Met de opening van een veertiende frietkot kroonde het landelijke grensdorp Ravels zich vorige maand tot koning van de Belgische friet. “Veertien frietkramen voor een dorp van 15.000 mensen, of één frituur per duizend inwoners? Dat is zeer uitzonderlijk”, zegt de voorzitter van de nationale frituristenbond. Vandaag zijn er van die veertien frituren nog maar acht open, vooral omdat de vele Nederlandse ‘friettoeristen’ de grens niet meer mogen oversteken. [naar artikel]
Het is deze week de Week van de Friet. Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Hij deelt dan ook in primeur mee om de Vlaamse frietkoten te beschermen als monument. [naar artikel]
De coronamaatregelen veranderen om de haverklap. Zeker in een grensdorp is het moeilijk bij te houden waar wat nog mag en wat waar verplicht is. We gingen naar Putte-Woensdrecht, een dorp aan twee kanten van de grens. Of moeten we zeggen: aan drie kanten? [naar artikel]
De coronamaatregelen veranderen om de haverklap. Zeker in een grensdorp is het moeilijk bij te houden waar wat nog mag en wat waar verplicht is. We gingen naar Putte-Woensdrecht, een dorp aan twee kanten van de grens. Of moeten we zeggen: aan drie kanten? [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
Al bijna tien jaar bakt hij ze (goud)bruin, maar Luc Van Ranst van frituur 't Steen heeft van het stadsbestuur geen verlenging van zijn concessie [naar artikel]
“Voor mij een kleintje met mayonaise en een Bicky Burger.” Met dat zinnetje schuimt Tae-Yoon Michielsens (27) Vlaanderen af voor “de eerste echte frietkotrecensiesite”. En het is hem menens. “Voor een goeie friet rij ik met plezier 90 kilometer ver.” De definitie van een topfriet? “Mooi krokant, licht gebruinde randjes, maar toch nog perfect prikbaar met een vorkje.” [naar artikel]
De Stad Brussel heeft een ontwerpwedstrijd gelanceerd om de acht verouderde frietkoten en kiosken te vervangen door een specifiek en herkenbaar [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.