Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Is kombucha echt zo gezond als het wordt voorgesteld? “Het heeft zeker wat interessants te bieden”

01/11/2023 - 22:01
"Elke week leggen we een gezondheidsclaim onder de loep. Werkt dat eigenlijk wel? Deze week: het hippe drankje kombucha, dat de darmklachten zou verminderen én goed zou zijn voor je immuunsysteem."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is kombucha echt zo gezond als het wordt voorgesteld? “Het heeft zeker wat interessants te bieden” (01/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Elke week leggen we een gezondheidsclaim onder de loep. Werkt dat eigenlijk wel? Deze week: het hippe drankje kombucha, dat de darmklachten zou verminderen én goed zou zijn voor je immuunsysteem. [naar artikel]


2. Kombucha: een zuur drankje, wellicht gezond en een goed alternatief voor wijn (03/03/2020 - De Morgen)

Kombucha. Zuur, wellicht gezond en een goede alternatief voor wijn. Het hip drankje bestaat al jaren maar is sinds kort erg populair geworden. [naar artikel]


3. Iedereen aan de kombucha: is het theedrankje zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste legt uit (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van in de supermarkt tot in de lokale koffiebar of zelfs als alcoholvrije optie op restaurant: je komt kombucha vandaag overal tegen. Maar hoe kies je de beste versie van de theedrank? En kan het echt je spijsvertering bevorderen of diabetes verhelpen? Diëtiste Sanne Mouha scheidt de waarheid van de opgeklopte marketingpraatjes. “Sommige merken bevatten tot 4 suikerklontjes voor amper 400 ml!” [naar artikel]


4. Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha (11/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” [naar artikel]


5. Populair voor in de beautykast: serums en lotions met kombucha of gefermenteerde melk (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)

In beautyland wordt steeds gezocht naar nieuwe ingrediënten om je een stralende huid te bezorgen. Nu vallen samenstellers voor de zogezegd heilzame eigenschappen van kombucha en kefir… [naar artikel]


6. Sla jij ook aan het brouwen deze kerstvakantie? Zo maak je je eigen kombucha (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Misschien klonk het Aziatische drankje je tot voor kort vreemd in de oren, maar tegenwoordig is kombucha overal. Anno 2020 vind je het in zo goed als elke supermarkt, maar velen slaan tijdens de kerstvakantie ook zelf aan het brouwen. Wij vertellen je hoe je het hippe drankje met tal van gezondheidsvoordelen thuis kan maken. [naar artikel]


7. 5 x Kombucha bij Antwerpse adresjes (28/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Kombucha, de gefermenteerde frisdrank op basis van zwarte of groene thee is ook bij ons aan een steile opmars bezig. Steeds meer restaurants hebben een eigen scoby (symbiose van azijnzuurbacteriën en gist), de schimmel die nodig is om kombucha te maken. Dat doet het als frisdrank, maar ook als non-alcoholisch drankje bij diverse gerechten. [naar artikel]


8. Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper ervan: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha” (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om de drank legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]


9. Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha” (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!