Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]
Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. ‘Wij pinnen ons niet vast op data.’ [naar artikel]
Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. “Wij pinnen ons niet vast op data”, zegt Vandenbroucke aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vanaf maandag mogen we weer met 10 personen buiten samenkomen, in april mogen er buitenactiviteiten georganiseerd worden met maximaal 50 personen en op 1 mei mag de horeca waarschijnlijk weer open. Het Overlegcomité heeft beslist dat de coronamaatregelen in ons land de komende maanden in drie fases versoepeld zullen worden. Een overzicht van de versoepelingen. [naar artikel]
Het is essentieel dat het aantal contacten weer flink wordt teruggeschroefd, zegt federaal minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vanavond in Het Journaal, en zo dus “te doen wat het virus vervelend vindt”. Vandaar dat er vandaag opnieuw verstrengingen werden doorgevoerd. De minister deelt mee dat het Overlegcomité vandaag het advies volgde dat de experten in het commissariaat voorlegden, op enkele details na. [naar artikel]
Een sprankeltje hoop: de coronacijfers stijgen vrijdag iets minder snel dan ze dat de voorbije dagen deden. “Maar vergis je niet”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “de stijging is nog steeds heel fors.” Toch blijft hij optimistisch dat de verhoopte versoepelingen in mei, met als pijler de heropening van de horeca, nog steeds haalbaar kan zijn. [naar artikel]
Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het lockdownbeleid dat deze week is afgekondigd, een “drieledige mislukking”. En dat steekt bij premier Alexander De Croo (Open Vld), zo stelt hij in in De Zevende Dag (Eén). Daarnaast wil de premier 19 april (de volledige opening van de scholen) en 1 mei (opening van de horeca) veilig stellen, maar wil hij niets “zwart op wit op papier zetten”. [naar artikel]
Dag op dag een maand voordat de horeca hoopt te heropenen is een campagne opgestart met bekende chefs. De gezichten van sterrenzaken Slagmolen in Oudsbergen of De Kristallijn in Genk, maar ook Anne-Sophie van Ansoler of Valérie van De Zwaan in Hasselt vragen u op metersgrote affiches om u aan de coronaregels te houden. Handen wassen, afstand houden... u kent het wel. Maar bovenal heten ze u weer welkom. Want geef nu toe: u en ik hebben het wel gehad met dat afhalen en zelf koken. We willen weer op restaurant. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.