De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft woensdag de sluiting van alle winkels, bars en restaurants aangekondigd, met uitzondering van apotheken... [naar artikel]
De mens is een gemakzuchtig beestje, en daar valt veel geld mee te verdienen. Bedrijven die eten leveren tot bij ons thuis, zoals Deliveroo en Takeaway.com, zien hun omzet in België elk jaar spectaculair stijgen. Daardoor moeten mensen niet meer naar de winkel, en is de kans groot dat de traditionele supermarkt er in de komende jaren heel anders zal uitzien. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Ook vandaag blijven heel wat Delhaize-winkels in eigen beheer gesloten. Volgens Delhaize zelf gaat het om 113 van de 128 "eigen" winkels. Het personeel blijft ongerust over de toekomst en werkvoorwaarden, nadat Delhaize had aankondigd om alle winkels die het nog in eigen beheer heeft, over te dragen naar zelfstandige uitbaters. [naar artikel]
Er zijn nog altijd twee zekerheden in de wereld. Elk jaar komen er nog supermarkten bij én elk jaar schreeuwen de supermarkten alsmaar luider om volk, zeker in deze tijd van arbeidsschaarste. De vraag is niet of deze ‘gemotiveerde’ werknemers te vinden zijn -bijna onmogelijk- maar of we wel zoveel supermarkten nodig hebben die élke […] [naar artikel]
Supermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs. [naar artikel]
Comeos, de belangenorganisatie van de Belgische handels- en dienstensector, heeft een uitdoofscenario uitgerold om plastic voor eenmalig gebruik te bannen uit onze supermarkt- en restaurantketens. [naar artikel]
Het is niet in de supermarkt, op restaurant of in het fitnesscentrum dat we een verhoogd risico lopen op een besmetting met Covid-19. Dat valt af te leiden uit een nieuwe studie van Public Health Wales, de Welshe Sciensano, op basis van een online enquête, die bij 2.820 respondenten peilde naar de risicofactoren binnen een gemeenschap. [naar artikel]
De CO2-crisis in Groot-Brittannië zal volgens de voedingsindustrie binnenkort leiden tot bevoorradingsproblemen in supermarkten en restaurants. Vooral de productie van kip, varkensvlees en bakkerijproducten wordt getroffen. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.