Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Woede op sociale media: Duitse IKEA-vestiging wil geen frietjes meer serveren, klanten moeten het stellen met gekookte aardappelen

18/08/2022 - 16:54
"In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Woede op sociale media: Duitse IKEA-vestiging wil geen frietjes meer serveren, klanten moeten het stellen met gekookte aardappelen (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media. [naar artikel]


2. Zijn pasta of quinoa gezonder dan gekookte aardappelen? (25/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]


3. Is het gezond om elke dag (gekookte) aardappelen te eten? (25/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]


4. “Aardappelen worden vaak verkeerd klaargemaakt": chef-kok tipt hoe je aardappelen altijd perfect gaar krijgt (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


5. “Veel mensen maken aardappelen verkeerd klaar”: chef tipt hoe je aardappelen altijd perfect én snel gaar krijgt (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


6. Bart en Christine serveren Makro-werknemers maand lang gratis frietjes: “Het minste wat we kunnen doen” (05/01/2023 - Het Nieuwsblad)

Bart Diele (47) en zijn vrouw Christine Delvoy (47), die in de Nederzwalmsesteenweg in Zingem ‘Frituur Flandrien’ runnen, pakken met een opmerkelijke actie uit. Een maand lang kan het ontslagen Makro-personeel er terecht voor een gratis bakje frieten. “Het minste wat we kunnen doen, is die mensen een bakje troost aanbieden”, aldus het koppel. [naar artikel]


7. Sonja (54) bakt frietjes van aardappelen die vader en zoon telen (03/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Van de aardappelen die haar vader Eduard (75) en haar zoon Jordy (21) overdag rooien, bakt Sonja Van de Vliet ’s avonds frietjes in haar Frituur Eigen Kweek in Mechelen. “Wij doen alles zelf. Bij ons gaat de aardappel van de grond tot in de mond”, zegt ze. Een unicum in Vlaanderen. [naar artikel]


8. Verser kan het niet: Sonja (55) kweekt haar eigen aardappelen om er frietjes van te maken (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Sonja Van de Vliet (55) is een relatief nieuwe naam in het frituristenwereldje. In de garage van haar woning in Mechelen-Zuid baat ze sinds 2015 Frituur Eigen Kweek uit. Opmerkelijk: ze doet dat met de aardappelen die vader Eduard (77) en zoon Jordy (23) uit de achtergelegen velden halen. [naar artikel]


9. 750.000 ton aardappelen over, sector slaat alarm: “Help ons door niet één, maar twee keer per week frietjes te eten” (23/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Moeten er nog patatjes zijn? De secretaris-generaal van de aardappelkwekerfederatie Belgapom zoekt oplossingen voor het overschot van 750.000 ton aardappelen in ons land. Het creatiefste antwoord: “Laat ons allemaal twee keer in plaats van één keer per week frieten eten.” [naar artikel]


10. “Spoel je versgesneden aardappelen niet af onder de kraan ”: zo smaken jouw frietjes even lekker als die van de frituur (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

We houden allemaal van onze frietjes. Zes op de tien Belgen eet ze minstens wekelijks. Maar hoe maak je zelf lekker klaar? Wij vroegen Davy... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!