Liefhebbers van de kookkunsten van Sieben Dierckx (25) kunnen voortaan terecht in de foodbar Bar Bruur op Lozijde in Gierle (Lille). Elke woensdag en zondag serveert de jonge kok daar zijn gerechten die zijn klaargemaakt op een ofyr of vuurschaal. [naar artikel]
Internetmuziekplatform Spotify heeft vandaag speciale streamingdiensten gelanceerd voor dieren én een podcast om honden te ontstressen die thuis... [naar artikel]
De verdeler van kookgerei Berghoff Belgium uit Beringen-Paal lanceert een eerste reeks van 100 procent gerecycleerde en energiezuinige kooktools. CEO Hilde Rutten van Berghoff Belgium gaat nog verder en zet ook een heuse campagne rond duurzame gastronomie op poten. [naar artikel]
In het historische pand Den Breckpot op de Mechelse Korenmarkt is in alle stilte restaurant Artoa geopend. “Als vleesrestaurant willen wij de gastronomie in Mechelen opnieuw op de kaart zetten”, zegt chef-kok Jens Van Rompay (29). [naar artikel]
De Nationale Alzheimer Liga komt met een speciale editie van de kinderboekenreeks Tiny, over de ziekte van Alzheimer. Dat gebeurt naar aanleiding van de 25ste Wereld Alzheimer Dag, op zaterdag 21 september. Het jonge meisje leert er omgaan met haar ‘verwarde opa’. [naar artikel]
Mensen met een beperking horen niet alleen in een beschutte werkplaats thuis, maar ook op de gewone werkvloer. Daarom lanceert Vlaanderen een nieuw systeem van ‘individueel maatwerk’. Een stap in de goede richting, zeggen ervaringsdeskundigen. [naar artikel]
Terwijl de douane de federale politie moet helpen bij de grenscontroles, zitten honderden politiemensen van de speciale eenheden (DSU) thuis, met volledig behoud van loon. De top van de federale politie wil zo voorkomen de elite-eenheden besmet zouden raken met het coronavirus. “We laten onze mensen zo veel mogelijk telewerken”, zegt woordvoerster Sarah Frederickx. [naar artikel]
Het nieuws dat de Deense chef René Redzepi zijn wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten, en vooral zijn commentaren over de ‘zieke, onleefbare gastronomie’, lokken ook reacties uit bij onze sterrenchefs. ‘Hij sleurt de hele gastronomie mee in wat eigenlijk een persoonlijke keuze is.’ [naar artikel]
Postbedrijf bpost lanceert op 14 juni een speciale set postzegels waarop beweging wordt gesuggereerd. De speciale postzegels dienen om de Rode Duivels een hart onder de riem te steken. Het is voor het eerst dat deze technologie op Belgische postzegels wordt gebruikt, onderstreept bpost in een persbericht. [naar artikel]
Het initiatief 'Jong Keukengeweld' van toerisme Vlaanderen om gastronomie aantrekkelijk te maken voor jongeren, werkt. Voor het negende jaar al... [naar artikel]
Kom op tegen Kanker lanceert een nieuwe website, speciaal voor jonge patiënten: Kankercounteren.be. Daarop staan verhalen en tips van andere [naar artikel]
Iedere week deelt onze mystery man zijn wedervaren over een willekeurig adres. Deze week: Gastronomie Nicolas in Berchem en Beerse. [naar artikel]
Ook bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek schakelen ze stilaan over op thuiswerk. Dierenverzorgers krijgen de diertjes dan mee naar huis. Michaël Deryckere verzorgt thuis al een nest jonge konijntjes. Vandaag of morgen komen daar nog jonge haasjes of eekhoorntjes bij. [naar artikel]
Vlaamse sterrenchefs kreunen onder de beslissingen van het Overlegcomité. Ze zien het niet zitten de deuren te openen op 8 mei. ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’, zegt chef Stéphane Buyens. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd met een wijntje erbij, vinden ze bij Taratata. Culinaire gids Gault&Millau bekroonde het Hasseltse restaurant dan ook met de award voor Bierkaart van het Jaar. We nemen de proef op de som: kan gastronomie ook met een biertje? [naar artikel]
De Franse krant Le Figaro waarschuwt dat het land van de gastronomie is afgezwakt tot een fastfoodkoninkrijk. Burgers en pita’s dreigen de jambon-beurre en boeuf bourguignon te verdringen. [naar artikel]
Vorig jaar kreeg Altermezzo in Tongeren zijn eerste Michelinster en werd Jo Grootaers (27) uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar. Hij serveert er een verfijnde keuken met een klassieke basis. [naar artikel]
Samen met haar beste vriend Christophe Coenegrachts (40), die haar getuige was op haar recente huwelijk, lanceert ‘Thuis’-actrice Tine Priem (31)... [naar artikel]
Het is er momenteel veel te heet, maar beslist de moeite om een keer te bezoeken in het najaar of in mei. Voor reporter Mark van Luyk is Sicilië een eiland vol cultuur en gastronomie. [naar artikel]
Een criminelenbende uit Parijs heeft een erg speciale manier gevonden om mensen te bestelen. De bende gebruikt namelijk een dode rat om mensen aan een bankautomaat te laten schrikken. Terwijl het slachtoffer dan afgeleid is door het vieze beest, proberen de criminelen het geld uit de automaat te halen. [naar artikel]
Veel vrouwen hebben een extensieve handtassencollectie, maar je kan er natuurlijk slechts eentje per keer gebruiken. Lege handtassen die in je kast slingeren hebben de neiging hun vorm te verliezen. Charmaine was dat beu. Daarom lanceert ze met ‘by Charmy’ speciale kussens om je (designer)handtassen mooi in vorm te houden. “Vroeger propte ik mijn dure handtassen vol met stof en krantenpapier, dus ging ik op zoek naar een beter alternatief.” [naar artikel]
Corona heeft het horecalandschap duchtig door elkaar geschud. Maar uit die chaos en miserie groeit ook veel schoonheid en vindingrijkheid. Van de botanische gastronomie die vleugels krijgt tot innoverende concepten. Dit zijn de grootste restauranttrends, volgens trendwatcher Kate Stockman. [naar artikel]
Miljoenen jonge mensen die als kind illegaal naar de VS kwamen, gaan een onzekere toekomst tegemoet. President Trump beloofde komaf te maken met het speciale statuut voor de zogenaamde dreamers. Maar hoe dat moet, laat hij over aan het congres. De parlementsleden hebben daar zes maanden voor. Net na Trumps inauguratie sprak Thomas De Graeve een aantal jonge dreamers. Vandaag kreeg hij hen weer aan de lijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.