'De politici in ons land richten een bloedbad aan in de horeca.' Lieve Fermans, echtgenote van topchef Peter Goossens, lanceert een opvallende noodkreet in de pers. Niet als eerste. 'Klanten zullen moeten accepteren dat de prijzen de hoogte in gaan.' [naar artikel]
Wissel van de wacht bij Hof van Cleve in Kruisem (Kruishoutem): topchef Peter Goossens en zijn echtgenote dragen het driesterrenrestaurant eind dit jaar over aan keukenchef Floris Van Der Veken. De details: Einde van een tijdperk: Van zijn 22ste al staat Peter Goossens, nu 59, aan het fornuis van Hof van Cleve, dat hij in […] [naar artikel]
Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
Sterrenkok Peter Goossens (50) onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. Hoeveel dat hem zal kosten, is voor zover bekend nog niet beslist. [naar artikel]
Voetbalclub OH Leuven is op zoek naar een nieuwe chef-kok. De vorige is een nieuwe carrière gestart bij hotel La Réserve, waar topchef Peter Goossens in de keuken staat. "De nieuwe chef moet een passie hebben voor gezond eten, dat is belangrijk voor onze spelers." [naar artikel]
Begin dit jaar kondigde hij aan dat hij zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve verkoopt, en nu heeft topchef Peter Goossens de naam van een nieuw project bekendgemaakt: La Rigue, in Knokke-Heist. [naar artikel]
16:54 Na 37 jaar valt het doek over Hof van Cleve, het geesteskind van topchef Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans. Het bekendste sterrenrestaurant van België en zijn eigenaar laten een grote vo... [naar artikel]
11:03 De schaarste aan geschikt personeel dwingt topchef Peter Goossens om de deuren van zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke-Heist een dag per week te sluiten. [naar artikel]
La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co. – ondanks eerdere bakken kritiek – meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
La Rigue, het nieuwe restaurant van topchef Peter Goossens in Knokke-Heist, werd voor de eerste keer beoordeeld door Gault&Millau. En het heeft de inspecteurs duidelijk gesmaakt. Met 14,5/20 krijgen Goossens en co - ondanks eerdere bakken kritiek - meteen een mooie score. Al kaarten ook zij nog werkpuntjes aan. “Maar je herkent de hand van Goossens”, klinkt het. [naar artikel]
Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]
Horeca-uitbaters aan de kust herkennen zich in Peter Goossens, of toch in de personeelsproblemen die de bekende chef ondervindt in zijn nieuwe zaak in Knokke-Heist. Het resultaat: wie aan onze kust horeca bezoekt, botst op steeds meer sluitingsdagen, minder tafels en minder terrassen. [naar artikel]
De godfather van onze gastronomie windt zich op. Is kwaad zelfs. Woensdag besliste de Veiligheidsraad dat markten, kappers en musea weer mogen openen. Over de horeca geen woord. “Na al die tijd slaagt de overheid er zelfs niet in om ons een perspectief te bieden”, zegt onze enige driesterrenchef Peter Goossens (56). “Zo goed als de rest van Europa weet wanneer de cafés en restaurants de deuren weer mogen openen. En hier in België kappen ze van de ene dag op de andere onze handen af en is het van tire ton plan.” [naar artikel]
17:00 Krap, krapper, krapst. Topchef Peter Goossens is niet de enige die maar geen geschikt personeel vindt. De horeca aan de kust moet het beredderen met enthousiaste grenswerkers, Franstalige jongeren en ... [naar artikel]
Topchef Peter Goossens verkoopt zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. Vanaf volgend jaar zwaait zijn huidige keukenchef Floris Van Der Veken er de plak. [naar artikel]
Ondernemer Mark Coucke en projectontwikkelaar Bart Versluys hebben sterrenchef Peter Goossens gestrikt voor het restaurant van hun hotel La Réserve in Knokke. Goossens zal volledig verantwoordelijk worden voor het restaurant. Tegelijkertijd blijft hij ook uitbater van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. [naar artikel]
Peter Goossens, chef van Hof Van Cleve in Kruishoutem, zal de leiding nemen van het nieuwe restaurant van Hotel La Réserve in Knokke. Het is pas de tweede keer dat de topchef zich waagt aan een uitstapje uit zijn driesterrenzaak. Marc Coucke, mede-eigenaar van het hotel, is in de wolken. “Zo herstellen we de grandeur van weleer en maken we van La Réserve opnieuw een vijfsterrenhotel.” De opening is voorzien voor de zomer van 2023. [naar artikel]
Topchef Peter Goossens countert de clichés van het koken. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens en zijn vrouw Lieve van het Hof van Cleve ontvingen gisteravond de European Hospitality Foundation Award. Dat is een internationale prijs van de Europese koepel van horecafederaties voor personen die een opmerkelijke bijdrage leveren voor de restaurantsector. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.