Alleen bij goed weer kunnen klanten voor een vers hoeve-ijsje nog terecht bij de Breykenshoeve langs het kanaal in Mol. “We hebben een heel circulatieplan uitgewerkt”, zeggen Riet (56) en Marc (59) Verschueren. “We bieden alleen ijsjes uit de hand aan vanuit het raam. Nadien moeten de klanten de pijlen volgen tot ze weer op het jaagpad zijn.” [naar artikel]
Onder de vlag van Plan Leeuwerik, dat tot doel heeft de biodiversiteit in landbouwgebieden te bevorderen, hebben drie boeren in Bilzen zich ingezet om enkele percelen van in totaal 2,4 hectare om te vormen tot akkernatuur. [naar artikel]
In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media. [naar artikel]
Kapper Giovanni Jans van Kapsalon Giovanni in Hasselt is niet te spreken over het nieuwe mobiliteitsplan dat de stad Hasselt op tafel heeft liggen. Het is de bedoeling om de verkeerssituatie rond de wijkschool van Runkst verkeersveiliger te maken. Met gevolg dat er heel wat nadelen zijn voor de handelszaken in de wijk. Voor het kapsalon Giovanni zou dat betekenen dat klanten ver moeten omrijden en niet meer in de buurt kunnen parkeren. Hij hoopt dat de plannen, die nu op tafel liggen, nog gewijzigd kunnen worden. [naar artikel]
De gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft een bouwvergunning gevraagd voor een grote horecagelegenheid met terras op het Gemeenteplein. Gemeenteraadslid Jef Van Damme (sp.a) dringt er op aan dat daar niet enkel muntthee wordt geschonken, want van die zaken zijn er al genoeg in de gemeente, maar ook bier en wijn. “We staan open voor alle voorstellen”, zegt schepen voor Gemeentelijke Eigendommen Karim Majoros (Ecolo/Groen). [naar artikel]
Jeroen Meus is niet alleen in Vlaanderen hot, ook bij onze noorderburen valt hij in de smaak. Een recensent van De Volkskrant is in zijn pen gekropen om de loftrompet van de tv-kok te steken. [naar artikel]
Jeroen Meus is in Vlaanderen al lang niet meer weg te denken van de bus, maar nu heeft hij ook de harten van de Nederlanders veroverd. Een... [naar artikel]
Wanneer was de laatste keer dat je schorseneren op het menu zette? Of beter: wanneer was de laatste keer dat je schorseneren niét bereidde met de klassieke witte saus waarmee de groente geassocieerd wordt? Nochtans zit er veel meer in die schorseneren dan die bereiding alleen: “door de zachte smaak zijn ze heel makkelijk te combineren”, klinkt het bij Jonas en Laurence Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen. Ze vertellen hoe je schorseneren eens anders klaarmaakt en delen er een uniek receptje bij. [naar artikel]
20 jaar na het mobiliteitsplan van Gents schepen Sas Van Rouveroij treedt maandag een nieuw mobiliteitsplan van schepen Filip Watteeuw in werking in de Arteveldestad. Hoewel de heren tot een andere partij behoren, ziet Stijn De Groote veel gelijkenissen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.