Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
De burgemeesters kunnen een hoop maatregelen nemen om een coronabroeihaard in de kiem te smoren. Zo kunnen ze de horeca sluiten, een avondklok... [naar artikel]
De versoepelingstrein maakt vaart: zaterdag treedt het buitenplan in werking en volgende week zit het Overlegcomité opnieuw samen. “Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer”, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanochtend op de radio bij Bel RTL. [naar artikel]
We moeten nooit meer in complete lockdown, ook niet in de ergste fase van de coronapandemie. De horeca mag openblijven en ook evenementen zullen nog kunnen, zij het onder voorwaarden. Dat blijkt allemaal uit het laatste advies van coronacommissaris Pedro Facon aan de regering, een voorlopig advies dat VTM NIEUWS al kon inkijken. [naar artikel]
Bij SocialDeal.be kunt u vouchers kopen die recht geven op een arrangement in de horeca. Veel mensen kochten op de webshop een voucher, maar konden die door de lockdown niet gebruiken. En nu de deuren van de horeca weer opengaan, willen nogal wat horeca uitbaters blijkbaar niet meer van de voucher weten [naar artikel]
Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]
Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]
Sinds de nieuwe strenge lockdown in Nederland steken steeds meer Noorderburen de grens over om in ons land te shoppen of de horeca te bezoeken. Niet alleen Antwerpen krijgt met dat fenomeen te maken, ook Mechelen werd de voorbije dagen overspoeld door Nederlanders. Onze reporter ging even poolshoogte nemen bij de Mechelse horeca. [naar artikel]
“De bezetting in de Antwerpse hotels was dit weekend 10%. Dat is zelfs minder dan tijdens de lockdown. En daar komt bij dat ongeveer een derde van de horeca in de stad noodgedwongen tijdelijk sluit of de openingsuren flink aanpast. Deze situatie is nefast voor onze ondernemers”, zegt de plaatselijke voorzitter van Horeca Vlaanderen Davy Brocatus. De belangenorganisatie eist betere communicatie. [naar artikel]
“De komende weken en maanden zitten we goed, maar de winter wordt mogelijk een kritieke periode. Hopelijk komt er geen tweede lockdown, maar het is... [naar artikel]
De veiligheidsraad zit samen over een verdere versoepeling van de lockdown. Wellicht mogen we vanaf 8 juni daguitstapjes in eigen land maken. De grenzen zouden mogelijk pas later, vanaf 15 juni opengaan. Pretparken en zwembaden zouden nog langer dichtblijven tot 1 juli en de discotheken zelfs tot 1 september. Wie de beste vooruitzichten heeft, is de horeca. Het staat zo goed als vast dat vandaag beslist wordt dat cafés, restaurants en terrasjes vanaf maandag weer open kunnen. [naar artikel]
Negentien jaar lang was Niko Van den Bossche (50) uit Bornem actief in de horeca. Hij baatte de voorbije jaren onder meer een hotel uit en opende twee brasserieën. Sinds de tweede lockdown heeft hij de horeca evenwel vaarwel gezegd en gekozen voor een carrière als thuisverpleger. “Een keuze die ik veel sneller had moeten maken. Alleen al de dankbaarheid die je van je patiënten krijgt is zo mooi”, zegt hij. [naar artikel]
Enkele Antwerpse horecaondernemers zijn vandaag gestart met een originele aftelactie naar 1 jaar lockdown. Dat melden ondernemers Wim Van der Borght, eigenaar van een twintigtal zaken, en David Claeys, mede-initiatiefnemer van Horeca Next in een persbericht. Met een scheurkalender van 25 blaadjes willen ze de regeringen en parlementen 25 constructieve tips geven over "hoe horecazaken wél kunnen openen, met respect voor de volksgezondheid". [naar artikel]
Gisterenochtend kregen de horecamensen het rauw op hun bord: de lockdown zal nog twee maanden duren. Hadden ze verwacht eerder terug klanten te kunnen ontvangen of zagen ze de bui al hangen? Hoe houden ze het hoofd boven water? Kunnen ze dit überhaupt overleven? Hebben ze een uitlaatklep voor hun frustraties, twijfels en onzekerheden? We vroegen het aan vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
De Genkse zomer zet sterk in op de horeca. Met ‘Iedereen terrast’ wil de stad de heropstart van de horeca veilig organiseren en extra ademruimte geven aan de uitbaters. [naar artikel]
Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]
De stad voorziet een bedrag van 70.000 euro om de plaatselijke horeca de komende zomer wat extra impulsen te geven. Er komt ook een fonds voor creatieve sfeerbrengers. [naar artikel]
De kans dat de horeca – zoals eerst aangekondigd – effectief op 1 mei opnieuw zal kunnen openen, lijkt eerder klein. Officieel is dat uitstel nog niet, maar de meeste experts gaan ervan uit dat 1 mei te vroeg komt om cafés en restaurants veilig te kunnen heropenen. Enkel terrassen toelaten, zien de horecazaken dan […] The post Hoe realistisch is de opening van de horeca op 1 mei? appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.