, denken de supermarkten. [naar artikel]
Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne ‘Brood, maar dan beter’ van de supermarktketen Delhaize. De beroepsvereniging van Vlaamse ambachtelijke bakkers vindt dat de nieuwe campagne doet uitschijnen dat enkel bij Delhaize brood zonder bewaarmiddelen wordt gemaakt. [naar artikel]
De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Ook sommige Limburgse bakkers maken zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van uw krant bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]
HasseltDe FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Ook sommige Limburgse bakkers maken zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van uw krant bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]
De warme bakkers krijgen op zondag steeds minder klanten over de vloer. Dat fenomeen moet grotendeels worden toegeschreven aan de strategie van vele supermarkten om ook op zondag open te blijven. Dat is ook uit een studie van het onderzoeksbureau GfK gebleken, waarbij opgemerkt wordt dat de zondagomzet van de grote ketens op zes jaar […] The post Zondagconcurrentie van superettes wordt warme bakker stilaan fataal appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Online brood, pistolets of taart bestellen: de afgelopen twee jaar gingen 43 procent meer Limburgse bakkers digitaal via Bakkersonline. “Klanten die via de webshop bestellen, moeten niet aanschuiven in de rij”, zegt Ruben Baeten van Bakker Baeten in Opoeteren (Maaseik). [naar artikel]
Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij. [naar artikel]
De tarweprijzen blijven stijgen en bakkers slaan de prijzen van het brood op. Drie maanden geleden kostte een ton tarwe nog 245 euro, nu kost een ton 366 euro. Dat is een stijging met 49 procent. Ook door de stijgende energieprijzen lopen de kosten voor bakkers op. "Het journaal" ging langs bakkerij 't Pistoléke in Schoten en sprokkelde reacties bij bakker Mario en zijn klanten. [naar artikel]
Het ontbijt is mijn lievelingsmaal. En dat mag als een koning, zeggen ze. Dus ga ik vanochtend nog eens voor chocopasta op de boterham. Liefst snijd ik mijn brood zelf, zo’n dikke snede multivlokkenbrood boordevol granen. Elke warme bakker heeft nog wel zo’n variant. In Bocholt is Knapen dé bakker voor brood. Hij is de enige die overleeft tussen de supermarkten. In Kaulille en Lozen hebben ze ook nog echte ambachtelijke bakkers, gelukkig maar. Je proeft het verschil. Doe de test nog maar eens, die is heel smakelijk. [naar artikel]
Het aantal mensen met een flexijob buiten de horeca is in een halfjaar tijd verdubbeld. Vooral bakkers, slagers en winkels werken steeds vaker met flexijobbers in plaats van met studenten. Ook steeds meer gepensioneerden nemen zo’n flexijob aan. [naar artikel]
Nederlandse supermarkten mogen vanaf 1 juli geen tabak meer verkopen. Supermarkteigenaars die hun omzet uit tabak niet willen zien kelderen, richten daarom steeds vaker een tabaksspeciaalzaak op naast de deur. En dat leidt tot gemengde reacties. [naar artikel]
Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]
Na protest van de groentetelers komt er toch opnieuw overleg met de diepvriesproducenten over de prijs van hun groenten. Door de stijgende kosten moeten de groenteboeren die vaak verkopen tegen verlies. ‘De concurrentie tussen de supermarkten speelt hier een belangrijke rol in.’ [naar artikel]
Winkeldieven zijn mee met hun tijd: steeds minder verstoppen ze een fles wijn onder hun jas, steeds vaker ‘vergeten’ ze die af te rekenen aan de zelfscankassa’s. Supermarkten zijn er zich van bewust en hebben verschillende technieken om dieven te betrappen. Eén keten heeft de voorbije maanden de controles aan de zelfscankassa’s zelfs “stevig omhooggetrokken”. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.