Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe komt de horeca uit de lockdown? “Hopelijk kunnen we nog iéts van de zomer maken”

09/04/2020 - 16:27
"De horeca kreunt, en niet omdat ze bij dit heerlijke weer hun klanten op het terras niet bediend krijgen. Van dag één van de lockdown moest elk..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen komt met ongezien hervormingsplan: witte kassa overal, in ruil voor 6% btw op niet-alcoholische drank (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]


3. Ondernemers in horeca vrezen voor omzet van minstens 70 procent deze zomer (24/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]


4. INTERVIEW. Witte kassa overal, in ruil voor 6% btw op niet-alcoholische drank: Horeca Vlaanderen komt met ongezien hervormingsplan (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]


5. UITGELEGD. 140.000 werknemers technisch werkloos: dit is invloed van lockdown op horeca (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]


6. UITGELEGD. Honderdduizenden werknemers technisch werkloos: dit is invloed van lockdown op horeca (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]


7. Avondklok, plaatselijke lockdown en sluiting horeca: zo kunnen burgemeesters coronabroeihaard aanpakken (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

De burgemeesters kunnen een hoop maatregelen nemen om een coronabroeihaard in de kiem te smoren. Zo kunnen ze de horeca sluiten, een avondklok... [naar artikel]


8. Verlinden blikt voortuit op Overlegcomité: “Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer” (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De versoepelingstrein maakt vaart: zaterdag treedt het buitenplan in werking en volgende week zit het Overlegcomité opnieuw samen. “Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer”, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanochtend op de radio bij Bel RTL. [naar artikel]


9. VTM NIEUWS kon advies voor coronabarometer al inkijken: geen complete lockdown meer en horeca blijft open (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

We moeten nooit meer in complete lockdown, ook niet in de ergste fase van de coronapandemie. De horeca mag openblijven en ook evenementen zullen nog kunnen, zij het onder voorwaarden. Dat blijkt allemaal uit het laatste advies van coronacommissaris Pedro Facon aan de regering, een voorlopig advies dat VTM NIEUWS al kon inkijken. [naar artikel]


10. “Nu de lockdown voorbij is wil restaurant de vouchers van Social Deal niet meer” (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij SocialDeal.be kunt u vouchers kopen die recht geven op een arrangement in de horeca. Veel mensen kochten op de webshop een voucher, maar konden die door de lockdown niet gebruiken. En nu de deuren van de horeca weer opengaan, willen nogal wat horeca uitbaters blijkbaar niet meer van de voucher weten [naar artikel]


11. Heropening horeca op 1 mei onzeker (24/03/2021 - De Morgen)

Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]


12. Heropening van de horeca op 1 mei onzeker (24/03/2021 - De Morgen)

Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]


13. Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer (24/06/2020 - Express)

Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]


14. Nederlanders vinden massaal de weg naar Mechelen: “Voor horeca maakt dit een deel van het jaar goed” (28/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Sinds de nieuwe strenge lockdown in Nederland steken steeds meer Noorderburen de grens over om in ons land te shoppen of de horeca te bezoeken. Niet alleen Antwerpen krijgt met dat fenomeen te maken, ook Mechelen werd de voorbije dagen overspoeld door Nederlanders. Onze reporter ging even poolshoogte nemen bij de Mechelse horeca. [naar artikel]


15. Antwerpse horeca wil bijsturing om drama te vermijden: “Amper 10% bezetting in hotels” (09/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

“De bezetting in de Antwerpse hotels was dit weekend 10%. Dat is zelfs minder dan tijdens de lockdown. En daar komt bij dat ongeveer een derde van de horeca in de stad noodgedwongen tijdelijk sluit of de openingsuren flink aanpast. Deze situatie is nefast voor onze ondernemers”, zegt de plaatselijke voorzitter van Horeca Vlaanderen Davy Brocatus. De belangenorganisatie eist betere communicatie. [naar artikel]


16. Viroloog Steven Van Gucht: “Tweede lockdown in winter niet uitgesloten” (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

“De komende weken en maanden zitten we goed, maar de winter wordt mogelijk een kritieke periode. Hopelijk komt er geen tweede lockdown, maar het is... [naar artikel]


17. Horeca snakt naar heropening (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De veiligheidsraad zit samen over een verdere versoepeling van de lockdown. Wellicht mogen we vanaf 8 juni daguitstapjes in eigen land maken. De grenzen zouden mogelijk pas later, vanaf 15 juni opengaan. Pretparken en zwembaden zouden nog langer dichtblijven tot 1 juli en de discotheken zelfs tot 1 september. Wie de beste vooruitzichten heeft, is de horeca. Het staat zo goed als vast dat vandaag beslist wordt dat cafés, restaurants en terrasjes vanaf maandag weer open kunnen. [naar artikel]


18. Niko (50) kiest na 19 jaar in de horeca opnieuw voor job als thuisverpleger (22/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Negentien jaar lang was Niko Van den Bossche (50) uit Bornem actief in de horeca. Hij baatte de voorbije jaren onder meer een hotel uit en opende twee brasserieën. Sinds de tweede lockdown heeft hij de horeca evenwel vaarwel gezegd en gekozen voor een carrière als thuisverpleger. “Een keuze die ik veel sneller had moeten maken. Alleen al de dankbaarheid die je van je patiënten krijgt is zo mooi”, zegt hij. [naar artikel]


19. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown met scheurkalender: 25 tips over "hoe veilig openen wél kan" (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Enkele Antwerpse horecaondernemers zijn vandaag gestart met een originele aftelactie naar 1 jaar lockdown. Dat melden ondernemers Wim Van der Borght, eigenaar van een twintigtal zaken, en David Claeys, mede-initiatiefnemer van Horeca Next in een persbericht. Met een scheurkalender van 25 blaadjes willen ze de regeringen en parlementen 25 constructieve tips geven over "hoe horecazaken wél kunnen openen, met respect voor de volksgezondheid". [naar artikel]


20. Horecamensen over verlenging lockdown: “Bierhandelaars halen al onbetaalde drank uit cafés” (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Gisterenochtend kregen de horecamensen het rauw op hun bord: de lockdown zal nog twee maanden duren. Hadden ze verwacht eerder terug klanten te kunnen ontvangen of zagen ze de bui al hangen? Hoe houden ze het hoofd boven water? Kunnen ze dit überhaupt overleven? Hebben ze een uitlaatklep voor hun frustraties, twijfels en onzekerheden? We vroegen het aan vier horeca-uitbaters. [naar artikel]


21. Zo moet de Genkse zomer er uit zien: zonder festivals, met veilige terrassen (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De Genkse zomer zet sterk in op de horeca. Met ‘Iedereen terrast’ wil de stad de heropstart van de horeca veilig organiseren en extra ademruimte geven aan de uitbaters. [naar artikel]


22. Horeca Vlaanderen lanceert campagne #volgderegels om “tweede lockdown te voorkomen” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]


23. Steunfonds voor horeca met extraatje voor creatieve ideeën (28/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De stad voorziet een bedrag van 70.000 euro om de plaatselijke horeca de komende zomer wat extra impulsen te geven. Er komt ook een fonds voor creatieve sfeerbrengers. [naar artikel]


24. Hoe realistisch is de opening van de horeca op 1 mei? (09/04/2021 - Express)

De kans dat de horeca – zoals eerst aangekondigd – effectief op 1 mei opnieuw zal kunnen openen, lijkt eerder klein. Officieel is dat uitstel nog niet, maar de meeste experts gaan ervan uit dat 1 mei te vroeg komt om cafés en restaurants veilig te kunnen heropenen. Enkel terrassen toelaten, zien de horecazaken dan […] The post Hoe realistisch is de opening van de horeca op 1 mei? appeared first on Business AM. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!