In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media. [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Bart Diele (47) en zijn vrouw Christine Delvoy (47), die in de Nederzwalmsesteenweg in Zingem ‘Frituur Flandrien’ runnen, pakken met een opmerkelijke actie uit. Een maand lang kan het ontslagen Makro-personeel er terecht voor een gratis bakje frieten. “Het minste wat we kunnen doen, is die mensen een bakje troost aanbieden”, aldus het koppel. [naar artikel]
Van de aardappelen die haar vader Eduard (75) en haar zoon Jordy (21) overdag rooien, bakt Sonja Van de Vliet ’s avonds frietjes in haar Frituur Eigen Kweek in Mechelen. “Wij doen alles zelf. Bij ons gaat de aardappel van de grond tot in de mond”, zegt ze. Een unicum in Vlaanderen. [naar artikel]
Sonja Van de Vliet (55) is een relatief nieuwe naam in het frituristenwereldje. In de garage van haar woning in Mechelen-Zuid baat ze sinds 2015 Frituur Eigen Kweek uit. Opmerkelijk: ze doet dat met de aardappelen die vader Eduard (77) en zoon Jordy (23) uit de achtergelegen velden halen. [naar artikel]
Moeten er nog patatjes zijn? De secretaris-generaal van de aardappelkwekerfederatie Belgapom zoekt oplossingen voor het overschot van 750.000 ton aardappelen in ons land. Het creatiefste antwoord: “Laat ons allemaal twee keer in plaats van één keer per week frieten eten.” [naar artikel]
We houden allemaal van onze frietjes. Zes op de tien Belgen eet ze minstens wekelijks. Maar hoe maak je zelf lekker klaar? Wij vroegen Davy... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.