Topchef Peter Goossens moet zijn nieuw restaurant in Knokke enkele dagen per week extra sluiten omdat hij geen personeel vindt. Is dat in Antwerpen ook zo’n probleem? Het is moeilijk, maar het lukt doorgaans wel, zo blijkt uit de getuigenissen van vier horeca-uitbaters. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken. [naar artikel]
Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]
Volgens de lokale afdeling van Horeca Vlaanderen hebben al verschillende uitbaters van horecazaken in Antwerpen besloten om de komende weken niet open te gaan. “Ik heb vandaag al van zeven grote zaken bevestiging gekregen dat ze zelf zullen sluiten”, zegt voorzitter Davy Brocatus. [naar artikel]
Volgens de lokale afdeling van Horeca Vlaanderen hebben al verschillende uitbaters van horecazaken in Antwerpen besloten om de komende weken niet open te gaan. “Ik heb vandaag al van zeven grote zaken bevestiging gekregen dat ze zelf zullen sluiten”, zegt voorzitter Davy Brocatus. Na de extra strenge coronamaatregelen voor de provincie Antwerpen, en in het […] Het bericht Vele Antwerpse horeca-uitbaters sluiten zelf de deuren in augustus verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
‘Blijf weg uit Antwerpen’. Die boodschap is niet in dovemansoren gevallen. Antwerpen is een spookstad geworden. De nieuwe coronamaatregelen en de hele communicatie rond het sterk stijgend aantal besmettingen, maken dat mensen zich amper nog op straat begeven. Betekent dit de doodsteek voor een eindeloze reeks horecazaken? Een heel aantal nam de afgelopen paar dagen de moeilijke beslissing om de deuren tijdelijk te sluiten. Onder andere café Den Draak, Brasserie Appelmans, Schnitzel, Bar Vert, eetcafé Stanny, Via Via Reiscafé, Bistro Estelle Story Antwerpen en restaurant Lux. [naar artikel]
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.