Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

KOKEN IN UW KOT. Creatief aan de slag met restjes

24/04/2020 - 06:04
"Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. VIDEO. Traiteur is creatief met restjes, en dat wordt gesmaakt: maak kennis met de Dropbox (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Wie een keer geen zin heeft om te koken, kan in Rillaar bij Aarschot terecht bij de Dropbox. Dat is een koelkast waar een traiteur zijn restjes verwerkt tot gerechten en die aan democratische prijzen verkoopt. [naar artikel]


2. KOKEN. Aan de slag met creatieve spaghettirecepten (13/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Het hoeft niet altijd spaghetti bolognese te zijn, toch? Ga creatief aan de slag met pastaslierten in een taco, pitabroodje of zelfs tussen je burger. [naar artikel]


3. Eén keer koken, drie keer eten: dit kan je doen met restjes (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw goede voornemen van dit jaar ook om geen voedsel te verspillen? Wij helpen jou daarbij met deze slimme bewaartips voor restjes! [naar artikel]


4. Slim koken met wat nog in je koelkast zit: tortilla met restjes (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra [naar artikel]


5. Een pizza met geitenkaas of een frittata met zoete aardappel: Jeroen Meus kookt creatief met restjes (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]


6. Nooit meer verlepte sla of beschimmelde restjes: gezond koken voor 1 persoon doe je zo (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

"Jij bent vrijgezel, dus jij hebt toch tijd zat om te koken?" of "Ga toch gewoon bij vrienden eten?" Diëtiste en happy single Sanne Mouha was deze... [naar artikel]


7. Creatief met quinoa? Pimp je pittige groentecurry met cheesy quinoaballetjes (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Verrassend koken met een vreemd ingrediënt als quinoa, het is niet zo simpel. Of dat dénk jij. Nochtans kan je best makkelijk out of the box koken... [naar artikel]


8. BUDGETTIP. Met deze 3 no waste-recepten tover je restjes oud brood of kaas om in een nieuwe maaltijd (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]


9. Vuurtje stoken, zalig koken (11/04/2019 - De Morgen)

Koken op open vuur, en zo een Michelinster verdienen? In Stockholm deed Niklas Ekstedt het. En dan te weten dat diezelfde man op zijn 21ste moleculair kookte. Tot hij ontdekte hoe veelzijdig koken op vuur kan zijn. Hoe je zelf aan de slag gaat, lees je in zijn nieuwe boek. Drie rokerige voorsmaakjes. [naar artikel]


10. Ovenbloemkool met harissa, knoflookrijst en noedels met boerenkool: creatief met groenten, zonder afval (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Recepten waarbij je tijdens het koken niets hoeft weg te gooien? Het kan. Met het kookboek No waste groenten verwerk je bloemkoolbladeren, -stengels en -schillen in je gerecht, én staat de smaak van de groenten centraal. Gezond, verrassend en zero waste koken, doe je met Sophie Gordon. [naar artikel]


11. Lanakense bib zet zomer in met creatief feest (27/06/2022 - Het Belang van Limburg)

In de bibliotheek van Lanaken werd de zomer creatief ingezet met onder andere een knutseltafel, waar vooral de kleinste bezoekers flink aan de slag gingen. [naar artikel]


12. WZC Berckenbosch laat bewoners nog eens zelf koken (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Sinds afgelopen donderdag zijn ze in WZC Berckenbosch met een nieuw project gestart: “samen koken, samen eten: de kost van toen”. Een klein groepje bewoners gaat zelf aan de slag, ze koken hun middagmaal zelf en eten nadien ook samen. [naar artikel]


13. Desigual zet creatief directeur aan de deur (27/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Desigual heeft de samenwerking met Jean-Paul Goude stopgezet. Hij was nog maar sinds 2017 bij het Spaanse label aan de slag en was er de eerste creatief directeur ooit. [naar artikel]


14. Hoezo, paaspauze? Deze leerkrachten geven toch les, en nog op een plezante manier ook (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een ‘paaspauze’ staat niet automatisch gelijk aan een weekje vakantie. Veel leerkrachten remediëren, differentiëren, plannen en organiseren. Of gaan creatief aan de slag om er voor hun leerlingen toch nog wat van te maken, zoals deze vier. Van digitaal koken (zonder proeven) tot YouTube-sessies Grieks en radio maken. [naar artikel]


15. Chef Hardiquest gaat koken in de Provence (31/07/2022 - De Standaard)

Na Kobe Desramaults, die op Sicilië aan de slag is, zal Christophe Hardiquest vanaf woensdag ook in het buitenland koken: hij wordt de chef van een iconisch restaurant in de Provence. [naar artikel]


16. Dit jaar wordt het een nostalgische Kerstmis: “Knutsel je eigen kerstversiering met restjes wol” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Kies voor een warme en rustieke kerstboom en maak je eigen versiering met restjes wol. [naar artikel]


17. Kerstklieken: zo kook je met restjes (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Foodblogster Jennifer Schleber (37) van EmptyTheFridge.be heeft de oplossing gevonden voor de overschotjes van je feestmaaltijd. Een hartige broodpudding, quiche of empanadas kunnen je restjes opwaarderen tot een volwaardig maal. [naar artikel]


18. Raf Simons is creatief directeur van Calvin Klein (02/08/2016 - Het Belang van Limburg)

De Belgische modeontwerper Raf Simons is dinsdag officieel benoemd tot creatief directeur van het Amerikaanse modehuis Calvin Klein. Hij gaat er ook onmiddellijk aan de slag. Dat blijkt uit een persbericht. [naar artikel]


19. Jamie Oliver verklapt vier tips om voedselverspilling tegen te gaan (01/08/2020 - Metro)

De cijfers liegen er niet om: meer dan een derde van ons voedsel gaat verloren. En hoewel we vaak beschuldigend naar de supermarkten wijzen, blijkt uit onderzoek van Whirlpool EMEA dat we thuis evenveel voeding verspillen. Omdat het zo belangrijk is om bewust met voeding om te gaan lanceerden Bauknecht en Jamie Oliver samen de […] Het bericht Jamie Oliver verklapt vier tips om voedselverspilling tegen te gaan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. Belgische modeontwerper Raf Simons aan de slag bij Prada (24/02/2020 - Express)

De Belgische modeontwerper Raf Simons gaat werken voor het Italiaanse modehuis Prada. Dat werd aangekondigd op de modeweek in Milaan en Prada meldt het nieuws ook via Twitter. Simons wordt samen met Miuccia Prada co-creatief directeur. ‘Vanaf 1 april 2020 wordt Raf Simons deel van het Prada-merk als co-creatief directeur, in een partnerschap met Miuccia […] The post Belgische modeontwerper Raf Simons aan de slag bij Prada appeared first on Business AM. [naar artikel]


21. Zo warm je restjes eten het beste op (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bij grote honger zijn je ogen vaak groter dan je maag. Hierdoor zit je na bestelling vaak met restjes van het feestmaal. Hoe warm je deze gerechten... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!