De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit, en dat is maar goed ook. Het vergeten saffraankoekje, luisterend naar de naam Geelse Mop, is immers erkend als Vlaams streekproduct. Bij de heropening van het Bakkerijmuseum, twee jaar geleden, (her)lanceerde bakker Peter Steurs de bewuste saffraankoekjes. Het begin van een mooi verhaal. Wij doken in de trommel van de VLAM en toverden nog twaalf Kempense lekkernijen en specialiteiten tevoorschijn. [naar artikel]
De Geelse saffraanmoppen, dat zijn ronde zandkoekjes, krijgen een erkenning als Vlaams streekproduct. Bakker Peter Steurs bakt de koekjes met het recept van een collega-bakker: "Het is een oud recept met een lang verhaal." [naar artikel]
De Vlaamse overheid heeft dinsdag zes producten erkend als Vlaams streekproduct. Het gaat om Oostendse zeebeschuit, glazuurspeculaas van de kust, borstbollen van Wycam’s, koffie uit Diest, Geelse saffraanmoppen en Limburgse appelwijn. [naar artikel]
Zes Vlaamse streekproducten hebben het Vlaamse label Streekproduct.be gekregen en worden zo erkend als traditioneel streekproduct. Het gaat om vijf gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en één unieke traditie aan de kust, de Oostendse oesters. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dinsdag. [naar artikel]
De lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas is erkend tot Vlaams streekproduct. Confiserie Thijs is al meer dan tachtig jaar een artisanale snoepjesfabriek. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft vier Limburgse producten erkend als streekproduct. Het gaat om Haspengouwse confituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, Haspengouwse Chardonnay wijn en Hasseltse graanjenever. Buiten onze provincie werd ook Aarschots gebak beloond met een erkenning. [naar artikel]
Vlaanderen heeft er twee nieuwe erkende streekproducten bij. De klaaskoek en de Antwerpse kalfsrol met hersensaus zijn door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) verkozen tot eetbaar erfgoed. De producenten mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken. [naar artikel]
Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst mogen voortaan de titel van Vlaams traditioneel streekproduct dragen. De vijf streekproducten werden officieel erkend door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), zo meldt het centrum dinsdag. [naar artikel]
Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]
De schuimwijnen van wijndomein Chardonnay Meerdael in Vaalbeek, bij Oud-Heverlee, krijgt het Vlaamse label Streekproduct.be. Daarmee rijven de wijnbouwers één van de laatste drie erkenningen van dit jaar binnen. [naar artikel]
Destilleerder Guy maakte een einde aan het verbod op absint, hét aperitief van 19de-eeuws Frankrijk. Nu heeft hij een nieuwe mijlpaal bereikt: de drank wordt een officieel streekproduct. [naar artikel]
De Oostendse garnaalkroket is door het VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, erkend als Eetbaar Erfgoed. De kroket is gemaakt met handgepelde garnalen, die gevangen zijn door Oostendse vissers. De vulling moet uit minstens 30 procent garnalen bestaan en ze moet gemaakt zijn binnen een straal van 10 kilometer rond Oostende. [naar artikel]
De Vlaamse overheid heeft dinsdag zes producten erkend als Vlaams streekproduct. Wat weet u over de delicatessen die deze kwaliteitsstempel mogen dragen? [naar artikel]
Zes traditionele verwenproducten krijgen het Vlaams erkenningslabel streekproduct toegekend. Ook de Limburgse en Bocholtse bakkemoezevlaai mag deze titel dragen. “Een belangrijke erkenning”, vindt bakker, Jack Knapen. [naar artikel]
Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]
Vlaamse streekhoning van BIJ De Honingmaker uit Gistel, Boerenpaté uit de Westhoek van De Beauvoorder uit Veurne, Oost-Vlaamse graanjenever van Stokerij-Eenvoud uit Zelzate, Oost-Vlaamse lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas en Trappistenkaas uit Westmalle van Kaasmakerij Abdij der Trappisten Westmalle krijgen het Vlaams erkenningslabel streekproduct.be. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Vlaanderen en Nederland zijn samen gestart met de procedure om de Europese erkenning van de Limburgse Vlaai aan te vragen. Het gaat om de erkenning als Beschermde Geografische Aanduiding. Zo’n erkenning als streekproduct kan enkel voor een landbouwproduct, levensmiddel of wijn afkomstig uit een bepaalde regio en met grote bekendheid. [naar artikel]
De borstbol is vanaf nu een erkend Vlaams streekproduct. Sinds enkele jaren worden de aloude harde suikerbolletjes in Sint-Niklaas geproduceerd. De erkenning is voor Joris Thijs, producent van de borstbollen, een zegen. “Ons publiek sterft stilaan uit.” [naar artikel]
Ze hebben er even op moeten wachten, maar koffiebranderij Stroobants uit Diest heeft eindelijk het label binnen van streekproduct. Stroobants koffie bestaat al 100 jaar en is al net zo lang een legende in de streek van Diest. Een van de criteria waar een streekproduct aan moet voldoen. [naar artikel]
Op vrijdag 15 september bracht Bocholt hulde aan haar culturele ambassadeurs. De ‘Open Hand 2017’ ging naar Jack en Karien van Bakkerij Knapen omdat hun bakkemoezevlaai erkenning kreeg als Vlaams streekproduct. De pluim voor verdienstelijke jongeren ging naar het muzikale trio Robbe, Nora, en Ties. [naar artikel]
240 psychiatrisch patiënten worden door de Geelse gemeenschap opgevangen. [naar artikel]
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) heeft de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve erkend als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed. Een werkgroep heeft hemel en aarde bewogen voor de erkenning is dan ook euforisch. [naar artikel]
Elk jaar worden er nieuwe lekkernijen officieel erkend als "traditioneel streekproduct". Deze keer komen de specialiteiten vooral uit Limburg en... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.